Şampiyonlar pistine kavuşuyor

Gümüşhane’de genelde yollarda, egzoz dumanları arasında koşan ve bir piste sahip olmayan atletizm sporcuları yakında Yeni Şehir Stadyumunda açılacak olan tartan pisti dört gözle bekliyor.

Şampiyonlar pistine kavuşuyor
Gümüşhane’de genelde yollarda, egzoz dumanları arasında koşan ve bir piste sahip olmayan atletizm sporcuları yakında Yeni Şehir Stadyumunda açılacak olan tartan pisti dört gözle bekliyor.

Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, Gümüşhane’de 2011 yılından bu tarafa tesisleşmede önemli adımlar attıklarını belirterek, spor salonu ve tesisi olmayan ilçe kalmadığını, bazı ilçelerde salonların faaliyete geçtiğini bazıların da ise bitmek üzere olduğunu söyledi.

SPORCU SAYISI 12 BİNE ULAŞMAK ÜZERE

Tesisleşmede atılan ciddi adımların sporcu sayısının artmasında büyük etki etkisi olduğunu belirten Aslan, “Bugün itibariyle Gümüşhane’de lisanslı sporcu sayımız 11 bin 800’e ulaştı. Bu nedenle tesislerimizi tam zamanlı çalıştırmak istiyoruz” diye konuştu.  

TARTAN PİSTİ  

Tartan pisti yapmanın kolay bir iş olmadığını vurgulayan Aslan, şöyle devam etti: “İlk önce alt yapısının çok iyi hazırlanması gerekiyor. Alt yapı konusunda çok çalıştık, pistti en verimli ve sağlıklı bir şekilde nasıl kullanabileceksek ona göre alt yapısını oluşturduk. Gönül isterdi ki sekiz kulvarlı olsun ama stadyumumuzun şartları altı kulvarı gerektirdi” şeklinde konuştu.

BİR YILDIR SÜREN PROJE

Gümüşhane Yenişehir Stadyumunun etrafına altı kulvarlı tartan pistini tamamlamak üzere olduğunu vurgulayan Aslan, “Şuanda alt yapısını tamamladık, sadece üstünün tartanı kaldı. Eylül ayının ilk haftası pistimizi tamamlayıp, Gümüşhaneli sporcularımızın hizmetine sunmuş olacağız. Bir yıldır süren bu projemizde sona gelmek beni çok mutlu etti” ifadelerine yer verdi.

“KIŞ ŞARTLARI İÇİN ÖNEMLERİMİZİ ALACAĞIZ”

Aslan, “Kış şartlarında oluşacak kar yağışları için kar savurma makinelerimiz ile önlemlerimizi alacağız. Sporcularımız kışın da en antrenmanlarını yapmaları için önlerine engel çıkmasın diye bütün tedbirlerimizi alacağız” dedi.

Bütün bakanlıkların her alanda çok iyi mesafe kat ettiklerini savunan Aslan, “Bizi en çok ilgilendiren Gençlik Spor Bakanlığımız. Yürümüyor, koşmuyor, aksine hızla mesafe alıyor. Şükürler olsun seksen bir ilimizde olimpik havuzlarımız, pistlerimiz, salonlarımız var. Gümüşhane’de bu sene için daha uygulayacağımız beş proje var. İhalelerimiz devam ediyor. Gençlerimiz için artık açık hava oyunlarımız mevcut” dedi.

TEŞEKKÜRLER

Müdür Aslan, “Bu projelerin gelişmesinde Gençlik Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç başta olmak üzere eski valimiz sayın Yücel Yavuz’a,  şimdiki valimiz sayın Okay Memiş, Belediye Başkanımız sayın Ercan Çimen ve özellikle tartan pisttin alt yapı çalışmalarında bize çok yardımcı olan İl Özel İdare sekreterliğine çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Ertuğrul Sarı hocanın kendini spora adadığını dile getiren Aslan,  “Boks ile başlayan sonra atletizm ile devam eden bir hayatı var. Gümüşhane’de atletizm denilince akla gelen ilk isim Ertuğrul Sarı oluyor. Birçok sporcuyu şehrimize kazandırmıştır. Rio’da koşmuş Ercan Muslu’nun ilk hocası da Ertuğrul Sarı’dır” şeklinde konuştu.

“TÜRK SPORUNA KAZANDIRMAK İÇİN ÇABALIYORUM”

Atletizm Antrenörü Ertuğrul Sarı da Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Beden Eğitim öğretmenliği mezunu olduğunu hatırlatarak, “Gümüşhane Milli Eğitim müdürlüğünde il koordinatörüyüm. Çocuklarımızı sokaklardan, internet kafelerden ve kahve köşelerinden kurtarmak için çocuklarımı yetiştirmek Türk sporuna kazandırmak için çabalıyorum” ifadelerine kullandı.

Sarı, “Yıllar önce şube müdürümüz Numan Altuntaş ile birlikte yaptığımız projeye göre beden eğitim öğretmenlerimiz kendi alanlarına yönelik öğrencileri çalıştıracaktı. Zaman ilerledikçe tayini çıkan arkadaşlarımız ve bırakan arkadaşlarımız oldu ama ben devam ettim. Devam ettiğim süreçte bana destek olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

“PİSTİMİZE KAVUŞUYORUZ”

Genelde yollarda, egzoz dumanları arasında koştuklarını ve bir piste sahip olmadıklarını hatırlatan Sarı, “Gençlik Spor İl Müdürümüz İsrafil Aslan ve eski Valimiz Yücel Yavuz döneminde sporcularımız için tartan pist girişiminde bulundular. Yakında da tartan pistimize kavuşacağız” şeklinde konuştu.

BAŞARILARIMIZ ARTACAK

Sarı, “Biz bu başarıları elde ederken piste sahip değildik, ben eminim ki sporcularımız pistine kavuştuğu zaman daha çok başarılar edecek. Yarışlarda Gümüşhane’mizi daha çok sporcu temsil edecek” ifadelerine yer verdi.

Sarı açıklamasında daha sonra şunları kaydetti: “Birçok sporcumda patlama özelliği olduğu için tartan pist sayesinde daha çok mesafe koşacaklar.  Yetiştirdiğimiz sporcular iyi yerlere gelsin istiyorum. Geldikleri yerlerde bizlere bir dua etmesi, bizleri iyi anması en büyük ödüldür.  Gençlik Spor İl Müdürümüz İsrafil Aslan, içimizden gelen sporun özünü bilen bir arkadaşımız,  çok sağ olsun bir dediğimizi iki etmiyor. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

Sinan Uçar

Haberin Kaynağı: Olay Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER