YILDIZLI YILDIZLAR

Birçok Üniversitede adından söz ettiren bir makamda yer alan ilimizin ileri gelen büyükleri arasında yer almaktadırlar.

Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı hemşerimiz, büyüğümüz ve abimiz olan Prof. Dr. Kenan AYDIN’ın ilimiz gençlerine İstanbul da kucak açarak yardımcı olması yanı sıra ağabeylik yapmaktadır. Gümüşhane de ne zorluk çekerek okumanın acısını tatlısını kendinde benimseyerek özümseyerek geleceğin gençlerine daima sahip olmayı kendin de prensip olarak görmektedir. Geleceğin gençlerini hele de ilimizin gençlerini hiçbir menfaati olmadan ve gözetmeksizin sahiplenmek bir başka. Eminim ki okul yıllarındaki o öğrencilik psikolojisi bunun en iyi etkenidir.

Yıldızlı Üniversitelerde ilimizin geçlerine ön ayak olan buradan isimlerini sayamadığımız birçok ağabeylerimizin, büyüklerimizin ve kardeşlerimizin ellerinden öperim. Anne ve baba ocağından ayrılıp okumak için evinden ayrılan kardeşlerimize kim yardımcı olursa elleri öpülür.

“Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” sözü ile yola çıkmalıyız. Sözü söyleyen Hz. Ali (r.a) okumanın ve okutmanın önemi bir nebze olsun ön planda tutmuştur.
İlimizin Üniversitesine de artık sahip çıkacak bir Gümüşhaneli bir rektör hoca atanması bu ilin derdini çeken bilir. Diyecek bir kişinin gelmesi taraftarıyım. Artık üniversitemizin Gümüşhaneden yetişen okutmanlar veya araştırma görevlileri olmasını istiyoruz.

Değer taşlarımıza sahip çıkalım…

İş Sağlığı ve Güvenliği Ana bilim dalı altında bir program olduğunu öğrendim öğrenci kardeşlerimden gayet güzel. Ama soruyorum buradan o bölümde ve onları oraya atayan kişilere biyoloji, fizik veya kimya mezunu arkadaşlarımız ne kadar işin gerçeğini bilerek iş güvenliği dersi verecek yada yasa veya kanunları takip edecek, risk analizi yaptıracak lütfen boş bilgilerle öğrenci kardeşlerimizi oyalamayı bırakalım…

Umarım yazımı okuyup bana hak veren çıkacaktır.
YORUM EKLE