Ağaç, Süleymaniye'yi sorguladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, kentin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesinde Valilik marifetiyle çok güzel hizmetler yapıldığını ancak Belediye’nin bu tempoya ayak uyduramadığını savundu.

Ağaç, Süleymaniye'yi sorguladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, kentin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesinde Valilik marifetiyle çok güzel hizmetler yapıldığını ancak Belediye’nin bu tempoya ayak uyduramadığını savundu.

Yaptığı açıklamada mahalleleri dolaşıp sorunları yerinde tespit ederek çözülmesini sağlamak üzere kamuoyunun gündemine taşımaya başladıklarını kaydeden ve bu kapsamda ilk ziyareti tarihi Süleymaniye Mahallesine yaptıklarını kaydeden Ağaç, “Öncelikle yol, Valilik Ek Hizmet Binası, Süleymaniye Çay Bahçesi için ve özellikle de Süleymaniye mahallesine verdiği emek ve özen için Valimiz Okay Memiş'e çok teşekkür ediyorum. Ancak gördüğüm kadarı ile Belediye, Valiliğin vizyonu ve temposuna yeterince ayak uyduramıyor” dedi.

Valilikçe yaptırılan ve işletilen Süleymaniye Çay Bahçesinin çok güzel bir hizmet olduğunu fakat o tesisin soğuk havalarda, hatta kışın bile hizmet verebilmesi için Valiliğin kullandığı bölümün başka bir yere alınarak söz konusu tesisin kapalı bir mekan şeklinde hizmet verebilecek bir tesise döndürülmesinin çok daha uygun olacağını kaydeden Ağaç, “Yaklaşık üç yıl önce yapım ve onarımı biten Zeki Kadirbeyoğlu Konağı belediyeye ait olmasına rağmen hala atıl vaziyette ve neredeyse çürümeye terk edilmiş durumda. Hazır bir tesisi bile becerip hizmete sokamayan Belediye anlayışını kınıyorum. Mahalle yol boyu, yol kenarları, duvarların dipleri ve mezarlık bölgesi son derece pis, her yer çöp dolu, rezillik diz boyu. Şuralara ne zaman el atmayı düşünüyorsunuz ey belediye? Belediyenin bir mahallesi olduğu halde belediye bütçesinden değil de valilik marifeti ile yaptırılan yolu ve çevresini siz de belediye olarak bari temiz tutun” diye konuştu.

Mahallenin su hattı ve şebekesinin halen problemli olduğunu, bir zamanlar 50-60 bin insanı barındıran yerde şimdilerde 15-20 haneye bile düzenli su hizmeti verilemiyor olmasını en hafif deyimle “ayıp” olarak nitelendiren Ağaç, “Acaba Süleymaniye Mahallesinden seçimlerde kendilerine yeteri kadar oy çıkmıyor diye hizmet verilmesinde negatif ayrımcılık mı yapılıyor? Süleymaniye mahallesi yerli veya yabancı çok daha fazla turist çekebilecek bir yer ancak; mevcut tesis ve yapı stoku yetersiz. Belediye olarak burada tarihi dokuya uygun, düzenli, estetik, kontrollü ve planlı yapılaşmanın önünün açılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER