Gümüşhane’de AK Parti’nin itirazı reddedildi

Gümüşhane'de 31 Mart'ta Belediye Başkanlığı seçimlerine AK Parti Merkez ilçe başkanlığının yaptığı itirazın ardından İl Seçim Kuruluna yapılan itiraz da reddedildi. Seçimi 547 oy farkla kazanan MHP’li Vedat Soner Başer’e mazbatası verilecek.

Gümüşhane’de AK Parti’nin itirazı reddedildi

Hafta içi AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı’nın yaptığı itirazın ardından İlçe Seçim Kurulunda Gümüşhane Belediye Başkanlığı oy pusulaları yeniden sayılmış, AK Parti adayı Ercan Çimen’e 8 geçerli, 4 geçersiz, MHP adayı Vedat Soner Başer’e 3 geçerli, 1 geçersiz oy seçim sonuçlarına işlenmiş, AK Parti Belediye Başkan adayı Ercan Çimen’in oyları 4 artarak 6 bin 145, MHP Belediye Başkan Adayı Vedat Soner Başer’in oyları 2 artarak 6 bin 692 olmuş ve Belediye Başkanı seçilen Vedat Soner Başer ile mevcut başkan Ercan Çimen’in arasındaki oy farkı da 549’dan 547’ye düşmüştü.

Kararın ardından bu kez AK Parti İl Başkanlığı, İl Seçim Kuruluna başvurarak karara itiraz etmişti. Bugün toplanan İl Seçim Kurulu, Merkez İlçe Seçim Kurulu’nun kararını onaylayarak AK Parti’nin itirazını reddetti ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Vedat Soner Başer’e mazbatası verilmek üzere davette bulunuldu.

Başer’in mazbatasını Cumartesi günü saat 14.00’da alacağı öğrenilirken AK Parti Genel Merkezi’nin sandıktan fiziki hali çıkan ve sosyal mesajlaşma hesaplarında dolaşan "değişim" adlı pusula görselleriyle bazı seçmenlerin para aldığı iddiasıyla bu kez Yüksek Seçim Kuruluna itiraz edeceği öğrenildi.

İYİ Parti İl Başkanı Sebahattin Saraç ta bugün yaptığı açıklamayla bahse konu iddiaya dikkat çekerek, “Milletin iradesine gölge düşürecek girişim ve çalışmaların bazı siyasi partilerce yapıldığı üzülerek müşahede edilmektedir. Kulağımıza gelen ve sokakta dedikodu mahiyetinde olan bilgilerin giderek ciddileştiği ve gazete sayfalarında pusulaları “değişim” işaretli oy kullanma görüntülerini yer aldığı tablo bizleri derinden üzmektedir. Kamu vicdanına ve millet iradesine tam bir saygısızlık, haksızlık, haksız oy temini gibi hem hukuki ve kanuni aynı zamanda vicdana sığmayacak bu girişimleri şiddetle lanetliyoruz. Sandığa giden seçmenimize olan saygımız, hukuka olan inancımız ve siyaset kurumuna olan güvenin yeniden tesisi için Türkiye Cumhuriyeti’nin ilgili birimlerini bu haberi dikkate alarak enine boyuna 31 Mart seçimlerini incelemeye, kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına gerekli açıklamaları yapmaya ve girişimlerde bulunmaya davet ediyorum. İYİ Parti olarak süreci yakından takip edeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER