MHP İl Kongresi Yapıldı

Delege, 21 oy farkla yeniden Mazman dedi.

MHP İl Kongresi Yapıldı
Milliyetçi Hareket Partisinin (MHP) Gümüşhane İl kongresi gerçekleştirildi. 2 adayın yarıştığı kongrede mevcut başkan Orhan Mazman, az farkla yeniden başkanlığa seçildi.

Atatürk Kültür Merkezinde yapılan kongreye MHP MYK üyesi Mehmet Sami Uzun divan başkanlığı yaparken, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Torul Belediye Başkanı Selami Bostan, parti yöneticileri, çevre il ve ilçelerden gelen parti mensupları katıldı.

Faaliyet ve Mali raporların okunarak ibra edilmesinin ardından MHP lideri Dr. Devlet Bahçeli’nin mesajı Belediye Başkanı Mustafa Canlı tarafından okundu. Siyasi konuşmalar bölümünde ise adaylar Eftal Tosun ve Orhan Mazman delegelerine seslendi.

Kongrede konuşan parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Mehmet Sami Uzun, son günlerde yapılan 12 Eylül ve 28 Şubat post modern darbesi yargılamaları üzerinde durdu. Her iki soruşturmada yaşananları “tiyatro” olarak değerlendiren Uzun, 12 Eylül ve 28 Şubat’ı yapanları mahkemeye çıkartmaktan ziyade öncesi ve sonrasının ele alınması gerektiğini belirtti.

12 Eylül’ün öncesi sonrası ile kara bir dönem olduğunu ifade eden Uzun, bu dönemde en büyük zararı ülkücülerin gördüğünü belirterek AK Parti’nin ihtilallerden doğan bir parti olduğunu iddia etti.

Yapılan konuşmaların ardından kongrenin seçim sürecine geçildi. İlçelerle birlikte toplam 626 delegesi bulunan partinin yeni il başkanı kurulan 3 sandıkta ki oyların saat 17.00 itibarı ile sayılmaya başlaması ile belli oldu. Sandıklardan çıkan sonuçlara göre 481 delegenin oy kullandığı seçimde 249 oy alan mevcut il başkanı Orhan Mazman yeniden il başkanı olurken, diğer aday Eftal Tosun ise 228 oy aldı. Seçimde ayrıca 4 oy da geçersiz sayıldı.

Kongrede ayrıca MHP’ye geçen Kürtün Belediye Meclisi üyesi Bahri Yondemir’e parti rozeti de İl Başkanı Orhan Mazman tarafından takıldı.

Mazman'ın yeni yönetim kurulu asil listesi şu isimlerden oluşuyor: Ahmet Çelik, Sevilay Bayraktar, Vedat Soner Başer, Hanım Şahin, Şerafettin Yakut, Ali Ateş, Cengiz Günday, Suat Ülker, Mahir Bozkır, Temel Nas, Şenel Keleş, Bahtiyar Sadık, İlhan Yalçın, Ali Koç, Nail Dabağ, Selim Kaya, Bayram Gürses, Fazlı Üçel, Bayram Canlı, Mete Kaya, Bekir Öztürk.  Genel Merkez Delegeleri: Orhan MAzman, Hasan DAltaban, Şenol Yiğit
Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2012, 18:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER