Gümüşhane
Kapalı
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,8792 %0.04
52,8865 %0.12
6.944,91 % -0,31
Gümüşhane Haberleri Videolar Gümüşhane Gümüşhane’de gece yarısı dev kayalar ahırın üzerine düştü

Gümüşhane’de gece yarısı dev kayalar ahırın üzerine düştü

Gümüşhane Merkeze bağlı Aşağı Alıçlı köyünde gece yarısı dağ yamacından kopan dev kaya parçaları bir ahırın üzerine düştü. Büyük çapta maddi hasarın meydana geldiği olayda, heyelan riskinin devam etmesi nedeniyle 3 müstakil ev AFAD ekiplerince tedbir amaçlı boşaltıldı.

1787
Gösterim
3 Dakika
Okunma Süresi
MUHABİR: Uğur AYDIN

Merkeze bağlı Aşağı Alıçlı köyünde dün gece saat 00.00 sularında büyük bir doğa olayı meydana geldi. Dağ yamacından kopan devasa kaya kütleleri, yerleşim yerlerinin hemen yanı başında bulunan bir ahıra isabet etti. Gürültüyle sarsılan köy sakinleri, durumu jandarma ve kurtarma ekiplerine bildirdi.

Hayvanlar Son Anda Tahliye Edildi

İçerisinde 5 büyükbaş hayvanın bulunduğu ahırın duvarları, düşen taşların etkisiyle yıkıldı. Ahır sahibi Necmettin Murathan ve ailesi, büyük bir panikle ahıra girerek hayvanlarını dışarı çıkardı. Kayaların düşmeye devam ettiği o anlarda, hayvanlar başka bir güvenli bölgeye nakledildi. Olayın ardından bölgeye Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı ve Gümüşhane İl Özel İdaresi ekipleri sevk edildi.

Yol Kapandı, Evler Tahliye Edildi

Düşen kaya parçaları köy yolunu tamamen trafiğe kapatırken, ekipler bölgede geniş çaplı bir inceleme başlattı.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda, yamaçta asılı kalan ve düşme riski taşıyan diğer kaya parçaları nedeniyle bölgedeki 3 müstakil ev tedbir amacıyla boşaltıldı.

Gümüşhane İl Özel İdaresi'ne bağlı iş makineleri, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte kayaları kırarak yolu yeniden ulaşıma açmak için yoğun bir mesai harcadı.

“Hayvanlarımız az kalsın telef oluyordu”

Düşen dev kayalar nedeniyle ahırlarının büyük zarar gördüğünü söyleyen Necmettin Murathan, “Akşam bir ses duyduk gece saat 12’ydi dinamit atıldı zannettim. Sonra baktık ki kayalar dama düşmüşler. 5 tane büyükbaş hayvanımız vardı içeride bir tanesi az kalsın telef oluyordu. Biz son anda yetişip ineklerden bir tanesini kurtardık. Damın duvarı yıkıldı taşlar hep içeriye girdi. Köyün yolu da kesildi, yukarıda yine tehlike arz eden kayalar var. Tehlike hala devam ediyor. Dün AFAD geldi, jandarma ekipleri geldi baktılar, sabah olsun gerekeni yaparız dediler. Şimdi ise İl Özel İdaresi’ne ait makineler burada çalışıyor. Çalışmalar esnasında taşlar gelmeye devam ediyor. Ne yapacağımızı biz de bilmiyoruz. Gereken ne ise yapılsın. Burası köye ulaşım sağlayan bir yol o esnada araba geçiyor olsaydı hayati tehlike arz edebilirdi. Biz durduğumuz yerde altından geçmeye korkuyoruz ne dama ne eve gidebiliyoruz, tehlikeli durumdayız. Ne yapacağımızı bilmiyoruz şaştık kaldık” dedi.

Yetkililerden çözüm beklediklerini söyleyen Neriman Murathan da, “Bizim burada can güvenliğimiz yok. Evimizde de yok, burada çocuklarım da oynuyor, hayvanlarımız da var, burası ana yol. Biz buraya devletten çözüm bekliyoruz” diye konuştu.

“Ahıra girdiğimizde kayalar düşmeye devam ediyordu”

Hayvanları zor da olsa ahırdan çıkardıklarını belirten Sefa Murathan, “Biz bu ahırın sahibiyiz. Biz bu noktayı yıllardır şikayet ediyoruz. O anda biz içeride olabilirdik, hayatımızı kaybedebilirdik. Dün gece saatlerinde gürültüye kalktık ve kayaların düştüğünü gördük. Biz bu noktaya çözüm bekliyoruz. Dün gece dama girdiğimizde hayvanların ayaklarında hep taşlar vardı, biz içeri girdiğimizde taşlar gelmeye devam ediyordu. Ahırın kapısını açtığımızda hayvanlar kaçışmaya başladı, onları yakalayıp başka bir ahıra götürdük. Oradan bir araba veya vatandaş da geçebilirdi” ifadelerini kullandı. 

Gümüşhane’de gece yarısı dev kayalar ahırın üzerine düştü 1
1 / 7
Gümüşhane’de gece yarısı dev kayalar ahırın üzerine düştü 2
2 / 7
Gümüşhane’de gece yarısı dev kayalar ahırın üzerine düştü 3
3 / 7
Gümüşhane’de gece yarısı dev kayalar ahırın üzerine düştü 4
4 / 7
Gümüşhane’de gece yarısı dev kayalar ahırın üzerine düştü 5
5 / 7
Gümüşhane’de gece yarısı dev kayalar ahırın üzerine düştü 6
6 / 7
Gümüşhane’de gece yarısı dev kayalar ahırın üzerine düştü 7
7 / 7
Son Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız