Vekil Kim Olsun

Son 9 Genel seçimde Gümüşhane halkının vekâlet verdiği milletvekilleri yeniden eskiye şu şekildedir; 

Kasım 2015 Hacı Osman Akgül, Cihan Pektaş

Haziran 2011 Kemalettin Aydın, Feramuz Üstün,

Temmuz 2017 Kemalettin Aydın, Yahya Doğan,

Kasım 2002 Sabri Varan, Temel Yılmaz,

Mart 1999 Bedri Yaşar,

Aralık 1995 Lütfi Doğan,

Ekim 1992 Lütfi Doğan,

Kasım 1987 Mahmut Oltan Sungurlu, Muhittin Karaman, Ülkü Gökalp Güney,

Kasım 1983 Akif Kocaman, İbrahim Turan, Mahmut Oltan Sungurlu

Sizlerin aklında kim ya da kimler kalmıştır bilemem ama kuvvetle muhtemeldir ki bu 14 kişi arasında iki kişidir zihinlerde kalan. Bu iki isim  ‘’Mahmut Oltan Sungurlu ve Sabri Varan’’ dır.

İki isimin memleketimize sağladığı katkıların yanında akılda kalmalarının yegâne sebebi kuşkusuz son zamanların klişe ifadesi ile ‘’yerli ve milli’’ formatına uymalarıdır.

Son 4 yıldır şehrimizde en az yarısı gereksiz olan Orman ve Su işleri Bakanlığı yatırımları dışında bir kamu yatırımı yapılmış ise birileri çıkıp açıklasın lütfen.

Önceki 5 yıl ya da daha önceki 5 yıl; hepsine baktığımızda düzen aynı. Elini taşın altına koyan milletvekilimiz ya da milletvekillerimiz olmamıştır. Çünkü yıllardır Gümüşhane’de bırakın sokak isimlerini cadde isimlerini bilmeyen kişiler milletin karşısına aday olarak getirilmiştir. Son yıllardaki seçmen profilini göz önünde bulundurur isek çoğu seçmenin kişiye değil partiye ya da parti liderine oy vermesinden dolayı hak etmeyenler milletvekilliği makamını işkal etmişlerdir. 

Sonuç olarak amiyane bir ifade kullanacak olur isek liyakatten uzak ithal vekillerle yola devam ediyoruz. Biraz ironi olacak ama sadece ‘’yola’’ devam edebiliyoruz. 

Haziran 2018 genel seçimi adaylarına baktığımızda toplamda 30 dan fazla aday adayı olduğunu görmekteyiz.  Otuzdan fazla aday adayının 20 tanesinin nüfus cüzdanında yazan ‘’Gümüşhane’’ dışında şehir ile bir bağlantıları olmadığını görüyoruz.

Bu şehrin kadim yıllarca yaşadığı en büyük sorun ekonomik olarak palazlananların veya makam mevki sahibi olanların bu şehri terk etmesi olmuştur. 

Oy kullanacak her bireyin bunu göz önünde bulundurması ve şehrin cefasını çeken adayları parti ayrımı gözetmeksizin desteklemesi gerekmektedir. Aksi halde bu şehrin sorunları ertelenerek sonraki yıllara veya sonraki dönemlere taşınacaktır.
Şunun altını çizerek söylemek istiyorum. Gümüşhane belediye yatırımlarını bir kenara ayırdığımızda memleketimize yapılan yatırımların vasatın çokça altında olduğunu görüyoruz.

Haziran seçimlerinin ekonomik ve politik olarak çok zor günler geçiren memleketimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Parti il başkanlarının ‘’akıllarınca’’ kendilerini valilerin üzerinde gördüğü bu günlerin bitmesi en büyük temennimdir. Devletin üzerinde hiçbir yapının kabul edilebilirliği yoktur.  O nedenle bu şehrin devletine ve milletine bağlı, şehirde soluyan ve insanını tanıyan vekillere kavuşmasını temenni ediyorum. 

Siyasi partilerin adaylarını bu çerçeveye uygun şekilde seçmesi umudu ile

Sağlıcakla kalın.

YORUM EKLE