Analig Karate Grup Müsabakaları başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Anadolu Yıldızları Ligi (ANALİG) Karate Grup Müsabakaları 8 ilden 170 sporcunun katılımıyla Gümüşhane'de başladı. Sporculara ilk gün Gümüşhane’nin tarihi ve turistik mekanları gezdirildi.

2023 yılı Osman Bayrakdar Sezonu kapsamında 19-22 Haziran tarihleri arasında Gümüşhane Aydın Doğan Spor Salonunda gerçekleştirilecek müsabakalar için kente gelen sporcular şehrin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesi ve Torul Kalesi Cam Seyir Terasını gezdi.

Süleymaniye Mahallesini Gümüşhane Müzesinde görevli Arkeolog Elif Öktem’in anlatımıyla gezen öğrenciler Türk, Rum ve Ermenilerin bir arada yaşadığı hoşgörü merkezinden oldukça etkilendi.

Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon, Erzincan, Erzurum, Rize ve Gümüşhane olmak üzere 8 ilden 75'i kadın, 95'i erkek olmak üzere toplam 170 sporcunun katılacağı grup müsabakaları öncesinde ikinci duran Torul Kalesi Cam Seyir Terası oldu.

Yerden 240 metrelik irtifasıyla Türkiye’nin en yüksek cam seyir teraslarından birisi olan Torul Kalesi Cam Seyir Terasında adrenalin dolu anlar yaşayan sporcu ve antrenörler günü dolu dolu geçirdi.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat Kahramanmaraş ve devamındaki depremlerde hayatını kaybeden sporcuların isimlerinin ve “Sizleri unutmayacağız” yazılı pankart ve dövizlerle fotoğraf çektiren sporcular müsabakalar öncesinde enerji depoladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER