İyi ki TÜMKİAD var

Tüm Kalkınma ve İşadamları ve Girişimciler Derneği (TÜMKİAD) Gümüşhane Şubesi Romanya’nın başkenti Bükreş’te gerçekleştirilen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda büyük bir başarıya imza atan Gümüşhaneli mili sporcuları konuk etti.

İyi ki TÜMKİAD var
HABERİN GALERİSİ
İyi ki TÜMKİAD var

İyi ki TÜMKİAD var

Şampiyonanın üzerinden günler geçmesine, dünyanın bileğini büken sporcularla ilgili birkaç kez haberler yapılmasına rağmen sessiz kalan Gümüşhane kamuoyunun bu durumu düşündürücü bulundu.

TÜMKİAD tarafından dünyanın bileğini büken sporcularımız onuruna düzenlenen kahvaltı programı Beylerbeyi restoranda yapıldı. Programa Gençlik ve Spor İl Müdürü Mücahit Atalay, TÜMKİAD Gümüşhane Şube Başkanı Serhat Turan, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Bilek Güreşi Antrenörü Davut Altuntaş ve milli sporcular katıldı. 

“Ne imkanlarla bu işi başardığınızı iyi biliyoruz”

Sporculara ve antrenör Altuntaş’a başarılarından dolayı plaket takdiminde bulunan ev sahibi TÜMKİAD Şube Başkanı Serhat Turan, bilek güreşi sporcularının kısıtlı imkanlarla çok büyük işler başardığını söyledi.

Turan, “Ne imkanlarla bu işi başardığınızı iyi biliyoruz. Çok kısıtlı imkanlarla önce ilimizi Türkiye’ye, ülkemiz Türkiye’nin de dünyaya ismini duyurdunuz. Bayrağımızı göklere çektiniz. Bu çok büyük bir başarı. Hepinizi yürekten tebrik ediyorum. Sizin bu çalışmalarınız, bu başarılarınız ümit ediyorum ki diğer spor dallarında da büyük bir başarıya yol açacaktır. Hepinizi kutluyorum. TÜMKİAD il başkanlığı olarak kapımız size her zaman açık. Her türlü konuda destek olmaya ve yardımcı olmaya da hazırız” diye konuştu. 

“Göğsümüzü kabarttılar”

Programda konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Mücahit Atalay ise Gümüşhane’nin ülkemizi gururla temsil eden ve madalyalarla dönen harika bir bilek güreşi takımı olduğunu belirterek, “Öncelikle bu takımın bu noktalara gelmesinde emeği çok fazla olan Davut hocanın şahsında bütün sporcularımıza ben teşekkür ediyorum. Çünkü bu noktada bizim göğsümüzü kabarttılar İstiklal Marşımızı okuttular yine bayrağımızı göndere çektirdiler. Sporcu arkadaşlarımızın yakinen çalışma süreçlerinin takip ettiğimiz için çok ciddi ekmek sarf ettiklerini biliyorum. Herkes kapanmanın olduğu dönemlerde evindeyken, dışarı çıkmazken sporcularımız, antrenörlerimiz bu yarışmanın hazırlıklarını usanmadan sıkı bir şekilde yaptılar ve neticesinde de güzel bir başarıyla hem şehrimizi hem de ülkemizi layıkıyla temsil ettiler. Tebrik ediyorum, bizi gururlandırdılar. Bu noktada sporun tanıtıcı etkisi bulunulan şehrin tanıtımı noktasındaki etkisini herkes biliyor. Bununla ilgili çok fazla şey söylememize gerek yok. Bununla birlikte çocuklarımızın bu şekilde, bu yaşlarda bir spor dalı ile tanışması ve bu spor dalında ülkesinde ve dünyada zirveye çıkması gerçekten takdire şayan bir durum” dedi.

Bu gençlerin başarılarının teşvik edilmesi, başarılarının görülmesi ve takdir edilmesiyle ilgili de konuşan Atalay, “Çünkü marifet iltifata tabidir. Marifet olduğu zaman iltifatla bunu taçlandırıp bu marifetin bir ileriki aşamasına götürmek gerçekten önemli bir husus. Şimdi bu noktada da bugün bize bu kahvaltıyı vererek bir anlamda gençlerimizin, çocuklarımızın bu marifetini takdir eden TÜMKİAD’ın başkanı nezdinde bütün üyelerine de en kalbi şükranlarımı, en kalbi teşekkürlerimi ifade ediyorum. Gerçekten bizi bu nazik davranışı ile birlikte memnun ettiler. Sporcularım ve kurumum adına şükranlarımı iletiyorum. Gerçekten çok nazik bir davranış ve bu tür etkilerle birlikte ben eminim ki Gümüşhane’mizde sporun daha da fazla ilerleyeceğini çok daha iyi noktalara geleceğini ben şahsen düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“Bu bir ekip işi, biz elimizden geleni yapıyoruz”

Sporculara bilgi birikim noktasında yardım ettiğini belirten Milli Takım Bilek Güreşi Antrenörü Davut Altuntaş ise “Bu işler ekip işi. Bizde bu ekibin bir parçasıyız ama ben burada büyük teşekkürü sayın Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Mücahit Atalay’a bize her zaman güvendiği için bize her zaman destek çıktığı için ve pandemi döneminde bizim önümüzü kapatmadığı için antrenmanlar noktasında sürekliliğimizi sağladığı için kendisine çok teşekkür ediyorum. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Daha doğrusu ben bir antrenör olarak işimi yapmaya çalışıyorum. Sporcularıma bilgi birikim noktasında yardımcı olmaya çalışıyorum. İl müdürüme çok teşekkür ediyorum ve bu kahvaltıyı organize eden TÜMKİAD başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyorum. Sayın TÜMKİAD başkanım burada bir kıvılcımı başlattı inşallah bundan sonrası gelir diye düşünüyoruz” dedi.

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER