Canlı’dan değerlendirme toplantısı

İYİ Parti Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Mustafa Canlı, 31 Mart seçimlerine günler kala yaptığı toplantıda söyleyecek sözü olmayanların, millete verecek vaadi bulunmayanların anlamsız söylem ve iddialarının konuşulmasını esefle karşıladıklarını söyledi.

Canlı’dan değerlendirme toplantısı

İYİ Parti Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Mustafa Canlı, 31 Mart seçimlerine günler kala yaptığı toplantıda söyleyecek sözü olmayanların, millete verecek vaadi bulunmayanların anlamsız söylem ve iddialarının konuşulmasını esefle karşıladıklarını söyledi.

İYİ Parti İl Başkanı Ali Ateş, İl Genel Meclisi, Belediye Meclisi üyeleri ve teşkilat mensuplarıyla birlikte gazetecilerle seçim kampanyası değerlendirmesi ve proje tanıtım toplantısı düzenleyen Canlı, önemli açıklamalarda bulundu.

Seçim sürecinde kendi söylemlerinde rakiplerini küçümseyen, onları alaya alan ve kavgaya yönelik hiçbir sözleri olmamasına karşın bu dönemde şahsı ve parti teşkilatıyla ilgili aslı astarı olmayan birtakım söylentilerin dolaşmasının kendilerini yaraladığını kaydeden Canlı, “Söyleyecek sözü olmayanlar, millete verecek vaadi bulunmayanlar anlamsız söylem ve iddiaların konuşulmasını esefle karşılıyoruz” dedi.

Seçim sürecinin sürecin son halkasına geldiklerini ifade eden Canlı, “Bu bir yerel seçim. Halkımız iradesini ortaya koyarak Gümüşhane’yi 5 yıl yönetecek olan kadroları seçecek. 3 aydır sahadayız. Kenti tanıyan, kenti bilen, sorunlarını ve önceliklerini iyi bilen bir kardeşinizim. 15 yıl bu kentin Belediye Başkanı olarak görev yapmaktan büyük bir onur duydum. Hizmet etmek sorumluluk taşıyan bir olaydır. 2014’te bizim 20 milyon lira borcumuzu sorgulayanlar, dünyanın sonudur diyenler, efelenip duranlar bugün geldiğimiz noktada Gümüşhane Belediyesinin içler acısı durumunu açıklayamıyor. Bugün Gümüşhane Belediyesi proje yapmayı bırakın kendi normal işlerini yürütebilecek durumda bile olmayan yapıda. Her gittiğimiz yerde Belediyeyle ilgili olumsuz tespitlerin yapıldığını söyleyebilirim. Belediye bir enkaz durumunda. İlk işlerimizden birisi bu enkazın tespitini yaparak bu durumdan kurtulmanın yollarını araştıran bir yönetim anlayışını ortaya koymak” diye konuştu.

Parti teşkilatının bir bütünlük içerisinde 31 Mart’ta seçimleri kazanmak için var gücüyle çalıştığın ve gittikçe yükselen bir trende doğru gittiklerini ifade eden Canlı, “31 Mart’ta alacağımız sorumluluğun neticesinde bu şehirle ilgili hedeflerimiz, ideallerimiz, hayallerimiz var. Bu kentin gülen bir yüze, huzurun adresine, bu kentin kavgadan uzak, toplumun tümünü kucaklayan bir yönetim anlayışına ihtiyacı var. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de kentin tüm katmanlarını kapsayan, ötekileştirmeyen bir yönetim anlayışını ortaya koymak bizim boynumuzun borcu” ifadelerini kullandı.

Gümüşhane Belediyesinin ekonomik yapısının çok kötü olduğunu ve gelirlerinin giderlerini karşılamadığı bir durumla karşı karşıya olduğunu kaydeden Canlı, “Gümüşhane Belediyesinin önünde sadece bir yol var. Bu yol gelirlerin artırılıp giderlerin azaltılması lazım. Bu yapılmadığı sürece Gümüşhane Belediyesi’nin çıkmazı yok. Belki maaş ödeyemeyecek, en basit alışverişi yapamayacak duruma gidiyor. 2014'te borcumuz bütçemizin yarısından biraz azdı. Ama gelinen noktada Belediye'nin borcunun bütçesinin 2 katına doğru gittiği ifade ediliyor. Önümüzdeki süreçte yönetim anlayışımızın en temelinde yatacak hadise tasarruf anlayışı, önceliklerin iyi tespit edilmesi, israftan kaçınılması ve gelir getirici kaynakların oluşturulmasının sağlanması. Bunlar yapılmadıkça Belediye’nin yönetilmesi mümkün değil” şeklinde konuştu.

Belediye’nin 2014 başında başlayıp bugün bitiremediği projelerinin olduğunu görmenin kendilerini hem üzüp hem de düşündürdüğünü ifade eden Canlı, bu duruma Süleymaniye Mahallesinde 5 yıl önce bitirilen Zeki Kadirbeyoğlu konağının çevre düzenlemesinin halen yapılamamasını örnek verdi.

İnsan odaklı bir yönetim anlayışı, bütün topluma hitap eden ve kapsayan bir yönetim şekliyle birlikte huzurun adresini yakalamak zorunda olduklarının altını çizen Canlı, “Kim gelirse gelsin Belediye onu kucaklayan ve gülümseyen bir yüzle yönetim anlayışını yapmalıyız. Seçim sürecinde gerginliğe kaçmayan, gerginlikten uzak, sorun ve talepleri dile getirirken, eleştirirken gülümseyen yüzümüzü hiç kenara bırakmadık” dedi.

Belediye’nin bugün geldiği noktanın sorgulama ve denetimsizlik olduğunu ifade eden Canlı, toplantıda yeni dönem için yaptıkları projelerini paylaştı.

Üretime yönelik, vatandaşın hayatını kolaylaştıran, yeni sahalar açan projeleri olduğunu belirten Canlı, “Allah ülkemizi, milletimizi korusun. Bu şehre en iyi hizmeti kim yapacaksa Allah onu nasip etsin. Eğer bu toplum beklentileri karşılayamayagmailcaksak, basiretsiz yönetim anlayışı ortaya koyacaksak Allah bize bunu nasip etmesin. Toplumun her kesiminin desteğine ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti İl Başkanı Ali Ateş ise konuşmasında seçimlerin hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, “Gönlümüz kazasız, belasız, sıkıntısız bir seçim sürecinin yaşanması. Siyasilerin olduğu kadar basının da bu konuda hassas davranması gerektiğine inanıyorum. İYİ Parti olarak 1 Nisan sabahı Gümüşhane Belediyeciliği İYİ Parti ile tanışmış olacaktır. Bu işler kolay değil. Emek, zaman ve mücadele etmek gerekiyor. İnsanımıza dokunmadan oy alma veya kendini anlatma imkanı yok. Mustafa Canlı ve ekibimizle beraber biz Gümüşhane’de bütün mahalleleri, bütün komşularımızı ve 24 bin seçmene tek tek ulaşmaya çalıştık ve bunu da büyük oranda gerçekleştirdik” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER