Ara
Gümüşhane
Kapalı
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8148 %0.19
50,1838 %-0.03
5.959,53 % 0,07
Gümüşhane Haberleri Videolar Gümüşhane Artabel için yeni çalışma grupları oluşturulacak

Artabel için yeni çalışma grupları oluşturulacak

Gümüşhane’nin Torul ilçesi sınırlarında birçok faaliyet potansiyelini kapsayan Artabel Gölleri Tabiat Parkı için DOKA tarafından hazırlattırılan turizm konsept master planının odak çalışma grubu toplantısı gerçekleştirildi.

1941
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi

Torul Kaymakamlığı toplantı salonunda Kaymakam Muhammet Kılıçaslan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda bundan sonraki süreç için eğitim, tanıtım ve altyapı çalışma grupları oluşturulmasına karar verildi.

Geçtiğimiz Aralık ayı başında Artabel Gölleri Tabiat Parkının olduğu alanın turizm potansiyelini ortaya çıkarmak ve geleceğe dair vizyon belirlemek amacıyla “Artabel Buzul Göllerinin büyülü dünyasında keşfe çıkın” sloganıyla Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından hazırlattırılan Artabel Gölleri Tabiat Parkı Yaratıcı Turizm Konsept Master Plan tanıtım toplantısı yapılmıştı.

Eşsiz doğası, zengin biyoçeşitliliği ve 20’den fazla gölüyle "Yüksek zirvelerin cenneti" olarak adlandırılan Artabel Gölleri Tabiat Parkının da içerisinde olduğu alanla ilgili hazırlanan planın katılımcıların görüşlerine sunulmasının ardından Torul Kaymakamı Muhammet Kılıçaslan’ın talimatıyla oluşturulan odak çalışma grubu planda belirlenen konulardan hangilerinin yapılabileceği konusunda çalışma yaptı.

İlçeye bağlı Gülaçar, Gümüştuğ ve Dağdibi köylerinin karşılama merkezi olarak belirlendiği proje için düzenlenen toplantıda planda yer alan otantik yayla evleri, pansiyonlar, kolay, orta ve zor yürüyüş parkurları, Osmanlı-Rus savaşı kalıntıları, tur kayağı, meteor yağmuru festivalleri, kuş gözlemi ve binicilik yapılabilecek alanlarla ilgili ön çalışma yapıldı.

Turizm, AFAD, DKMP, GÜDAK temsilcilerinin katıldığı toplantıda DOKA heyeti katılımcıların tekliflerini raporlara ekledi.

Uygulama projeleri için neler yapılabilir konusunun masaya yatırıldığı toplantıda Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Gümüşhane Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Esra Tunç planın kısa bir sunumunu yaptı.

Plana genel bakış, cazibe noktaları, dağcılık ve doğa yürüyüşleri, master planda bahsi geçen faaliyetler, destek ve teşvikler, alanda geliştirilerek projelerde yer alabilecek kurumlar ve olası roller hakkında bilgi veren Tunç, öncelikli alanların tespiti, öncelikli faaliyetlerin tespiti, rollerin ve görev dağılımlarının netleştirilmesi, eylem planı oluşturulması konularında katılımcıları bilgilendirdi.

Toplantıda konuşan Kaymakam Muhammet Kılıçaslan, “Bu bir anda olacak iş değil. Önce hedef belirlememiz gerek. Süreç kaybı yaşamamak için katılımcılıkla hedef kitlemizi doğru belirlememiz lazım. Burada olduğum sürece bu işi sahipleneceğim” ifadelerini kullandı.

Toplantıda bahse konu Gülaçar, Gümüştuğ ve Dağdibi köyleri sakinlerinin mutlaka sürece katılmaları gerektiği vurgulanarak eğitim, tanıtım, altyapı çalışma grupları oluşturulmasına karar verildi.  

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *