Yıldırım Gümüşhane'de

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Hamdi Yıldırım, 81 ilde yapılan ilçe taramaları kapsamında Gümüşhane’de partililerle bir araya geldi.

Yıldırım Gümüşhane'de
Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Hamdi Yıldırım, 81 ilde yapılan ilçe taramaları kapsamında Gümüşhane’de partililerle bir araya geldi.

Parti binasında düzenlenen ve SP Gümüşhane İl Başkanı Avukat Akın Demir, Trabzon İl Başkanı İbrahim Öner, Anadolu Gençlik Derneği 21. Bölge Başkanı Ahmet Yakuphan ve partililerin katıldığı toplantıda konuşan Yıldırım, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumun televizyonlardan seyredildiği gibi çok rahat ve yaşanabilir olmadığını öne sürdü.

“TÜRKİYE’DE HERŞEY TV’LERDE GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEĞİL”

Televizyonda her şeyin iyi ve güzel olduğu intibası verildiğini kaydeden Yıldırım, “Oysa bugün Türkiye’de hayvancılık, tarım ölmüş durumda. Gümüşhane geçen yıl 8 bin kişi göç vermiş. Bu yılda göç verecek. 129 bin nüfusu olan bir ilimiz her geçen gün azalıyorsa, birkaç yıl sonra burası bir kasabaya mı dönecek. Bu bakımdan Türkiye’mizin nereye gittiğini anlayabilmek için vatandaşımızın nereye gittiğini görmek yeterlidir. Vatandaşımızı büyük şehirlere gidiyor. Çünkü Anadolu artık boşalıyor. Üreticilerimizin ürettiği süt 50 kuruş. Para etmiyor. Ürettiğini fındık 6 lira, para etmiyor. Çay para etmiyor. Bugün Türkiye’nin uyguladığı tarım politikaları tamamen yanlıştır. Bu yüzden köylerimiz boşalıyor. Ama büyükşehirlerde de huzurlu olmuyor. Türkiye’nin temel politikaları yanlıştır. Uyguladığı ekonomik sistem, kapitalist sistemdir. Bu sistemden biran önce vazgeçilip adil ekonomik sisteme geçilmelidir. Faizci kapitalist düzen milletimizi çökertiyor.” dedi.

“CUMA NAMAZI VAKTİ ÖĞRENCİLERE TATİL OLSUN”

Başbakan Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan Demokratikleşme Paketine de değinen Yıldırım, pakette bazı olumlu gelişmelerin olduğunu belirterek, “Demokratikleşme paketlerinin içine baktığımız zaman bazı olumlu şeyler var. Ama ben temel mantığı anlayamıyorum. İktidar milletin bir kısmına yapılan bazı zulümlerle ilgili vatandaşa bazı haklar veriyor. Bu hakkı başa katarak vermenin bir manası yok. Bu paketle eğer milletin haklarını veriyorsan,  milletin hak ettiğini neyse ve milletin elinden alınan şey neyse tamamının verilmesi gerek. Kamusal alanda başörtüsünü serbest bırakacağız ama bazı kurumlar bunun dışında kalacak. Milletin insan haklarını çalanların elinden bu hakları alırken, hırsıza mı sormak lazım? 17 milyon evladımız ilkokul, ortaokul ve liseye gidiyor. Bu çocuklarımızın tamamı Cuma saatinde okullar onlara hapishane oluyor. Neden Cuma namazının vakti tatil olmuyor Türkiye’de. Bu evlatlarımız Müslüman değil mi? Bunların derslerine seçmeli dersi Kuran koyuyorsun da neden Cuma saatini serbest bırakmıyorsun? Hatta neden seçmeli ders konuluyor. Müslüman çocuğa kitabını seçer misin diye sorulur mu? Milletimiz, bu iktidarın kendisine yönelik bir takım iyileştirmeler yapacak diye 10 yıldır sabrediyor.” diye konuştu.

“SEÇMEN AK PARTİYE OY VERMEZSE SP’YE VERECEK”

Konuşmasında Mart 2014 te yapılacak yerel seçimleri de konu eden Yıldırım, milletin seçimlerde Saadet Partisi'ne teveccüh göstereceğini savunarak, şöyle konuştu: “Önümüzdeki Belediye seçimleri çok önemlidir. Biz bu seçimlerde halkımızın Saadet Partisi’ne yöneleceğini biliyoruz. Yapılan anketlerde AK Parti’ye oy vermezseniz kimse oy verirsiniz denildiğinde, yüzde 80 Saadet Partisi çıkıyor. Bu milletin hükümete verdiğimiz avansın bitmiş olduğunu gösterir. Bu Belediye seçimlerinde baraj yok. Dolayısıyla Saadet Partisi’ne verilecek her oy aslında hem iktidarı Apo’nun elinden kurtaracak hem de Avrupa Birliği’nin elinden kurtaracak.”

SP Gümüşhane İl Başkanı Avukat Akın Demir de, Yıldırım ve bazı teşkilat mensuplarıyla birlikte toplamda 70 kişilik heyetle yerel yönetimler, ilçe, kasaba ve köylerde inceleme ve ziyaretlerde bulunacaklarını dile getirdi.
Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2013, 13:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER