Torul’da Trafik Yeniden Düzenleniyor

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde esnafa yönelik trafik bilinçlendirme toplantısı yapıldı.

Torul’da Trafik Yeniden Düzenleniyor
Gümüşhane’nin Torul ilçesinde esnafa yönelik trafik bilinçlendirme toplantısı yapıldı.

Torul Belediyesi Düğün Salonunda gerçekleştirilen toplantı Kaymakam Hakan Kafkas başkanlığında, Belediye Başkanı Nidai Köroğlu ve Torul İlçe Emniyet Amiri Celal Yurdakul’un katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda, Torul İlçe Emniyet Amirliği tarafından ilçedeki trafik sorunlarıyla ilgili çözüm önerileri ve esnafın kaldırım işgaliyle ilgili sunum yapıldı.

15 ŞUBAT’TAN SONRA TRAFİK YENİDEN DÜZENLENİYOR

Kafkas, Torul Belediyesi ve Torul İlçe Emniyeti ile birlikte iki aydır çalışma yürüttüklerini belirterek, “Torul ilçesi olarak çok ciddi bir sıkıntımız var. Bu problemi el birliğiyle çözeceğiz. Bu yük sadece bir kurumun sadece bir kişinin sırtında da değil. Buraya toplanma amacımız esansında bu. Yoksa biz kuralları koyardık, gereken cezaları keserdik, sizler de uygulamak zorunda kalırdınız ama bizler bu şekilde olsun istemiyoruz. Belediyeyle beraber alt yapısını hazırladık sizlere danıştık en güzel şekliyle ortaya koymaya çalıştık. İnşallah önümüzdeki süreçte Şubat’ın 15’inden sonra bu yeni sisteme geçeceğiz” dedi.

“FEDAKARLIK BEKLİYORUZ”

İki aşamalı bir trafik düzenlemesi oluşturulduğunu ifade eden Kafkas, “Öncelikle esnaflarımız tarafından gelenek haline getirilmiş yanlış davranış var. Bu yanlışlığı düzelteceğiz, kaldırımları ve yolları işgalden vazgeçeceğiz. Trafik komisyonu olarak yakın bir tarihte toplanacağız kararımızı da Belediyeye tebliğ edeceğiz. Belediyeyle birlikte en güzel şekilde kurallarımızı uygulayacağız. Sizlerden de bu anlamda anlayış bekliyoruz. Hepimiz burada yaşıyoruz hiç kimse çocuğunun trafik kazasına karışmasını yaralanmasını istemez. Bizler bugün varız yarın yokuz. Biz öncelikle sizin için Torul’u güzelleştirmeye çalışıyoruz. Bu anlamda hepinizden biraz anlayış biraz fedakarlık bekliyoruz” diye konuştu.

“İSTİSNAMIZ OLMAYACAK”

Trafik düzenlemesinin ikinci aşamasında araç trafiğiyle birlikte park sorununun önüne geçilmek istenildiğini vurgulayan Kafkas, “Öncelikle esnaf arkadaşlarımızın kendi dükkanlarının önünde park etme alışkanlıklarının önüne geçmesi lazım. Arkadaşlarımız güzergahları belirlediler biz somut olarak ne yapılması gerektiğini yazacağız, gereken tabelalar oluşturulacak, çizgiler çekilecek. Alternatif park alanları da belirlendi. Özellikle yaz dönemlerinde gerekirse okullarımızın bahçesini de park olarak kullandıracağız sizlere. Özellikle ilçe merkezinde belediyemizin bulunduğu alanda özellikle araç istemiyoruz. Esnaflarımızın önünde alışveriş amaçlı muhakkak duran arkadaşlarımız olacaktır. Onlar da dörtlülerini yakarak, yolu kapatmayacak şekilde park edecekler en fazla 5 dakika işlerini halledip araçlarını çekecekler. Bu yönde herhangi bir istisnamız olmayacak. Mesai saatleri içerisinde özellikle belediyenin önünde bulunan kavşakta, yeni düzenlemeye uymayan bir araç olursa hemen ceza keseceğiz bu konuda hiç istisnamız olmayacak. Yeni bir sayfa açalım Torul’u daha yaşanabilir daha güzel bir ilçe yapalım” ifadelerini kullandı.

YAŞANILABİLİR BİR TORUL

Başkan Köroğlu ise kaldırım işgallerinin hoş gözükmediğinin altını çizerek, “Biz bu işin sizlerle birlikte çözümünden yanayız. Geldiğimiz günden bu yana şehrin gelişmesi adına elimizden geldiği kadar çalışmalar yaptık. Yaptığımız çalışmalar neticesinde gerçekten de şehir bir görsellik kazandı. Bizim çocuklarımıza yaşanılabilir bir Torul’u kazandırmamız gerekiyor. Bu sadece cadde ve sokakları güzelleştirmekten geçmiyor” ifadelerini kullandı.

“İLİN EN AVANTAJI İLÇESİ”

İlçede hoş görülü bir ortamın oluşması gerektiğini vurgulayan Köroğlu, “Bir kardeşimizin dükkanının önünden başka bir kardeşimizin eşi, çocuğu geçemiyorsa bu sadece benim problemim değildir. Daha önceki dönemlerde belediye sadece bu işe yasak koydu ama maalesef netice alınmadı. Otopark yasağı diyorsak bir yere otopark yapmamız gerekiyor. Kaldırımın yürünebilir hale gelmesi için, geçen sene kaldırımları yürünebilir hale getirdik. Biz kaldırımı genişlettik esnaf kardeşim kasa sayısını 2’ye çıkardı. Biz bu uygulamayla Konumu gereği ilin en avantajı ilçesi Torul’u hak ettiği konuma getirmeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Toplantı katılımcıların yapılması planlanan trafik düzeniyle ilgili düşüncelerini paylaşmasıyla son buldu.

Mert Zımba-Alime Çelik

Haberin Kaynağı: Olay Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2016, 08:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER