15 Şubat’lı gençler Erzurum’da

1960’lı yıllarda oynadığı futbolla ve bünyesinde barındırdığı efsane futbolcularıyla Gümüşhane futboluna bir dönem damga vuran ve son üç sezondur Gümüşhane yerel liglerinde mücadele eden 15 Şubatspor, yeni sezon hazırlıkları kapsamında Erzurum iline giderek Erzurum Altınordu Futbol Okulu ile üç ayrı kategoride hazırlık maçları oynadı.

15 Şubat’lı gençler Erzurum’da

1960’lı yıllarda oynadığı futbolla ve bünyesinde barındırdığı efsane futbolcularıyla Gümüşhane futboluna bir dönem damga vuran ve son üç sezondur Gümüşhane yerel liglerinde mücadele eden 15 Şubatspor, yeni sezon hazırlıkları kapsamında Erzurum iline giderek Erzurum Altınordu Futbol Okulu ile üç ayrı kategoride hazırlık maçları oynadı.

2006-2007, 2007-2008 ve 2008-2009 kategorilerinden oluşan üç ayrı takımla Erzurum Altınordu Futbol Okuluna karşı mücadele eden 15 Şubatspor, oynadığı üç kategorideki maçlarını da farklı skorlarla kazanarak yeni sezona hazır bir görüntü verdi.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün tesislerinde oynanan karşılaşmaların ilkini 2006 ve 2007 doğumlulardan oluşan U-13 takımı oynadı. Daha sonra sırasıyla 2007 ve 2008 doğumlulardan oluşan U-12 takımı ve son olarak 2008 ve 2009 doğumlulardan oluşan U-11 takımı sahaya çıktı.

Üç ayrı kategoride oynanan tüm karşılaşmalarda rakibine müsabakaların genelinde bariz üstünlük kuran ve farklı skorlarla sahadan galibiyetle ayrılan 15 Şubatspor takımı, müsabakaları izlemeye gelen Erzurum’lu sporseverlerin yanı sıra Erzurum Altınordu Futbol Okulunda forma giyen sporcuların velilerinin de beğenisini ve takdirini kazanarak tesislerden ayrıldı.

2019 yılının Nisan ayında başlayacak olan U-11, U-12 ve U-13 kategorilerinde yeni sezona hazır girmek için yaptıkları antrenmanların haricinde bolca müsabaka oynayarak oyuncularının gelişimlerini daha da üst seviyeye çıkarmayı hedeflediklerini dile getiren 15 Şubatspor Kulübü Başkanı Turgut Şekerli, “İlimizde takım sayısının az olmasından dolayı haliyle az sayıda müsabaka oynamak zorunda kalıyoruz. Haliyle bu durumda oyuncu gelişimine olumsuz anlamda etki ediyor. Bizde bu eksikliği gidermek için Sezgin Köprülü hocamızın kişisel girişimleri ile çevre illerdeki takımların U-11, U-12 ve U-13 kategorileri ile müsabakalar oynamayı planladık. Bu planlamalarda hem hazırlık karşılaşmalarıyla sporcularımızın maç tecrübesini artırmak, hem de kafile halinde yaptığımız bu tür toplu gezilerle birlikte hareket etme adına takım olma yolunda önemli tecrübeler edinmeyi düşündük. Planlamamızın ilk aşamasını Erzurum’da gerçekleştirdik. Erzurum Altınordu Futbol Okulu ile üç ayrı kategoride üç ayrı müsabaka oynadık. Yakın ilgi ve alakalarından dolayı Erzurum Altınordu Futbol Okulu Sorumlusu Güngör Şenses hocama ve Erzurum sporseverlerine teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yılın Nisan ayında başlayacak olan müsabakalarımıza kadar bu tür hazırlık müsabakalarımızı devam ettirmek istiyoruz. Önümüzdeki haftalarda da Erzincan, Bayburt, Ordu, Giresun, Rize, Artvin veya Trabzon illerinin biriyle ya Gümüşhane’de ya da sponsor bulabilirsek deplasmanda bir hazırlık müsabakası daha oynamayı hedefliyoruz” dedi.

Bu tür sportif organizasyonların maddi imkanlarla mümkün olduğunu ifade eden Şekerli, “Kulübümüzün içinde bulunduğu durum maalesef planlarımızla ve hayallerimizle hiç uyuşmuyor. Üzülerek ifade etmek istiyorum ki kulübümüzün hiçbir yerden bir kuruş geliri yok. Erzurum iline gidişimizi bile velilerimizin ve kurumlarımızın sağladığı imkanlarla gerçekleştirdik. Bu vesile ile araç talebi için makamına gittiğimizde bizleri makamında kabul eden, ilgi ve alaka göstererek araç tahsisi konusunda kulübümüz için uğraş veren Vali Yardımcımız sayın Ali Arıkan’a, yardım talebimize duyarsız kalmayarak bizlerden yakın ilgi ve alakasını esirgemeyip, maddi destek  talebimizi geri çevirmeyerek kulübümüze bu anlamda katkı sağlayan Belediye Başkanımız sayın Ercan Çimen’e ve Vali Yardımcımız sayın Ali Arıkan’ın yönlendirmesiyle araç talebimize olumlu cevap veren ve müdürlüğüne ait aracı kulübümüze tahsis edip, bizlerle yakından ilgilenen ve güler yüzüyle bizleri makamında çok iyi bir şekilde ağırlayan kıymetli hemşehrimiz İl Kültür ve Turizm Müdürümüz sayın Hüseyin Ateş’e şükranlarımızı sunuyorum. Ayrıca velilerimize de bu tür etkinliğimize vermiş oldukları maddi ve manevi desteklerden dolayı da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

15 Şubatspor’u kurdurdukları günden itibaren hedeflerinin hem Gümüşhane futboluna hizmet etmek, hem de Gümüşhane futbol tarihinde önemli bir yeri olan 15 Şubatspor’un ismini yaşatmak olduğunu belirten 15 Şubatspor Kulübü Başkanı Turgut Şekerli, “3 yıldır Sezgin Köprülü hocamın, benim ve birkaç sporsever hemşehrilerimizin sınırlı katkılarıyla faaliyetlerimizi sürdürmeye çalışıyoruz. Kulübümüzün öncelikli bazı ihtiyaçları var. Bunlara çözüm arıyoruz. Bu durum nereye kadar devam eder bilemiyorum” ifadelerini kullandı.

30 kişilik bir sporcu kafilesi ile Erzurum iline giderek Erzurum Altınordu Futbol Okulu ile üç ayrı kategoride hazırlık maçları oynayan 15 Şubatspor kafilesinin maçlarını oynadığı gün Erzurum ilinde konaklayıp, bir gün sonra Erzurum ilinin tarihi mekanlarını gezdikten sonra Gümüşhane’ye döndü.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER