SP Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gümüşhane’de

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın partisinin Eylül ayı İl Divan Kurulu toplantısına katıldı.

SP Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gümüşhane’de

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın partisinin Eylül ayı İl Divan Kurulu toplantısına katıldı.

Parti binasında düzenlenen toplantıda konuşan Aydın, Türkiye'nin çok kritik süreçlerden geçtiğini belirterek, “Etrafımızdaki ülkeleri incelediğimizde, Suriye, Mısır Irak, Lübnan'a baktığımız zaman bugün Türkiye'nin en büyük ihtiyacının birlik, beraberlik ve kucaklaşma olduğunu görüyoruz. İnancı, partisi, görüşü, tarafı, yaşam tarzı ne olursa olsun farklı olan bütün kesimlerin bir arada olmasının, bir arada yaşamasının ne kadar kıymetli olduğunu görüyoruz. Bugün maalesef Türkiyemizin birincil problemi kutuplaşmadır. Bunun bir numaralı müsebbipleri de siyasilerdir. Çünkü siyasiler ve yöneticiler, toplumun öğretmenleridir. Onların dili nasılsa toplumun dili öyle olacak. Maalesef bugün Türkiye'yi yöneten iktidarın kullanmış olduğu dil kutuplaştırıcı bir dildir. Kutuplaştırılan, gerginleşen bir Türkiye var. Ama bütün bunlara rağmen birleştiren bir Saadet Partisi var” dedi.

Temel Karamollaoğlu'nun lider ziyaretleri yaptığını anımsatan Aydın, Mollaoğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de bir araya gelerek ülke yönetimi ile ilgili görüşlerini aktardığına dikkati çekti.

Dertlerinin Recep Tayyip Erdoğan olmadığını belirterek, “Biz Türkiye'de Recep Tayyip Erdoğan hayranlığı üzerinden yapılan siyasete de Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı üzerinden yapılan siyasete de karşıyız” ifadelerini kullanan Aydın, “Mesele bizim meselemiz. Mesele bu toprakların meselesi. Toprak ayağımızın altından kayıyor. Kendi endişelerimizi, kaygılarımızı icraat makamındaki insana doğrudan genel başkanımız aktardı. Bugün bizim en öncelikli çözülmesi gereken problemimiz kutuplaşma problemidir. Bizim kucaklaşmaya ihtiyacımız var. Eğer bir beka probleminden bahsediliyorsa ki beka sorunu var. Türkiye kuşatılıyor. O zaman böyle bir tehdit varsa bu tehdidi bertaraf edecek olan en önemli unsur Türkiye'nin kucaklaşmasıdır” diye konuştu.

SP İl Başkanı Av.Akın Demir ise şehir gündemine dair yaptığı konuşmasında madencilik sektöründe Türkiye’de ve dünyaya yer edinen Gümüşhane’de çok önemli maden şirketlerinin faaliyetlerine devam ettiğini, bu bağlamda Karamustafa köyünde Yıldız Bakır Madencilik firmasının ekonomik sebeplerden dolayı burada çalışan işçilerin maaşlarının 4 aydır ödenmediğini belirterek, “Bu Gümüşhane açısından üzücü bir durumdur. Gümüşhane’de en fazla istihdam maden sektöründe. Maden sektöründe böyle bir sorunla karşı karşıya kalınması şehrimiz açısından ve çalışanlarımız açısından üzücü bir durumdur. Hayra motor, şerre fren bir teşkilat olarak bu hususta sorumluluğumuzu yerine getirerek işçilerimizin sorunlarını gündeme taşıdık” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER