Akçay’dan Bakan Albayrak'a Doğalgaz Mektubu

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay, doğalgaza haksız ve ağır bir zam yapıldığını ve Gümüşhane’nin bu zammı taşıyamayacağını belirterek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a mektup yazdığını söyledi.

Akçay’dan Bakan Albayrak'a Doğalgaz Mektubu
Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay, doğalgaza haksız ve ağır bir zam yapıldığını ve Gümüşhane’nin bu zammı taşıyamayacağını belirterek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a mektup yazdığını söyledi.

Gümüşkoza Gazetesi, Akçay’a Gümüşhane’de kullanılan doğalgaza yapılan yüksek orandaki zam konusunu sordu.

Akçay, Gümüşhane’nin ekonomik olarak kamu işçi ve memur ücret girdilerinin sağladığı imkanlarla dönüşmeye çalışan, coğrafi şartları bakımından ticareti zor olan güzide bir şehir olduğunu belirttiği mektubunda şu ifadelere yer verdi:

“Yoğun kış şartları, organize sanayi bölgemizin gelişimini de olumsuz yönde etkilemektedir. Gerek kentte yaşayanların hayatının kolaylaştırılması gerekse az sayıdaki küçük sanayi işletmelerimizin yararlanması için doğal gazı çok önemsedik.

Gümüşhane İlimizin de diğer illerde olduğu gibi, temiz ucuz ve kullanımı kolay doğalgazın ilimize de gelmesi için ilgililer nezdinde bir hayli taleplerimiz çalışmalarımız ve gayretlerimiz olmuştur.

Doğalgazın gelmesiyle İlimizde büyük bir sevinç yaşadık, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası olarak hükümetimize teşekkür ettik.

Şükür beş yıl önce doğal gaz Gümüşhane’mize geldi. Ancak bizim dışımızda farklı anlaşmalar yapılmış. Parasını bizim ödeyeceğimiz anlaşmalar yapılmış. Doğal gaz firması Aksa Doğal Gaz bu yıl doğal gaza yüzde 16 zam yaparak bize Türkiye’nin en pahalı doğal gazını yaktırıyor. 1,04 lira olan doğal gaz şimdi 1.20 TL’ye çıktı. Toplumda büyük bir infial yaşanıyor.

Gösterilen tepkiler sonunda Aksa Doğal Gaz bir açıklama yaptı. Açıklama evlere şenlik. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Aksa Doğal Gazla 14 bin abone üzerinden anlaşma yapmış. Abone sayısı 7 binde kalınca bu 14 binin parasını bizden çıkaracakmış. Yani doğal gaz kullananlardan çıkaracakmış. Bu iş bize Deli Dumrul hikâyesini hatırlattı.

Doğal gaza çevrilen ve çevrilmeyi bekleyen evler ve ticarethaneler var.

Gümüşhane’yi ve Gümüşhane’nin sosyal ekonomik durumu bizler kadar Devlet ve Hükümet yetkilileri de bilmektedir.

Bu konu toplumumuzda büyük bir rahatsızlık yarattı. Gümüşhane bugün Türkiye’nin en pahalı gazını kullanıyor.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Sayın Dr. Berat Albayrak hafta içinde yaptığı açıklamada, doğalgazda fiyat indirimine gidilebileceğini ifade etmişti. Sayın Bakanımızın bu açıklamasının gerçekleşmesini, heyecanla bekliyor, doğalgazda indirime gidilerek, Coğrafi şartların çok zor ve kalkınma da öncelikli iller arasında olan Gümüşhane İlimizde doğalgazın Türkiye ortalamasının altında olmasını talep ediyoruz.

Bu duruma müdahale edilmesi için Sayın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımıza taleplerimizi arz edeceğiz.”

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2016, 17:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER