'Hedefim dünya ve balkan şampiyonluğu'

Gümüşhaneli Milli Atlet Çeşminaz Yılmaz, Antalya Akseki’de 1 Ağustos’ta yapılacak olan Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası ile ardından 15 Ağustos’ta yapılacak Balkan Dağ Koşuşu Şampiyonasında birinci gelmek istediğini söyledi.

'Hedefim dünya ve balkan şampiyonluğu'
Gümüşhaneli Milli Atlet Çeşminaz Yılmaz, Antalya Akseki’de 1 Ağustos’ta yapılacak olan Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası ile ardından 15 Ağustos’ta yapılacak Balkan Dağ Koşuşu Şampiyonasında birinci gelmek istediğini söyledi.

Yılmaz, gazetemize yaptığı açıklamada, “Hedefim şampiyonluk, kendi rekorumu kırarak şampiyonluğu ülkeme getireceğim” dedi.

Yılmaz, geçen yıl geçirdiği trafik kazasından sonra sağlığına kavuştuğunu ve yarışmalara çok iddialı hazırlandığını dile getirerek, şunları söyledi: “Antalya Akseki’deki yarışlara hazırlanıyorum. Hazırlandığım yarış ise dağ kros yarışı ve bu yarışın ucunda ise Dünya Şampiyonası ve Balkan Yarışları var. 2009’da Antalya Akseki’deki Türkiye Geçler Şampiyonasına katıldım. Bu yarışta Türkiye şampiyonu olarak Türkiye rekoru kırdım. 2011’de Arnavutluk Tiran’da dünya ikincisi, 2013-14 sezonunda Balkan şampiyonu oldum. Avrupa Şampiyonasında ikinci olmuştum.  Şimdi ise hedef dünya şampiyonluğu. Şu ana kadar hepsi 4 bin 500 metreydi. Bu sene ise büyük bayanlara geçtiğim için mesafem uzadı. Artık 8 bin 800 metre koşacağım.”

Kazadan sonra kendisini kötü hissettiğini ve biran önce kendisini toparladığını söyleyen Yılmaz, “Gerçekten çok iyim ve çalışmalarıma aralıksız olarak devam ediyorum. Eskiye oranla hiç beklemediğim performansım var ve önceki durumumdan daha iyi bir haldeyim. Hedef şampiyonluk, kendi rekorumu kendim kıracağım. Kırdığım rekor ise 18, 41 ve bu rekoru kimse kıramadı” şeklinde konuştu.

“ATLETLER ÇEŞMİNAZ’DAN ÇEKİNİYOR”

Antrenör Ertuğrul Sarı ise atletlerin Çeşminaz’dan çekindiğini, dünya ve Balkan şampiyonalarında birincilik elde edeceklerini söyledi.

Kazadan sonra Çeşminaz’ın kendini toparladığını ve eski performansının üzerinde olduğunu vurgulayan Sarı, daha sonra şöyle konuştu: “Geçirmiş olduğumuz bu kazada Çeşminaz’ın kolu kırılmıştı ve koluna platin takılmıştı. Sağlığına kavuştuğu günden itibaren spor yapıyor ve yaklaşık bir aydır öncekinden daha fazla bir performans sergilediğini gördüm. Dünya ve balkan şampiyonası yine Antalya Akseki’de yapılacak. Burada yapılan yarışta dereceye girenler şampiyonaya gidecek. Ben burada yapılacak olan yarışlarda Çeşminaz’a kesinlikle güveniyorum. Milli takımda en geç sporcu Çeşminaz. Bu sene ilk defa büyük bayanlarda koşacak ve şu bir gerçek ki büyük bayanlarda koşan atletler Çeşminaz’dan çekiniyorlar.”

Sarı, Antalya Akseki’ye katılacak olan sporcuların ise 8 bin metre Genç Erkeklerde Orhan Öztürk, Osman Can, İbrahim Kömür, bayanlarda Güray Nas, 4 bin 500 metrede Eda Demir, Tuğba Kılıç ve 12 bin metre büyük erkeklerde Nuri Kömür’ün katılacağını sözlerine ekledi.

İbrahim Özdemir-Figen Tok

Haberin Kaynağı: Olay Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2015, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER