Su-samıyoruz...

Her şeyin tokluğuna ulaştık. Sahi gerçek yokluk nedir görmedik mi? Yokluk yok sayılmayacak kadar büyük bir gerçek. Öyleyse lafı sanatla sunmaya gerek yok. Gelin olduğu gibi ancak bir türlü olamadığı gibi konuşalım. Her şeyin küçüğü sevilirmiş, öyle ise en küçüğünden başlayalım. Bugün bir çocuk doğar ne güzel deriz. Kokusunu çeker, süt ağzını, bal yanağını severiz. Bugün bir çocuk ölür "ah "çekeriz ama kalbe değmeyen kıvılcım ya işte göğe de eremeden söndürürüz. Ateş işte düştüğü yeri de harmanı da yüreği de yakıyor. Annesinin ahı arşa değer arş ağlar sular suskunluğumuzu sele verir. Versin de kalalım insanlıktan bihaber viraneler gibi su altında. Su altı şehrine dönelim de kimseye görünmeyelim. 

Bugün bir baba, anne, teyze, nene yani bir insan ölür biz ( bir ) ölemeyiz. Belki o an az ölür yarın yine diriliriz. Çok fazla acı var ama çok da az sancı var. Kimse uzun süreli düşünmek ve hissetmek istemiyor. Acıya acı acı bakmak adet oldu. Acıya acıyarak, acıtarak, kanayarak bakan kimse kalmadı. Herkesi kan tutar, yalan yutar oldu. Herkes evet sen, ben ve biz insan denilen mahlukatız. Ancak aleme de sığmayan bir varlığız. Şeyh Galip'in dediği;

"hoşça bak zâtına kim zübde-i âlemsin sen
merdüm-i dîde-i ekvân olan âdemsin sen "

Alemin özü, özün özü olan bir varlık olarak özümüzde var olan güzellikleri görelim. Susayalım, arayalım, sarılalım, birlikte yiyelim, ağız dolusu gülelim, birlikte özleyelim, közleri söndürelim.İnsan olmak değil de insan doğmakla da var olabileceğimizi gösterelim. Gösteriş yapmayalım olduğumuz gibi, -ol dendiği gibi olalım.Var olalım, vardan var edilen olarak daimi sevgide varlık olalım. Başımız sağ olsun değil de başlarımız sağ olarak yol alalım. Dermanı birlikte arayalım. El açana, gönlümüzle el verelim. 

Nefes almanın şükrüne, rızıklanmanın bereketine bir(likte) olarak varalım. Tek başına yaşayamaz bir varlığız. Sessiz evlerden, kaşık sesi olmayan sofralardan, teyzesiz, amcasız sokaklardan uzak, kendimize ve birliğimize yakın bir dünya hayalimiz var. Hayallerimiz, hayatlarımız ile birleştiğinde kalbimizin yönünü bulmuş olacağız. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Yaşar Gül
Yaşar Gül - 1 yıl Önce

Kübra, ağzına sağlık, kalemine kuvvet.