Çimen, Siyasi Partileri Ziyaret Etmeyi İhmal Etmedi

AK Parti Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Ercan Çimen, 30 Mart seçimlerine sayılı saatler kala, ildeki tüm siyasi parti il başkanlıklarını da ziyaret ederek, birlik ve beraberlik mesajını yeniledi.

Çimen, Siyasi Partileri Ziyaret Etmeyi İhmal Etmedi
AK Parti Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Ercan Çimen, 30 Mart seçimlerine sayılı saatler kala, ildeki tüm siyasi parti il başkanlıklarını da ziyaret ederek, birlik ve beraberlik mesajını yeniledi.

Çimen, seçimlerin her anlamda ülkenin ve Gümüşhane’nin hayrına sonuçlanması temennisinde bulundu.

Seçimlere çok müstesna bir ortamda gidildiğini belirten Çimen, Türkiye’nin geleceğinin küresel ölçekte çok boyutlu bir saldırı altında bulunduğuna özellikle vurgu yaparak, saldırıların mahiyetinin artık Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tam bağımsızlığını hedef alacak iğrenç bir noktaya geldiğinin altını çizdi.

Gümüşhane’de seçime giren partilerin adaylarına şehir adına gerçekleştirdikleri gayretler dolayısıyla teşekkür eden Çimen, her şeye rağmen sağlanan sükunet ortamının demokrasiye olan bağlılığı bir kez daha gösterdiğini ifade etti.

Gümüşhane’de faaliyette bulunan CHP, MHP, BBP, SP, DP ve diğer siyasi parti il başkanlıklarını tek tek ziyaret ettiklerini belirten Çimen, “Şimdi sıra milletimizde. Gümüşhane halkının feraseti sandıklara damgasını vuracaktır.” dedi.

ÇİMEN: “PROJELERİMİZİN TEMİNATI BİZZAT RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DIR”

Hafta başı partisi tarafından Trabzon’da düzenlenen mitinge katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, yeni Zigana Tüneliyle ilgili verdiği müjdeye de değinen Çimen, Gümüşhane’de AK Belediyecilik ile hayata geçirilecek projelerin bu tavırda görüldüğü üzere hangi seviyede takip edileceğini bir kez daha görüldüğünün altını çizdi. Karadeniz’i Doğu Anadolu’ya bağlayan Zigana Dağı’na 12 kilometre uzunluğunda yeni bir tünel yapılacağının bizzat başbakanın beyanatıyla hayal olmaktan çıktığını ifade eden Çimen, çift tüplü tünelle güzergahın 10 kilometre kısalacağını belirtti. Başbakanın pazartesi günkü Trabzon mitinginde tünelle ilgili açıklamalarını Gümüşhane halkıyla paylaşan Çimen, “Başbakanımız beklenen müjdeyi bizzat kendileri verdi. Türkiye’nin AK Lideri, Zigana’nın, Doğu Karadeniz limanlarını Anadolu ve İran’a bağlayan güzergahın en önemli geçidi olduğunu ifade ederek, ‘Bin 750 rakımda ki yolu bin 250 metreye indiriyoruz. Burada yapacağımız çift tüplü tünelle dağa 500 metre daha az tırmanacağız. Yakıttan, zamandan tasarruf sağlanacak. güzergah 10 kilometre kısalacak. Tünelin hizmete girmesi ile bu güzergah ticaret ve lojistik trafiğinin ana merkezi haline gelecek. Tünelin proje çalışması devam ediyor. En kısa sürede ihalesi yapılacak.’ İşte Gümüşhane’mizi önümüzdeki süreçte bekleyen vizyoner projelerden biri de bu. Gümüşhane inşallah 2018’e kadar tüm altyapı yatırımları ile çevre düzenlemesi projelerini tamamlayarak, 2023-2029 markakent hedeflerini koşar adım gerçekleştirecektir. Şehir çevre yolu projemiz ile Zigana Tüneli projemiz birbirlerini tamamlayan iki dev ulaşım devrimidir.”dedi.

“TERTEMİZ YAYLA SUYU BU ŞEHRİN HAKKI DEĞİL Mİ?”

Gümüşhane’nin başta şehir şebeke içme suyu konusu olmak üzere, diğer tüm temel altyapı projelerinin hayata geçirileceğini ifade eden Çimen, “Bahçecik Barajı’nın temel atma töreninde Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı şehrimizde misafir edeceğimizin de müjdesini buradan şimdi vermek istiyorum. İnsan şehrin, şehirde insanın aynasıdır. Gönlü taş olanın şehri taş, gönlü aşk ile dolu olanın şehri gülistan olur.” dedi.

“GÜMÜŞHANE KALKINMA PERFORMANSI İLE ÖRNEK OLACAK”

Çimen, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun Pazar günü gerçekleştirdikleri Gümüşhane ziyaretlerini de hatırlatarak,  “Sayın Gümrükçüoğlu, Başbakanımızın talimatı ve selamları ile Gümüşhane’mize teşrif ettiler. Sayın Başkanımız, Trabzon ve Gümüşhane Belediyeleri’nin AK Belediye ile birlikte kardeş belediye olacağımızı ve güçlerimizi birleştirerek birlikte çalışacağımızın güçlü mesajlarını bize verdiler. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin başta sıcak asfalt olmak üzere mahalle konaklarının inşası, makine parkı ve her mahallemizde kurulacak park kompleksleri hususları ile diğer projelerimiz konusunda bizlere tam destek sözü verdiler. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na bu anlamlı desteklerinden ötürü Gümüşhane halkı adına kendilerine buradan sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bilindiği üzere daha önce de Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın İdris Güllüce’den de 2 bin 500 yeni konut inşası başta olmak üzere, bakanlığın uhdesindeki diğer yatırımlar hususunda da tam destek sözü almıştık. Tüm bu gelişmeler önümüzde nasıl büyük bir kalkınma süreci olduğunun işaretlerini şimdiden gösteriyor. Ben, bana nasip ettiği bu hizmetler vesilesiyle Rabbime sonsuz şükürler ediyorum. Her şerde bir hayır vardır. Şehrimizin 15 yıldır yaşadığı büyük kayıpların önümüzdeki 4 yıl içerisinde çok büyük oranda giderilmesi için gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağımızı buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum.” dedi.

“EVET, İNSAN ŞEHRİN, ŞEHİRDE İNSANIN AYNASIDIR”

İnsanın şehrin, şehrinde insanın aynası olduğunu ifade eden Çimen, Gümüşhane’nin içinde bulunduğu çarpık görüntüyü hiç hak etmediğini bir kez daha yeniledi. Gümüşhane’nin önümüzdeki süreçte AK Parti’nin ‘Büyük Medeniyet Perspektifi’ ile buluşacağını dile getiren Çimen, “Bizim için, şehir insanın gönlü gibidir, gönülde adeta şehir gibidir. İyi şehirler inşa edenler, gönüllere girerler; gönülleri fethedenler, güzel şehirler inşa ederler. Hiç kuşkusuz şehirler inşa etmek sabır ve soluk ister. On yılların tahribatına uğramış şehrimizi tamir etmek, yeni bir Gümüşhane inşa etmek ancak sabrın ve uzun soluklu bir yürüyüşün neticesi olabilir. 30 Mart seçimleri, işte bu sabırlı ve uzun soluklu yürüyüşün önemli dönüm noktalarından biri olacak. 30 Mart seçimleri, 2018-2023-2029 hedeflerine ilişkin umudumuzun çoğalması açısından olduğu kadar, aynı zamanda, Gümüşhanevi şehri ve medeniyet tasavvurumuzun da kesintisiz yolculuğu için son derece hayati bir eşiktir. Milletimizin desteği ve hayır duasıyla 30 Mart’ın ardından başlayacak olan bu mübarek yürüyüşün şehrimize ve insanımıza bereketler getirmesini diliyorum.” diye konuştu.

“BİZE ALLAH, MİLLET VE GÜMÜŞHANE YETER”

Gümüşhane’de taş üstüne taş koyan ve millete hizmet etmiş tüm belediye başkanları ile diğer kamu görevlilerini her zaman hayırla yad edeceklerini ifade eden Çimen, “Bereketli bir seçim süreci gerçekleştirdik. Milletimizden aldığımız güçle şunu buradan ifade etmek istiyorum; Gümüşhane Halkı’nın değişim yönünde ortaya koyduğu güçlü iradenin önü bu aşamadan sonra hiç kimse tarafından kesilemeyecektir. İnsanımız kadar, medeniyetimiz kadar güzel bir Gümüşhane imar etmek için, önümüzdeki zorlu süreçte tam kadro milletimizin hizmetinde olacağız. Şurada seçimlere sayılı saatler kaldı. Bu süreçte belki de bu son seslenişim. Halkımızdan tek bir ricam var. Kime oy vereceğinize karar verirken ve oy kullanmak için evinizin kapısını çekip çıktığınızda başınızı şöyle bir kaldırıp çevrenize bir kez daha bir bakın. Yollara, kaldırımlara, çöp Konteynırlarına, Parklara, Yeşil alanlara bir bakın. Şöyle bir geriye dönüp caddenize sokağınıza ve mahallenize son kez bir daha bakın. Yolda oyun oynayan çocuklara, yanınızdan geçen komşulara, bindiğiniz arabanın yolda gidişine bir bakın. Ve bir düşünün. Evde içtiğiniz suyu, kar yağdığında sokakları, yokuşları tırmanırken 100-150 basamaklı merdivenleri. Bir düşünün, kanalizasyonların nereye aktığını, ıslah edilmeyen dereleri, il dışından gelen misafirlerinizin bu şehri gördüklerinde neler dediklerini. Evet tüm bunlar, bu yalın gerçekler hangi yönde oy kullanmanız gerektiğini ben inanıyorum ki sizlere söyleyecektir.”dedi.

“ASIL OLAN, ŞEHİR KAZANSIN”

Gümüşhane halkından şehrin hak ettiği gelişim ve değişim sürecine girmesi için destek isteyen Çimen, “Dünya Lideri Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Ak Belediyecilik ile Marka Kent Gümüşhane’yi hep birlikte inşa etmek için desteklerinizi bekliyorum. Seçim çalışmaları süresince, şehrimizin gelişimi ve kalkınması adına projelerini ortaya koyarak, gayret gösteren tüm adaylarımız ile siyasi parti teşkilatlarımızın yönetici ve müntesiplerine de bu vesileyle teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Modern caddeleri, sokakları, AVM’si, modern yolları, öğrenci yaşam merkezi, kentsel dönüşümünü tamamlamış şehir yaşamı, sosyal alanları, parkları ve yürüyüş alanlarıyla yaşanılabilir bir şehir biz Gümüşhanelilerin de hakkı. İşte bu kutlu yolda bize Allah yeter, bize milletimiz yeter, bize bu şehrin cefakar ve vefakar onurlu halkı yeter. Vereceğiniz kararların Başta ülkemiz olmak üzere, Gümüşhanemiz, geleceğimiz ve hepimiz için hayırlara vesile olması dileğiyle en derin hürmet ve saygılarımla Allah’a emanet olunuz.” ifadeleriyle sözlerine son verdi.
Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2014, 22:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER