Satranç turnuvası sona erdi

Gümüşhane’de yıldızlar ve küçükler satranç il birinciliği turnuvası 70 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Satranç turnuvası sona erdi

Gümüşhane’de yıldızlar ve küçükler satranç il birinciliği turnuvası 70 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü adına Satranç İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Küçükler ve Yıldızlar İl Birinciliği turnuvası il genelinde olumsuz hava koşullarına rağmen 70 sporcunun yoğun katılımıyla 4-5 Ocak tarihlerinde Gençlik Merkezi Spor Salonunda yapıldı. 

Küçükler İl Birinciliği turnuvasında 8 kategoride, Yıldızlar İl Birinciliği turnuvasında 4 kategoride yarışan sporcular birincilik için ter döktü.

Kıyasıya geçen mücadelenin ardından her kategoride 3. olan sporculara Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Yunus Topçu, 2. olan sporculara Satranç İl Temsilcisi Yasin Demir ve 1. olan sporculara Gençlik ve Spor Şube Müdürü Selman Eroğlu tarafından madalyaları verildi.

Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürü Mücahit Atalay, Satranç İl Temsilciliğine turnuvaya katılan sporculara, velilere, turnuvada görevli hakemlere teşekkür ederek, satrancın Gümüşhane’de iyi bir ivme yakaladığını dile getirdi. 

Satranç sporcu sayısının her geçen gün arttığını ve bugün itibariyle 153 aktif sporcuya ulaşıldığını belirten Atalay, “Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz turnuvaya katılımın üst düzeyde olması bizleri sevindirdi. Her turnuvada ilgi daha da artıyor. Satranç sporcularda kendine güven, doğru ve süratli karar verebilme, planlı hareket edebilme davranışlarına katkı sağlar” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER