GÜ Bilek Güreşi Takımı Türkiye İkincisi Oldu

Gümüşhane Üniversitesi (GÜ) Bilek Güreşi Takımı, Üniversitelerarası Bilek Güreşi Turnuvası'nda Türkiye ikincisi oldu.

GÜ Bilek Güreşi Takımı Türkiye İkincisi Oldu
Gümüşhane Üniversitesi (GÜ) Bilek Güreşi Takımı, Üniversitelerarası Bilek Güreşi Turnuvası'nda Türkiye ikincisi oldu.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından 13-15 Mart tarihleri arasında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Üniversitelerarası Bilek Güreşi Turnuvası'na katılan GÜ Bilek Güreşi Takımı Türkiye ikincisi olarak önemli bir başarı elde etti.

Değişik üniversitelerden 50 takım ve 430 sporcunun yarıştığı turnuvaya ikince kez katılan GÜ Bilek Güreşi Takımı, toplamda elde ettikleri 47 puanla takım sıralamasında Anadolu Üniversitesi’nin ardından ikinci sırada yer aldı.

Turnuvada Erkekler sol kolda, 55 kiloda Mesut Yılmaz Türkiye ikincisi, 70 kiloda Fatih Ulutaş Türkiye üçüncüsü, 80 kiloda Murat Mermer Türkiye üçüncüsü, 60 kiloda Ali Ocaklı Türkiye dördüncüsü, 75 kiloda Kadir Kurtoğlu Türkiye altıncısı olurken, sağ kolda 55 kiloda Mesut Yılmaz Türkiye ikincisi, 60 kiloda Ali Ocaklı Türkiye üçüncüsü, 75 kiloda Kadir Kurtoğlu Türkiye üçüncüsü, 80 kiloda Murat Mermer Türkiye dördüncüsü ve 70 kiloda Fatih Ulutaş Türkiye beşincisi olma başarısını gösterdi.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan GÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Zeki Kaya, Üniversitelerarası Bilek Güreşi Şampiyonası'nda elde edilen başarının gurur verici olduğunu söyledi.

Üniversite olarak spora ve spor faaliyetlerine önem verdiklerini belirten Kaya, “İkinci kez katıldığımız bu turnuvaya sporcularımız çok iyi hazırlandı. Geçen yıl ilk kez katıldığımız turnuvada beşinci olan takımımız bu yılki turnuvada toplamda 67 puan alan Anadolu Üniversitesinin ardından ikinci oldu.  Gelecek yıl daha iyi neticeler almak için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz.  Bu başarılı sonucu almamızda başta spora ve sporculara desteğini esirgemeyen Rektörümüz Sayın Prof. Dr. İhsan Günaydın’a, takım antrenörümüz Atilla Özdamar’a ve bizi şampiyonada yalnız bırakmayan Bilecik – Söğüt Gümüşhane Kelkitliler Derneği Başkanı ve Yönetim Kuruluna teşekkür ediyorum” dedi.
Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2013, 13:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER