Milli Görüşte İkinci Kırk Yıl Başladı

Yeniden Refah Partisi Gümüşhane İl Başkanlığı temayül yoklama toplantısı yapıldı.

Milli Görüşte İkinci Kırk Yıl Başladı

23 Kasım Cuma günü resmi başvurusu yapılarak kurulan Yeniden Refah Partisi Gümüşhane’de ilk toplantısını gerçekleştirdi. 

İl Başkanlığı Temayül Yoklaması adı altında Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyeleri Bilal Okutan, Habip Düzcan, Recep Yakuphan, Ziya Nas, teşkilat üyeleri ve vatandaşlar katıldı. 

Toplantının açılışında konuşan Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Erbakan Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Bilal Okutan, 16 Aralık’ta Ankara’da Yeniden Refah Partisinin kuruluş lansmanını yapacaklarını ifade ederek bu program öncesi tüm illerde olduğu gibi Gümüşhane’de de il başkanları temayül yoklamasını gerçekleştirdiklerini söyledi.  

Türkiye genelinde bu yoklama için 9 farklı ekibin çalışmakta olduğunu dile getiren Okutan, katılımcılardan toplantı öncesi dağıtılan matbu evraklara kimi il başkanı olarak görmek istediklerini yazmalarını isteyerek, bu evrakların Genel Merkeze götürüleceğini ve yapılacak değerlendirmenin ardından il başkanı atamasının yapılacağını ifade etti.

Konuşmasında, Yeniden Refah Partisinin 23 Kasım günü resmen kurulmuş olduğuna dikkat çeken Okutan, “15 Aralık günü yapılacak olan Kurucular Kurulu Toplantısının ardından başkanlık divanı belli olacak ve ayın 16’sında da Tüm Türkiye’nin karşısına Genel Başkanımız, yönetim kurulumuz ve dopdolu bir tüzük ile çıkacağız” dedi. 

“90’lı Yılların Heyecanını Tekrar Yaşamak İstiyoruz” 

Kuruluş dilekçesinin verilmesinden bugüne kadar Yeni Refah Partisi ve Genel Başkan Dr. Muhammet Fatih Erbakan’a yoğun talep olduğunu ifade eden Okutan, “İnşallah Partimiz; Erbakan Hocamızın fikri idealleri çerçevesinde samimiyet ve ihlasla, İslam Âleminin yeniden umudu olacak. Erbakan Hocamızın en büyük mirası elbette ki Milli Görüş fikriyatıdır. Bunun yanında Hocamızın vefatından bu güne bu fikriyata aykırı hiçbir davranış içerisinde olmamış, o mirası en iyi şekilde temsil etmiş, her konuda kendisini yetiştirmiş ve istişare kültürüne hassasiyet göstermiş bir lider olan Genel Başkan Dr. Muhammet Fatih Erbakan ile yola çıkıyoruz. 90’lı yılların heyecanını tekrar yaşamak ve o gururu milletimiz ile birlikte bir kez daha tatmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Vizyonu Olan Bir Parti Programı Hazırlandı”

Yeniden Refah Partisi için vizyonu olan, dopdolu bir parti programı hazırlandığına vurgu yapan Okutan, konuşmasını; “İkinci 40 yılın işaret fişeğini ateşliyoruz. Parti olarak en geç 6 ay içerisinde 81 ilde yapılanmayı tamamlayıp ilk seçimlerde de bu çalışmanın karşılığını almak, bizlerden beklenen hizmeti gerçekleştirmek hedefindeyiz” ifadeleri ile tamamladı.

“Amaç İslam Birliğini Kurmak” 

Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Habip Düzcan’da yaptığı konuşmada Gümüşhane’nin torpilli bir vilayet olduğuna işaret ederek, “Gümüşhane, Milli Görüşe manevi katkıları olan Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretlerinin kenti. Mevla ruhunu şad eylesin. Bu yolda olmak apayrı bir olay, çünkü amaç İslam Birliğini kurmak” dedi.

Konuşmasında Merhum Necmettin Erbakan ile ilgili hatıralarını anlatan Düzcan, “Hocamızın cenaze namazında oğlu Dr. Fatih Erbakan tarafından yapılan konuşma adeta bir manifesto niteliğindeydi. Oğul Erbakan, bayrağın kendi liderliğinde taşınmaya devam edileceğinin sinyalini vermişti. Tıpkı hocamızın yaptığı gibi seneler öncesinden bu günkü durumu bizlere anlatmıştı” diye konuştu.

“Milli Görüş’ün İkinci Dönemi Başlamıştır” 

Erbakan Vakfı Trabzon-Gümüşhane Bölge Başkanı ve Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Recep Yakuphan ise Milli görüşün birinci kırk yılının 1969 yılında başladığını ifade ederek bu şahlanışın 27 Şubat 2011’de Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatı ile son bulduğunu söyledi. 

Erbakan’ın vefatın ardından Milli Görüş’ün devam edeceğini umduklarını ancak devam eden süreçte 7 yıl 9 ay boyunca bir fetret döneminin yaşandığını kaydederek, “23 Kasım 2016 tarihinde Yeniden Refah Partisinin kurulması ile bu fetret dönemi sona ermiştir. Milli Görüş’ün ikinci dönemi başlamıştır. Birinci Milli Görüş döneminde Konya lider rolünü üstlenmişti. İkinci Milli Görüş döneminde ise Gümüşhane’nin de içerisinde yer aldığı bölge illerimizin öncülük yapacağını düşünüyorum. İnşallah Gümüşhane’de Yeniden Refah Partisi ile yeniden Milli Görüş’ün şahlanışına şahit olacağız” dedi. 

“Milli Görüş’e İhtiyacımız Var”

Erbakan Vakfı Gümüşhane İl Başkanı ve Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Ziya Nas’da toplantıya kuruluş aşamasında yer alan kişilerin davet edildiğini hatırlatarak, “Yaptığımız çalışmalar süresince gördüğümüz ilgi bizleri mutlu etti. Dünyanın ve Türkiye’nin içerisinde bulunduğu siyasi durum analiz edildiğinde, Milli Görüş fikriyatına olan ihtiyaç daha net ortaya çıkmıştır. Bu ihtiyaç, partimizin kuruluş işlemlerinin tamamlanmasının ardından yapılacak toplantılarımızda salonları tıka basa dolduracaktır” diye konuştu.
 

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2018, 15:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER