'Âyinesi iştir kişinin lafa bakılmaz'

Hep böyle oldu Gümüşhane’nin kaderi,

Hep sahipsizdi muhtemelen de sahipsiz olmaya devam edecek.

Sahipsizlikten kastım şudur;

Son yıllarda seçtiğimiz, meclise bizi temsil etsin diye gönderdiğimiz vekillerimizin şehirle kucaklaşmayıp beklentilere cevap veremeyişidir.

Maalesef sistemden dolayı, zaten milletvekillerinin tamamına yakını kendilerini bulunmaz Hint kumaşı sanmaktadırlar.

Sayın vekillerimiz unutmayın makamlar ve mevkiler gelip geçicidir. Arkanızdan koltuğunuza nasıl oturduğunuz, ne zaman oturup ne zaman kalktığınız değil yaptığınız hizmetler konuşulacaktır.

Bir Gümüşhane’ye bakıyorum, bir de çevre illere bakıyorum; nüfus olarak yatırımları oranlıyorum, çıkan tablo o kadar içler acısı ki.

Örneğin Trabzon; nüfusu ilimizin 6 katı iken, Trabzon’a, ilimize yapılan kamu yatırımlarının yaklaşık 20 katı kamu yatırımı yapılmaktadır.

Veyahut Giresun; nüfusu ilimizin 2 katı olmasına karşın Giresun’a, ilimize yapılan kamu yatırımlarının yaklaşık 10 katı kamu yatırımı yapılmaktadır.

Erzincan, Bayburt ve diğer çevre illerimiz için de benzer oranlamalar söz konusu.

Gümüşhane’ye baktığımda şehrin son 4 yılında canla başla çalışan, hizmet için çabalayan iki vali ve bir belediye başkanı görüyorum.

Ötesi yok. Her ne kadar mahalli ve idari yöneticilerimiz bulundukları platformlarda vekillerimiz ile ahenk içerisinde olduklarını söyleseler de bu sadece söylemde kalmakta.

Bir önceki valimiz Sayın Yücel Yavuz: Kendisi tam bir devlet adamı, Gümüşhane’ye geldiği günden itibaren başta Süleymaniye olmak üzere turizmi öncelikli hedef haline getirmişti.

Sayın Valimiz bu doğrultuda birçok atılımda bulunduğu gibi iyi sonuçlar da alındı. Çok başarılıydı, Allah yolunu açık etsin kendisi bugün Trabzon Valisi.

Sayın Yücel Yavuz’un gidişine çok üzüldük. Ama gelen gideni aratmadı. Enerjisiyle, çalışkanlığıyla, kısa süredeki atılımları ile yeni valimiz Sayın Okay Memiş şehrimize en verimli şekilde katkı sağlamaya başladı.

Sayın valimizin turizmin yanında tarıma yönelik hedeflerinin olması bizlere ayrı bir mutluluk verdi.

Gelelim belediye başkanımıza. Kendisini çok eleştirdim. O nedenle helallik de istiyorum.

Neden mi? Bugün Gümüşhane’ye baktığımızda onu aşkın noktada belediyenin yürüttüğü irili ufaklı projeyi görüyoruz. Caddesi, sokağı, sosyal alanların yenilenmesi, çocuk oyun alanlarının yenilenmesi ve şehrin

tanıtımında Gümüşhane Belediyesi’nin çok etkin rol oynadığını görüyoruz.

Bu iyi dileklerimi maalesef Sayın Milletvekillerimiz için söyleyemiyorum.

Çünkü Sayın Milletvekillerimiz kayıplarda. Kendilerine göre ya da çevrelerindeki birkaç kişiye göre büyük işler yapıyorlar. Ama biz Gümüşhane’de yaşayan halk olarak ne vekillerimizi görebiliyoruz, ne de onların çabası ile şehre yapılan hizmetlerden bahsedebiliyoruz.

Geçenlerde kamu yatırımları ile ilgili çıkan haberlere bakıyorum. Detayına inildiğinde Sayın Vekillerimizden önce başlayan ve devam eden yol yatırımları, yine Sayın Vekillerimizden önce başlayan ve devam eden Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın yatırımları ve birkaç tane irili ufaklı Sayın Vekillerimizden önce başlayan kamu yatırımı.

İyi hoş da, Sayın Vekillerimiz; bu şehrin sağlık sorunları var. Hastane yapıldı, ortada yol yok. Vali ve Belediye başkanı çaba gösteriyor, onların dışında uğraşan da yok.

Sayın Vekillerimiz bu şehrin altyapı problemi var. Bu şehrin yeniden imar edilmesi gerekli, bu şehrin konut problemi var, bu şehrin çevre problemleri var, bu şehrin işsizlik problemi var ama siz yoksunuz.

Üstüne üstlük ufak bir eleştiriyi de kaldıramayacak kadar kibirlisiniz.

Bu şehrin hizmete ihtiyacı var. Bu şehrin Süleymaniye’ye yapılacak olan kayak tesisine ihtiyacı var. Bu şehrin kuşburnusunu, vişnesini, elmasını işleyecek tesislere ihtiyacı var.

Madem şehirde hem siz yoksunuz hem de şehre etkiniz yok, o zaman sizlere son sözüm şudur: Siz orada mutlu hayatlarınıza devam edin.  

Ziya Paşa’nın da dediği gibi ‘’Âyinesi iştir kişinin lafa bakılmaz’’. Biz sizden iş bekliyoruz, hizmet bekliyoruz.

Hizmeti esas alan milletvekillerine kavuşmamız dileği ile.

Sağlıcakla kalın.

YORUM EKLE