Aydoğdu aday adaylığını açıkladı

Gümüşhane’de 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimi için Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’den aday adaylığını açıklayan bir diğer isim de Mesut Aydoğdu oldu.

Aydoğdu aday adaylığını açıkladı

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimi için başvuru tarihini 15 Aralık 2023 olarak belirlendiğini açıklayan MHP kanadında aday adaylık süreci hızlandı.

Uzun yıllardır idarecilik yapan ve Samsun Valiliği İdare Kurulu görevinden istifa eden Mesut Aydoğdu, MHP İl Başkanlığında partililer ve basın mensuplarıyla bir araya gelerek Belediye Başkanı aday adayı olduğunu açıkladı.

“İşsizliği minimize edeceğiz”

Kamu kurumlarında 37 yılının geçtiğini, hangi kurumun ne iş yaptığını ve nasıl yapması gerektiğine çok daha hakim hale geldiğini ve bu tecrübelerini Gümüşhane Belediye Başkanı seçildiği takdirde kentin lehine kullanacağının belirten MHP aday adayı Mesut Aydoğdu, “Ben disiplinli, prensipli bir insanım. Cuma günü itibariyle Samsun'da ki görevinden istifa ettim. Milliyetçi Hareket Partisi Gümüşhane belediye başkan adayı olmak üzere huzurlarınızda bulunuyorum. Şehrimizi bir yıldan beri dışarıdan takip ediyorum. Sürekli Samsun'dan gidip geliyorum, tahlil yapıyorum. Bu şehirde ne yapılması gerekiyor, nereden başlamamız gerekiyor? Kendimce bir profil oluşturdum. Bizim acil olarak Gümüşhane'de yapmamız gerekenlerden bir tanesi işsizlik sorununu çözmek olacak. Gümüşhane’de şu anda işsiz olan birçok gencimiz var, işsiz olan kardeşimiz var işe giremiyor. Ne yapacağını bilemiyor, anlatamıyor, derdini söyleyemiyor. Ve biz bunları bilerek geldik. Bizim öncelikle hedefimiz Gümüşhane’de işsizlik sorununu çözüp minimize etmek olacak. Gümüşhane’de ara elemana çok ihtiyacımız var. Herkes mühendis olursa ara eleman kim olacak? Bunun da yetiştirmek için mutlaka bir altyapı hazırlığımızın olması gerekiyor. Gerek belediye gerek bizim paydaş kurumlarımızla birlikte harekete geçeceğiz” dedi.

“Gümüşhane rahat edecek”

Asfalt ve klor fabrikası gibi istihdama katkı sunacak projelerinin ve alt yapı çalışmalarının mevcut olduğunu ifade eden Aydoğdu, “Asfalt Fabrikası projesi Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde olmayan bir fabrika olacak. Trabzon limanını kullanacağız. Buraya bir asfalt fabrikası yapacağız. Asfalt fabrikası projesi paydaşlarımız tarafından hazır ve Ticaret Bakanlığından onay aldıktan sonra, 6 ay içerisinde tesisi kuracağız. Sadece orada 400’e yakın genci istihdam edeceğiz. İkinci ve en önemli projelerimizden bir tanesi de Klor Fabrikası olacak. Klor fabrikası şu anda sadece Yalova'da var. Saha projelerimiz hazır Klor Fabrikasını da hayata kısa sürede hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Bununla birlikte Gümüşhane'de içtiğimiz suyu elektronik dijital klorlama yöntemiyle kontrol altına alacağız. Böylece Gümüşhane'nin 14 mahallesindeki klorlama sistemi nereden nereye gelmiş, ne yapmamız gerekiyor görebileceğiz. Biz gelirsek Belediye artık Gümüşhane’de havadan ve sudan para kazanamayacak. Eğer indirim yapılacaksa bütün vatandaşlarımıza indirim yapacağız. Su fiyatını minimize ederek vatandaşımıza suyu hizmet olarak götüreceğiz. İkametgahını buraya alsın veya almasın ama bizim hedefimiz suyu %50 yarı yarıya indirmek Klor Fabrikasında ise ortalama 1000 kişi istihdam edebiliriz. Toplamda sadece 2 proje ile 1.400 vatandaşımızı istihdam edeceğiz. TÜİK verilerine göre ise Gümüşhane’de şu anda 700 civarında genç kardeşimiz işsiz. Biz bunu çözeceğiz. 5 yılımızda çalışacağız ve bu 5 yılda Gümüşhane rahat edecek size söz veriyorum” diye konuştu.

Programda konuşan MHP Gümüşhane İl Başkanı Mete Kaya da  “Aday olmak isteyen arkadaşlarımız 13 Kasım 2023 tarihinde başlayan aday adaylığı müracaatları 15 Aralık 2023 tarihinde sona erecek. Milliyetçi Hareket Partisinde aday olmak bir şereftir, onurdur. Ben bu yüzden bizimle yol yürümeyi tercih ettiği için Mesut Aydoğdu kardeşimize teşekkür ediyorum. Allah çıkmış olduğu bu yolda ona yardım etsin. Hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak seçimi kazanacak boyuta geldiklerini, “Gümüşhane'den bize iyi bir aday çıkarın seçimi mutlaka alacaksınız” diye seslenişler geldiğini kaydeden Kaya, “Biz milletvekilliği seçiminde 1-1 olacağına inanmıştık ve bu inanmışlığımızı sahada gösterdik. Birlik beraberlik içerisinde milletvekilimizi çıkardık. Şimdi aynı inanç doğrultusunda belediyede başkanlığını da kazanacağımıza inanıyoruz. İnanmak kazanmanın yarısıdır. Biz birlikte beraber hareket ettiğimiz müddetçe adayımız kim olursa olsun onun arkasında kilitlenerek birlikte beraberlikle hareket ettiğimiz müddetçe bizim bu seçimi kazanacağımıza inanıyorum. Ben şimdiden Mesut kardeşimize çıkmış olduğu yolda başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcısı olsun diyorum” dedi.

Haber: Zeynep KAYA

YORUM EKLE
YORUMLAR
zaga29zaga
zaga29zaga - 6 ay Önce

Hayırlı olsun inşAllah.Projeler güzel adayların projelerle gelmesi daha da güzel.

SIRADAKİ HABER