CHP Gümüşhane’de Aday Tanıtımı Yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane teşkilatı düzenlediği aday tanıtım programı ile bir araya geldi.

CHP Gümüşhane’de Aday Tanıtımı Yaptı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane teşkilatı düzenlediği aday tanıtım programı ile bir araya geldi.

Gökırmak düğün salonunda düzenlenen toplantıya CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Sena Kaleli, Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, İl Başkanı Atilla Sait Özdamar, Belediye Başkan Adayı Cem Köksal, ilçe ve belde belediye başkan, il genel meclisi ve belediye meclisi adayları ile çok sayıda partili katıldı.

“TÜRKİYE YOKSUNLUKLAR ÜLKESİ OLDU”

Bursa Milletvekili ve PM üyesi Sena Kaleli Türkiye’nin artık yoksunluklar ülkesi olduğunu belirterek, “Sevgi, ahlak, vizdan, insaf yoksunluğu var, hak, hukuk, demokrasi, özgürlük yoksulluğu var. Yoksunluklar ülkesi olduk. Artık buna izin vermeyin. Buna el koyma vakti gelmiştir. Her yere el koydular. Türkiye kara para aklama ve terörizmin finansmanında gri listeden koyu gri listeye geçti. Karakter aşınması yaşayan bir iktidarla karşı karşıyayız. Ayrıştırıcı, baskıcı bu iktidardan kurtulmalıyız.” dedi.

Toplantıda konuşan Erzincan Milletvekili Muharrem Işık ise Gümüşhane’nin özünde soysal demokrasi yattığını belirterek, “Önce kendimiz buna inanarak bu seçimi alacağız. Gerçekleri vatandaşlarımıza anlatacağız.” dedi.

“17 ARALIK DÜNYA YOLSUZLUK GÜNÜ OLSUN”

Işık, 17 Aralık tarihinin “Dünya Yolsuzluk Günü” ilan edilmesi gerektiğini belirterek, “17 Aralıkla birlikte daha sonra 25 Aralık’la birlikte pis kokular ortaya yayıldı. Artık bu konu kapanmaz, hırsızlık bitmez. Üstünü kapatmak mümkün değil.” dedi. 

“DOĞAN ŞUANDA BİZİ ÇOK FAZLA DESTEKLEMİYOR”

Kadınlara ve gençlere değer verilmeden iktidara gelinemeyeceğini belirten Işık, konuşmasında sık sık Başbakan Erdoğan’ı eleştirerek, son dönemde gündeme gelen ses kayıtlarındaki işadamı Aydın Doğan’ın Gümüşhaneli olduğunu hatırlattı ve “Hemşehrinizi yok etmek için, bir sürü desteği olan Aydın Doğan için -şuanda bizi de fazla desteklemiyor ama gerçeğin hakkını vereceksin- Adalet Bakanına diyor ki ‘onu mahkum et.’ Gezi sürecinden beri insanları iyice kutuplaştırmaya başladı. Şunu unutmayın 17 Aralık operasyonu da, 25 Aralık ve şuankilerin hepsinin kahramanı bu gençlerin başlattığı o gezi direnişidir. Gezi direnişini küçük görmeyin. Onlara Vandal diyenlere kanmayın. Oradaki hiçbir genç biryere zarar vermedi. O camları kıranlar polislerin ta kendisiydi.” dedi.

“ÇOK DAHA İĞRENÇ KASETLER ÇIKACAK”

Başbakan Erdoğan’ın tek amacının toplumu kutuplaştırmak olduğunu iddia eden Işık, Başbakan Erdoğan’ın da şuanda diktatörlüğü getirmek istediğini dile getirerek, yakında çok daha iğrenç kasetlerin çıkacağını, Başbakan Erdoğan’ın da bunun sinyalini vermeye başladığını söyledi.   

“DAHA ÖNCE BAŞKA ADAYI DESTEKLEDİK, BU KEZ ONLAR BİZİ DESTEKLESİN”

İktidara 30 Mart’ta sarı kart, ilk genel seçimlerde de kırmızı kart göstereceklerini belirten Işık, Gümüşhane’de daha önce ki seçimlerde başka parti adaylarını desteklediklerini kabul ederek, “Biz birlik olmazsak hiçbirşey yapamayız. Küsme, darılma lüksümüz yok. ‘Gümüşhane’den biz başkan çıkaramayız başka tarafa verelim’ olmaz. Birde onlar bize versinler. Hep biz vermek zorunda mıyız? Geçen seçimlerde verilmedi mi oy? Verildi seçildiler. Bu seferde onlar bize versinler, biz seçilelim. Sosyal demokrat belediyecilik neymiş onlara gösterelim.” diye konuştu.

“SEÇMENİMİZE ‘NASILSA KAZANAMAYACAKSINIZ, OYUNUZU BİZE VERİN’ DİYEN ADAY VAR”

İl Başkanı Atilla Sait Özdamar ise konuşmasında Gümüşhane’de bir adayın CHP seçmenine ‘nasıl olsa kazanamayacaksınız oyunuzu bize verin’ dediğini iddia ederek, bunun çok ahlaksız, çok çirkin, siyasi etiğe sığmayan bir söylem olduğunu söyledi.

Buna karşı dikkatli olmak, önlem geliştirmek ve tepki koymak zorunda olduklarını dile getiren Özdamar, “Kendilerine güvenemeyenler siyaset yapmasın. Herkes kendi adına siyaset yapsın. Başkalarının adına siyaset yapmasın. Başkalarının adına siyaset yapmaya kalkanlar karşılarında bizi bulurlar. Önümüzdeki 30 Mart seçimlerine kesinlikle ve kesinlikle tüm ilçelerimizde başarıyla çıkacağımıza eminiz. Bunun için yapacağımız en önemli şey son bir hafta sahaya inmektir.” dedi.

CHP Belediye Başkan Adayı Cem Köksal da Gümüşhane’de Belediyeciliğin Sebahattin Aytaç’tan bugüne gelişmediğini belirterek kısa bir konuşma yaptı.

Toplantıda yapılan konuşmaların ardından bütün adaylar basın mensuplarına poz verirken, ortamın hareketlenmesini isteyen Milletvekili Sena Kaleli’nin talebi üzerine CHP’nin seçim müzikleri ve kemençe eşliğinde partililer horon oynadı.
Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2014, 17:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER