Ara
Gümüşhane
Kapalı
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5354 %0.07
49,5729 %-0.06
5.746,23 % -0,12
Gümüşhane Haberleri Videolar Gümüşhane Jandarma o görüntüleri ihbar kabul etti, tırın sürücüsüne para cezası kesti

Jandarma o görüntüleri ihbar kabul etti, tırın sürücüsüne para cezası kesti

Gümüşhane-Kürtün karayolunda sürücünün hatalı sollamaya çıkan tırı son anda fark ederek faciadan son anda kurtulmasını içeren haber görüntülerimiz ihbar kabul edildi ve Jandarma ekipleri plakası tespit edilen tır sürücüsüne para cezası kesti. 

629
Gösterim
1 Dakika
Okunma Süresi

Geçtiğimiz günlerde Giresun’a giderken Budak köyü yol ayrımında bulunan keskin virajda hatalı sollama yapan tırı fark ederek aracını son anda yol kenarına çekip olası facianın önüne geçen otomobil sürücüsünün o anları araç kamerasına yansıması ve haberimizin yerel ve ulusal medyada yer almasının ardından Jandarma ekipleri haber görüntülerini ihbar kabul ederek harekete geçti.

Tepki çeken olayın ardından Jandarma ekipleri haberdeki görüntü ve Plaka Tanıma Sistemleri (PTS) kayıtlarını inceleyerek kural ihlali yaparak trafik güvenliğini tehlikeye sokan tırın plakası tespit edip aracın plakasına 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunun 54/1a maddesi uyarınca bin 506 TL para cezası kesti.

Gümüşhane Valiliği de özellikle kış aylarında yolun iki yönlü ve dar olması ile kaya düşme riski nedeniyle sürücülerin tehlikeli virajlara yavaş girmeleri, hatalı sollama yapmamaları ve seyir halinde iken cep telefonu kullanmamaları noktasında uyarılarda bulunulurken, Trafik Jandarma Timlerince bu yol güzergâhında denetimlerin aralıksız devam ettiği, sürücülerin bu tür kural ihlallerini 112 Acil Çağrı Hattına bildirmelerinin benzer olayların önlenmesinde fayda sağlayacağını bildirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *