Varan’dan basın toplantısı

AK Parti Gümüşhane Kurucu İl Başkanı, 22. dönem Milletvekili ve 25.dönem aday adayı Sabri Varan, düzenlediği basın toplantısında paralel yapı, adaylık süreci ve projeleriyle ilgili birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Varan’dan basın toplantısı
AK Parti Gümüşhane Kurucu İl Başkanı, 22. dönem Milletvekili ve 25.dönem aday adayı Sabri Varan, düzenlediği basın toplantısında paralel yapı, adaylık süreci ve projeleriyle ilgili birçok konuda açıklamalarda bulundu.

“BAŞARININ TEMEL ANAHTARI İNSANIMIZI TANIMAK”

Tarihi Özdenoğlu Konağı’nda gerçekleştirilen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelen Varan, Gümüşhane’yi merkezinden ilçelerine kadar, köylerinden yaylarına kadar çok iyi bildiğini söyledi. Varan, “Hiç gitmediğimiz köye en az on defa gittik. Hiç elini sıkmadığımız adamın en az 3-5 defa elini sıktık. Gümüşhane’de Sabri Varan denilmesinin sebebi kendi içlerinden çıkarıp yolladıkları içindir. Bizim de hizmet dönemlerimizdeki başarının temel anahtarı budur. İli tanımak ilin eksiklerini bilmektir. Biz bu ilin 25 senedir esnafıyız. Bu ilde doğduk büyüdük. Dolayısıyla bu ilde eksik ne ve ne olması gerektiğini biz de kafamızda şekillendiriyoruz. Çünkü yaşayarak öğrendik. Dışarıdan gelen bir isim 2 yıl şehri tanıyacak, 2 yıl vatandaşı tanıyacak. Bu Gümüşhane için bir kayıp olur” dedi.

“28 ŞUBAT DARBESİNİ YAPANLARA MİLLETİN FERASETİ CEVAP VERDİ”

28 Şubat Post-modern darbesinin yıldönümüne ilişkin açıklama yapan Varan, “Bir gün önce bu ülkeden 30 yıl geriye gitmesine sebep olan 28 Şubat Post-modern darbesinin yıldönümüydü. O dönemlerde ben de Fazilet Partisi, Refah Partisi’nde siyaset yapıyordum. Allah bir daha bu ülkeye bunları yaşatmasın. İnsanı insana düşman ettiren ortamlar çok kötü ortamlar. Demokrasi diyoruz, insan hakları diyoruz ama sandıktan çıkan bir yönetimi tanımıyoruz. Bunun adı da darbe olur. O dönemde yapılan da post-modern darbeydi. Yapanlar bin yıl sürecek diyorlardı ama 1 yıl da sürmedi. Milletin feraseti bunlara gereken cevabı verdi” dedi.

“DOST-MODERN DARBE GİRİŞİMİ DE SONUÇSUZ KALDI”

28 Şubat sürecindeki darbenin adının post-modern darbe olduğunu şimdi ki darbe girişiminin adının ise dost-modern darbe girişimi olduğunu söyleyen Varan, kendisinin de Paralel yapı mağduru olduğunu ifade etti. Varan, “Ben de dinlemeye takılan, dava açan birisiyim. Bizim de mücadelemiz onlarla sürüyor. Bunlar gerçekten bir ahtapotun kolları. Çok büyük yanlış bilgiler, yanlış istihbaratlar, yanlış sızmalar yapmışlar. Bir insana karşı olabilirsin ama bir devlete karşı olamazsın. Hükümeti yıkmak için devlet yıkılmaz. Hükümeti yok etmek için devletin gizli bilgileri İsrail’e Amerika’ya verilmez. Genel Başkan yardımcımız Öznur Çalı çok güzel bir söz söyledi bununla ilgili. ‘Taban ibadette, ortası ticarette, tavanı ihanette.’ Bizim hesabımız bu tavandaki ihanet içinde olanlarla. Bir toplumun tamamını aynı kefeye koymak siyaseten de yanlış olur. Sadece bu orta ve taban kısmındaki vatandaşlarımıza diyeceğimiz şudur: Gözünüzü açın ve bu ahtapottan kurtulun. Çünkü ülkenin güvenliğini tehdit altına sokacak kadar yanlış işlere girdiler. Attıkları twetler, yaptıkları haberlerde bir Müslüman’a yakışmayacak kadar iftira içine giriyorlar. Paralel yapıyla mücadele sadece bizim değil, sadece mağdurların değil; bütün siyasi partiler, bütün vatandaşlarımız buna karşı koymalıdır. Bu bela bu ülkenin başına her zaman bela olur. Bu ülkenin bu yapıdan kurtulması lazım” diye konuştu.

“7 HAZİRAN’DA YENİ BİR TABLO ORTAYA ÇIKACAK”

Varan, “Biz de Gümüşhane’de geçtiğimiz 22. dönemde yaptığımız hizmetleri, vatandaşlarla, sivil toplum örgütleriyle kurduğumuz diyalogları, bu ile kazandırdığımız artıları referans göstererek, Gümüşhane’nin desteği ve isteğiyle aday adayı oldum. 25 aday adayımızın hepsini tebrik ediyorum. Biz hizmet yönüyle milletimizden aldığımız takdir, sıcaklıkla bu davanın kurucu bir neferi olarak biz de varız demek durumundayız ve dedik. 25 yıldır siyasetin içindeyim. Bunun 22 yılını Sayın Cumhurbaşkanımızla yürüdük. Bu yola ömrümüzü verdik. Birikimimiz insanları tanımamız. En büyük akıl hocamız Gümüşhaneli. En büyük gücümüz Gümüşhane’yi bilmemiz tanımamız köyüne yaylasına kadar. İktidarımız çok güzel yatırımlar sağlıyor Gümüşhane’ye. Demiryolu, Zigana Tüneli olmazsa olmazdır. Bunu mecliste de ifade etmiştik. İnşallah tünelle demir yolunu birleştirir, gelecek dönemde bir ucuyla Tirebolu bir ucu da Maçka’ya uzanan hatları ilimize donatırız” dedi.

“GÜMÜŞHANE’NİN TARİHİ DOKUSU CANLANACAK”

Gümüşhane’de sanayinin ve turizmin önünü açmak için ulaşımın önemli olduğuna değinen Varan, alt yapı açısından öncelikleri yapmak durumunda olduklarını belirtti. Varan, “Turizm altyapısı açısından en kısa sürede yapmamız gerekenleri yapmamız lazım. Bunun da en başında konaklama ve işleticisi olacak insana yatırım yapmamız gerekir. Karaca Mağarasını gelip ziyaret eden insanların Süleymaniye projesini de tamamlayarak, bir şekilde şehre sokulması lazım. Vaktiyle bunun çalışmalarını yapmıştık ama süre biraz kısa olunca Süleymaniye projesinin bitmesi de zaman almıştı. Gümüşhane’nin tarihi dokusunu canlandıracak, geçmişini hatırlatacak yatırımlara hız vermek lazım. Kürtün barajı 19 yılda bitmiştir. Yüzde 25’ini 1 yılda dönemimizde tamamlayarak hizmete açmıştık. Üstüne balık havuzları kurdurduk. Torul barajı, Kürtün barajının açılması çok büyük ekonomik katkı sağlıyor. Bizim dönemimizde yine turizme katkı için su sporları yapıyorduk. Bunu çok önemsiyordum fakat bu bitti. Sadece Kuşburnu festivaliyle turizm geliştirilemez. Süleymaniye’yle kayak turizmi için bir şeyler yapmak lazım. Barajlarımız üzerinden su sporlarıyla alakalı bir şeyler yapmak lazım. Aynı zamanda o sularda balıkçılığı geliştirmek lazım. Kooperatifler eliyle hayvancılığı geliştirmek lazım. Kuşburnunun yanı sıra ceviz ve dut’un da geliştirilmesi lazım. Çünkü Gümüşhane’de var olan bir sektör var. Pestil-köme sektörü. Ama cevizini Azerbaycan’dan Gürcistan’dan alıyorsun. Projeleri buna göre daha fazla yapmak gerekiyor. Siyasi linçler yaşamadan yaşatmadan hep beraber çalışmamız lazım” dedi.

“ÜNİVERSİTEYİ HAYATIMIZIN İÇİNE SOKMAMIZ GEREKİYOR”

AK Parti iktidarının ülkemize olduğu gibi ilimize de çok büyük yatırımlar gerçekleştirdiğinin altını çizen Varan, “5 katrilyona yakın bu ile yatırım geldi. Bunun 2 katrilyonu dönemimizde geri kalanı da 8 yılda geldi. Yeni projeler geliyor. Bunlara yenilerini eklemek, bunların yapım sürelerini kısaltmak, ödeneklerini daha da çoğaltıp ilimize kazandırmamız lazım. Üniversitemizi kesinlikle hayatımızın içine sokmak gerekiyor. Kendi kabuğu içinde kalan Gümüşhane’nin kendisine faydası en az olur. Üniversitenin bölümlerinin sanayiyle işbirliği yapması şart. Üniversitenin turizmle işbirliği yapması şart. İnşallah ilimiz sağlık açısından da bir sıçrama noktasına gelir. Bölgede kanser, göğüs hastalıkları çok arttı. Dolayısıyla bölgemizde bir onkoloji hastanesinin, göğüsle ilgili ihtisas hastanesinin olması açısından da üniversiteye bağlı bir tıp fakültesinin açılmasını çok önemsiyorum” diye konuştu.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2015, 23:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER