AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Gümüşhane'de

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Numan Kurtulmuş, partisinin Gümüşhane mitinginde son yapılan operasyonlarla Türkiye’nin Ukrayna’dan beter hale getirilmek istendiğini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Gümüşhane'de
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Numan Kurtulmuş, partisinin Gümüşhane mitinginde son yapılan operasyonlarla Türkiye’nin Ukrayna’dan beter hale getirilmek istendiğini söyledi.

Zafer Meydanını dolduran vatandaşlara seslenen Kurtulmuş, vatandaşların Türkiye’de son dönemde yapılan operasyonu büyüyen Türkiye’nin önünü kesme operasyonu olarak değerlendirdiğini belirterek, “Yolsuzluk kim yaptıysa, halkın haksız yere bir kuruşunu yedi ise yakasına yapışalım, yakasına yapışılsın, yakasına yapışacağız ve bunun hesabını soracağız. Hiç şüpheniz olmasın.” dedi.

Milletin yapılan bu operasyonu Türkiye’de olağan üstü bir dönemi başlatma operasyonu, hükümetin önünü kesme operasyonu, Türkiye’ye çelme takma operasyonu ve Recep Tayyip Erdoğan’ın önünü kesme operasyonu olduğunu söylediğini belirten Kurtulmuş, Başbakan Erdoğan’ın mitinglerinde on binler, yüz binlerin bir araya geldiğini ve milletin iradesine, Türkiye’ye, geleceğine sahip çıktığını söyledi.

“OPERASYONUN MALİYETİ 70 MİLYAR DOLAR OLDU. İSTİYORLAR Kİ MİLLET BİRBİRİYLE KAVGA ETSİN, TÜRKİYE YÖNETİLEMESİN”

Bütün bu operasyonların Türkiye’ye maliyetinin 138 milyar yani yaklaşık 70 milyar dolar olduğunu belirten Kurtulmuş, “Bu Allah’tan reva mıdır, bu hukuk mudur, bu adalet midi, insaf mıdır, vicdan mıdır, vatanseverlik midir, milleti sevmek midir? Böyle bir şey kabul edilemez. Bu koalisyonun ortakları başka ne istiyor? İstiyorlar ki Türkiye yönetilemez bir hale gelsin. Polis başka telden çalsın, yargıçlar başka telden çalsın. Hükümet yönetemez hale gelsin Türkiye’yi istiyorlar. Türkiye’yi Ukrayna’dan bin beter yapmak istiyorlar. Sokaklar karışsın, herkes birbirine girsin, Türk, Kürt, Alevi, Sünni bu millet birbiriyle kavga etsin istiyorlar.” dedi.

509 BİN KİŞİ DİNLENDİ

Türkiye’de 2012-2013 yıllarında 509 bin kişinin telefonunun dinlendiğinin de ortaya çıktığını dile getiren Kurtulmuş, şunları söyledi: “Biz bu oyunu gördük. Gençler hatırlamaz ama biz hatırlıyoruz. Türkiye’nin şehirleri bölünmüştü. Sağcılar solcular diye bölünmüştü. Polis ikiye bölünmüştü. Sağcılar, solcular diye. Hastaneler sağcılar, solcular diye bölünmüştü. Üniversiteler bölünmüştü, sokaklar bölünmüştü. 5 binin üzerinde insan 12 Eylül önceesinde birbirini öldürdü. Şimdi istiyorlar ki Türkiye aynı Türkiye olsun. Geçti artık bu devirler. Bu millet bu oyunlara üsde etmeyecek. Bu millet buna prim vermeyecek.”

“O YUHLARI SANDIĞA KOYACAKSINIZ”

Bu sırada yuhalayan vatandaşları susturan Kurtulmuş, “O yuhları sandığa koyacaksınız, yuh çekmek bize yakışmaz” diyerek uyardı.

“MİLLETİN BU MAHŞERİ VİCDANI KARŞISINDA KİMSE DURAMAZ”

Yolsuzluk kisvesi altında Türkiye’ye yapılmak istenenin bir kumpas olduğunu, bu kumpasın ucunun da dışarda olduğunun milletin ifade ettiğini dile getiren Kurtulmuş, “Milletin bu mahşeri vicdanı karşısında kimse duramaz. Türkiye’nin bu gelişmesi birilerinin hoşuna gitmedi, rahatını bozdu. Birileri Türkiye’de ondan dolayı hükümete karşı bir takım komploları ortaya koyuyorlar. Haset etmeyin, çalışın, sizde iktidar olun.” dedi.

“HÜKÜMETİ BEĞENMİYORSANIZ BUNUN YOLU SANDIKTIR”

Bu kumpaslara alet olan, yada kumpasları kuranlar, onların içinde olanlara seslenen Kurtulmuş, şöyle konuştu: “Hükümeti beğenmiyor musunuz? Beğenmiyor olabilirsiniz. Bu işin yolu sokakları karıştırmak değil, ekonomiyi çökertmeye çalışmak değil, Türkiye düşmanlarıyla kol kola girmek değil, Türkiye’yi yönetilemez hale getirmek değildir. Bir tane yolu var. O da sandığa gitmektir.”

“KİM SANDIKTAN ÇIKIYORSA BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR”

Gümüşhane’den kendilerini yıkmak isteyenlere seslenen ve açık çek veren Kurtulmuş, “Buradan açık çek veriyorum: Biz millete güvenen bir kadroyuz. Millete güvenen insanlarız. Kimi sandıktan çıkarıyorsa başımızın üstünde yeri var. Ama bunlar sandıktan çıkamayacaklarını bildikleri için hep hile yaparlar, hep ayak oyunu yaparlar, hep kumpaslar kurarlar, hep Türkiye’nin önünü kesmeye çalışırlar.” diye konuştu.

“BİZ HİÇBİR CEMAATİ, HİÇBİR TOPLULUĞU TOPYEKÜN İTHAM ETMEYİZ AMA HERHANGİ BİR CEMAATİN MENSUBİYETİNİ KULLANARAK TÜRKİYE’YE KARŞI KUMPAS YAPILMASINA DA ASLA MÜSAADE ETMEYİZ”

Konuşması sık sık sloganlarla bölünen Kurtulmuş, yaşanan bu olayların içerisinde bilerek yada bilmeyerek rol alan bazılarının da olabileceğini belirterek, “Bu kumpaslara alet olan samimi insanları bir tarafa koyarak konuşuyorum: Biz hiçbir cemaati, hiçbir topluluğu topyekün itham etmeyiz, edemeyiz. Ama herhangi bir cemaatin yada cemiyetin mensubiyetini kullanarak Türkiye’ye karşı kumpas yapılmasına da asla müsaade etmeyiz. Buna da karşı çıkarız.” ifadelerini kullandı.

“MESELE GERÇEKTEN BÜYÜK”

Siyasi parti olarak vazifelerinin belli olduğuna vurgu yapan Kurtulmuş, yürütülen operasyonun büyük bir operasyon olduğunun altını çizerek, “Bu operasyonun içerisinde bilmedikleri halde kullanılan kardeşlerimize Allah’tan uyanıklık diliyorum, uyanmalarını tavsiye ediyorum. Bu yanlış istikamette, Türkiye’ye karşı yapılan bu ittifakın içerisinde yer almamalarını kendilerinden rica ediyoruz. Çünkü mesele gerçekten büyüktür.”  dedi.

“BİZ HİÇBİR CEMAATLE YADA CEMİYETLE SİYASİ RAKİP DEĞİLİZ”

Bir siyasi parti olduklarını ve kapılarının herkese açık olduğunu belirten Kurtulmuş, “Gelene de eyvallah, gidene de eyvallah. Programımız, görüşlerimiz, yaptıklarımız belli. Biz hiçbir cemaatle, yada cemiyetle siyasi rakip değiliz. Biz yolumuza devam edeceğiz.” diye konuştu.

“MİLLET BİZİMLE, ALLAH BİZİMLE”

Miting sırasında genç bir grubun “Türkiye büyüdü, zorlarına gitti” sloganlarına değinen Kurtulmuş, “Korkmadan yolumuza devam edeceğiz, millet bizimledir, Allah bizimledir.” dedi.

Mitingde konuşan AK Parti Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Ercan Çimen ise Gümüşhane’nin yatan adama değil gerçekten çalışan adama ihtiyacı olduğunu belirterek, “Bu şehrin, bahane üretenlere değil çözüm üretenlere ihtiyacı var. Bu şehrin, geçmişe takılıp kalanlara değil geçmişten ders alıp, geleceğe emin adımlarla ilerleyenlere ihtiyacı var. Hadi hep beraber el ele verelim. Şehrimizi yeniden inşa edelim. Şimdi vakit, Gümüşhanemize sahip çıkma vaktidir. Vakit, çocuklarımıza, geleceğimize sahip çıkma vaktidir. Çünkü Yaşanabilir Bir Şehir Biz Gümüşhanelilerin de hakkı.” dedi.

Mitinge AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Feramuz Üstün, 22. Dönem Gümüşhane Milletvekili Sabri Varan, 21. Dönem Trabzon Milletvekili Şeref Malkoç, AK Parti İl Başkanı Hakkı Gündüz, ilçe ve belde belediye başkan adayları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2014, 19:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER