Yeniden Refah Partisinden aday tanıtım toplantısı

Yeniden Refah Partisi Gümüşhane İl Başkanlığı aday tanıtım toplantısı düzenledi. Toplantıya partinin Genel Başkan Yardımcısı Zafer Emanetoğlu da katıldı.

Yeniden Refah Partisinden aday tanıtım toplantısı

Yeniden Refah Partisi Gümüşhane İl Başkanlığı aday tanıtım toplantısı düzenledi. Toplantıya partinin Genel Başkan Yardımcısı Zafer Emanetoğlu da katıldı.

Halk Eğitimi Merkezi Salonunda düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Zafer Emanetoğlu, partilerinin Necmettin Erbakan'ın yarım kalan hedeflerini tamamlamak için kurulduğunu hatırlattı.

“İnsanlarımız maalesef faize kurban edilmiş”

Siyonizmin Türkiye’yi döviz kurlarıyla, faizle sömürgeleştirdiğini iddia eden Emanetoğlu, “Siz bu gerçekten uzak iktisadi politikalar gerçekleştirirseniz kürsüden ne kadar çok bağırırsanız bağırın, faiz ülkemizin ekonomisini yiyip bitiriyor derseniz deyin. Siz faiz belasını kürsüden dile getirirken diğer taraftan faizler yükselmeye devam ediyor. Çok değil 2 yıl önce 2017'nin ilk çeyreğinde, Türkiye'deki faiz oranları 7,25 seviyesindeydi. Bugün geldiğimiz noktada merkez bankası diyor ki 22,5 ile alıyorum, 25,5 ile satıyorum. Şimdi faizlerin yüzde 25 olduğu bir ülkede üretimden bahsedebilir miyiz? Faizlerin yüzde 25 olduğu bir ülkede sanayinin üretimin arttırılmasından bahsedebilir miyiz? İnsanlarımız maalesef faize kurban edilmiş. Ondan daha tehlikelisi ise faize teslim edilmiş durumda” dedi.

Siyonizmin Türkiye ve dünya için büyük tehdit olduğunu, sömürü düzeninin siyonizmin düzeni olduğunu dile getiren Emanetoğlu, Türkiye'nin de bu sömürgeci anlayışın hedefi olduğunu belirtti.

Türkiye de sebze, meyve ve hububat fiyatlarının da çok yüksek oranda arttığını kaydeden Emanetoğlu, AK Parti'nin tarım politikalarını eleştirerek, Türkiye'nin yeteri kadar üretmeyen bir ülke olduğuna dikkat çekti.

Üretimi artıracak hamleler yapılmadığını ifade eden Emanetoğlu, “2002'de AK Parti'nin iktidara geldiği yılda Türkiye'nin nüfusu 66 milyondu. Bugün 82 milyon. Bunun üzerine yaklaşık 4 milyon da mülteci koyun, 86 milyon. Çok basit bir hesapla Türkiye'nin 2002'deki sebze meyve üretiminin, hububat üretiminin 2019 yılında ne kadar artması gerekiyor? Elbette ki nüfus ne kadar arttıysa o kadar artması gerekir. Ancak gerçek böylemi? Hayır. 2002 yılında 19 buçuk milyon ton olan buğday üretimi, 2018 yılında sadece 500 bin ton artarak 20 milyon tona ulaşmış. Siz nüfusunuz yüzde 30 artarken, buğday üretimini yüzde 3'ler de tutarsanız, elbette ki yokluk olur, elbette ki fiyat pahalılığı olur” şeklinde konuştu.

Emanetoğlu'nun yanı sıra, Erbakan Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Mücahit Çelik, Yeniden Refah Partisi Gümüşhane İl Başkanı Ziya Nas ve partililer katıldığı toplantıda Yeniden Refah Partisi'nin Gümüşhane merkez ve ilçe teşkilatlarının tanıtımı yapıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER