YARI YOLDA KALMAMAK İÇİN

"Arkadaşların en hayırlısı, sen Allah (c.c.)'ı andığında yardım eden, unuttuğunda da sana Onu hatırlatan kimsedir."Hadis

Bizde yol arkadaşımızı seçerken bazı hususları göz önünde bulundurmalıyız. Arkadaşımız doğru, dürüst, vefakar, fedakar, samimi,sevecen ,saygılı,hoşgörülü ve de en önemlisi  bize her an Allah’ı hatırlatan  kişi olmalıdır.

Şimdide şu hikayeciğe kulak verelim:

Bir gün tilki ile yılan arkadaş olmuşlar. Nereye gitseler birlikte gidiyorlarmış. Bir gün de nehrin kenarına geldiklerinde yılan:

-Dostum ben yüzme bilmiyorum. Sırtına alıp beraber karşıya geçelim, demiş.

Tilki, yılanın bu isteğini kabul etmiş. Yılan, tilkinin beline sarılmış. Birlikte karşı kıyıya varınca:

-Yılan, tilkiye seni ısıracağım demiş.

Tilki etme eğleme biz arkadaşız. Bana bunu yapamazsın, demiş. Ama nafile. Yılan ısırmayı kafasına koymuş. Tilki bakmış ki kurtuluş yok.Ne yapalım demiş. Bu benim kaderim.

Tilki, yılandan son bir istekte bulunmuş. Yılan kardeş son bir kere yüzüne bakıp, o güzel gözlerine  doyasıya bakmak istiyorum, demiş.Yılan bu isteği kabul etmiş.

Yılan boynunu uzatır uzatmaz, tilki yılanın boynunu  koparmış.

Tilki, yılanı kumsala ip gibi uzatmış. Ve şöyle demiş:

-Yılan kardeş, benimle arkadaş olacaksan dosdoğru ol, eğri büğrü arkadaşlığı ben sevmem, demiş.

"Ahir zamanda ümmetimde bulunacak en az şey, helal para ve kendisine güvenilir arkadaştır.’’ Peygamber Efendimizin bu hadisinden ders çıkarmalıyız. Yediğimiz lokmaların kaynağını iyi bilmeliyiz. Kendimize arkadaş olarak seçtiğimiz arkadaşlarımızı da pazara kadar değil mezara kadar sevmeliyiz. Arkadaşımıza güven  sarsıcı davranışlarda asla bulunmamalıyız. 

Arkadaşımıza baktıkça bize yüce Mevla’mızı  hatırlatması dileğiyle ………………….
YORUM EKLE