Bilek güreşinde madalya koleksiyonu

Daha önce defalarca Türkiye ve dünyanın bileğini büken Gümüşhaneli bilek güreşi sporcuları Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası milli takım seçmelerinde 13 altın, 7 gümüş, 4 bronz elde etti.

Bilek güreşinde madalya koleksiyonu

Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu’nun 2021 faaliyet programında yer alan Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası milli takım seçmeleri Tokat’ta yapıldı.

60 ilden 153 kulüp ve 926 sporcunun katılımıyla 10-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen şampiyonada Gümüşhane’yi 16 sporcu temsil etti.

Şampiyonada sporcularımız 13 altın, 7 gümüş ve 4 bronz madalya ile toplamda 24 madalya kazanırken 15 yaş altı takım sıralamasında sporcularımız takım halinde Türkiye ikincisi oldu.

Milli takım antrenörü Davut Altuntaş önderliğinde aylardır Covid-19 tedbirleriyle hazırlıklarını devam ettiren sporcularımız tek bir şampiyonada 24 madalya birden kazanarak adeta madalya koleksiyonu yapması göğsümüzü kabartırken, Gümüşhane’de bilek güreşi sporunun öncü isimlerinde merhum Muharrem Ateş te unutulmadı.

Madalya töreni sırasında Gümüşhaneli sporcular platforma merhum Muharrem Ateş'in fotoğrafının yer aldığı "Bu şehrin bilek güreşçileri seni asla unutmayacak: Muharrem Ateş" pankartıyla çıktı.

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2021, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER