MHP Gümüşhane 14. İl Kongresi yapıldı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane İl Başkanlığının 14. Olağan Kongresi gerçekleşti. İlçe kongrelerinin ardından yapılan il başkanlığı kongresinde mevcut başkan Mete Kaya yeniden başkan seçildi.

MHP Gümüşhane 14. İl Kongresi yapıldı

Gümüşhane Kültür Merkezinde düzenlenen ve saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan kongreye Cumhur İttifakı ortağı AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, Ülkü Ocakları İl Başkanı Serkan Alp ile ilçe ve belde belediye başkanları, il genel meclisi ve belediye meclis üyeleriyle çok sayıda partili katıldı.

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde birlik ve beraberliğin altının çizildiği kongrenin divan başkanlığını MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, divan üyeliklerini MHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi İdris Aydın, MHP Bayburt İl Başkanı Bekir Kasap, MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar, MHP eski İl Başkanı Nadim Aydın ve MHP Genel Merkez Avukatı Av. Murat Emre Güner yer aldı.

“Türk milletinin 31 Mart'taki yerel seçimlerde de gerekeni yapacağına inanıyorum”

İl Başkanı Mete Kaya, kongrede yaptığı konuşmada “Cumhur İttifakının tökezlemesi, Cumhurbaşkanımızın devrilmesi, Türkiye'nin dağılması için her yola müracaat edilmiştir. Vatanımızla hesabı olan küresel mihrakların ve yerli işbirlikçilerinin, iç ve dış karanlık medya gücünün baskı ve dayatmaları Allah'a şükürler olsun ki birer birer aşılmıştır. Kirli hesaplara ve algı operasyonlarına geçit vermeyen Türk milletinin, 31 Mart'taki yerel seçimlerde de gerekeni yapacağına inanıyorum” dedi.

“Hedefimiz güçlü yasama, kararlı yürütme ve uyumlu belediyelerdir”

Hedeflerinin istikrar ve hizmet için uyumlu yönetimle, uyumlu geleceğe ulaşmak olduğunu vurgulayan Kaya, “Hedefimiz güçlü yasama, kararlı yürütme ve uyumlu belediyelerdir. Merkezi yönetim davamızın hakkını, milletimizin haysiyetini, devletimizin baki hukukunu, aynı zamanda şühedamızın emanetlerini kararlılıkla savunduk, savunmaya da devam edeceğiz. Milliyetçi Hareket Partisi zor zamanların değil, her zamanın güvencesidir. Milliyetçi Hareket Partisi Türk siyasetinin omurgasıdır. Türk Milleti için neyi amaçlıyorsak Türklüğün ve Türkiye Cumhuriyeti'nin parlak geleceğine ve mutlu yarınlarına hazırlık içindir. Bir olacağız, beraber olacağız, gönülleri birlikte fethedeceğiz. Davamıza yararı dokunacak her arkadaşımıza sahip çıkacağız. İnsanı kaybetmek kolaydır, zor olanı seçip insanı kazanacağız” diye konuştu.

“Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye'nin son siperidir”

Türk milleti ve Türkiye ile hesabı olan karanlık çevrelerin Milliyetçi Hareket Partisi'yle uğraşmasının, zora düşmesinin beklemesinin dün olduğu gibi bugün de mümkün ve muhtemel olduğunu vurgulayan Kaya, “Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye'nin son siperidir. Çünkü Milliyetçi Hareket Partisi istiklalimizin son müdafaa hattıdır. Çünkü Milliyetçi Hareket Partisi Türk milletinin ruh kökü, tarihin kükreyen sesi, Türklüğün ebediyen tütecek ocağıdır. Bizler Gümüşhane'de partimizin bu ulvi amaçları doğrultusunda var gücümüzle çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz. Son Genel seçimlerde kazanılan bir milletvekili ile bu azim ve kararlılığımızı göstermiş bulunuyoruz” diye konuştu.

“Bütün dava arkadaşlarımı sahaya davet ediyorum”

Önümüzdeki Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde il ve ilçelerin tümünde belediye başkanlıklarını kazanarak başarılarını taçlandırmak istediklerini ifade eden Kaya, yerel seçimler için çalışmaktan asla vazgeçmeyeceklerini belirterek, “İl ve ilçe yönetimleri olarak, yerel seçimlere kadar bütün dava arkadaşlarımı sahaya davet ediyorum. Çalınmadık kapı, dokunulmadık yürek, selam vermedik vatandaş, eli sıkılmadık kimse kalmayacak. Partimizi ve Cumhur ittifakını aziz vatandaşlarımıza iyi anlatarak onların gönüllerini kazanmalıyız. Rahmetli Başbuğumuzun manevi huzurunda, cümle şehitlerimizin tarihi şahitliğinde, bilge liderimiz, Türkmen Beyimiz, Genel Başkanımız, sayın Dr. Devlet Bahçeli'nin yol başçılığında, Allah şahittir ki; önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben anlayışıyla yolumuz hak yolu, hakikat yolu; kısacası Allah Yolu olacaktır” dedi.

Tek listeli kongrede yapılan seçimler sonucunda İl Başkanı seçilen Mete Kaya’nın yönetim kurulunda Abdulkadir Atalay, Abdullah Pezik, Barış Artun, Enver Şahin, Erdal Dal, Erdoğan Dalman, Fatih Sultan Mermer, Handan Çelik, İbrahim Gül, İlyas Ayvazoğlu, Kübra Altınok, Leyla Bostancı, Murat Beşiroğlu, Murat Ergin, Numan Çilenk, Saffat Kurtarmış, Sebahattin Şeker, Şuayip Akhan, Şükrü İlhan, Tahir Öztürk, Genel Merkez delegeleri ise Mete Kaya, Şahin Demir, Nuh Alpaslan Durdu, Mahin Şahin ve Çetin Rıza Tanış oldu.

Haber: Zeynep KAYA

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2023, 22:25

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER