Bakan Yıldırım, Kelkit’te Baz İstasyonu Açtı

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine bağlı Çambaşı Köyü’nde düzenlenen "Mobil Haberleşme Altyapısı Bulunmayan Yerleşim Yerlerine Mobil Haberleşme Altyapısı Kurulması, İlk Baz İstasyonu Açılışı" törenine katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye’de ilk defa uygulanan sistemle tüm GSM servislerinin aynı baz istasyonu üzerinden hizmet vereceğini söyledi. Keyifli olduğu gözlenen Bakan Yıldırım, esprili konuşması ile törendekileri bol bol güldürdü.

Bakan Yıldırım, Kelkit’te Baz İstasyonu Açtı
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine bağlı Çambaşı Köyü’nde düzenlenen "Mobil Haberleşme Altyapısı Bulunmayan Yerleşim Yerlerine Mobil Haberleşme Altyapısı Kurulması, İlk Baz İstasyonu Açılışı" törenine katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye’de ilk defa uygulanan sistemle tüm GSM servislerinin aynı baz istasyonu üzerinden hizmet vereceğini söyledi. Keyifli olduğu gözlenen Bakan Yıldırım, esprili konuşması ile törendekileri bol bol güldürdü. 

Kelkit ilçesine 16 kilometre uzaklıktaki 350 haneli Çambaşı Köyü’nde düzenlenen törene, Bakan Yıldırım'ın yanı sıra Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Gümüşhane Vali Yusuf Mayda, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakekelle, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Feramuz Üstün, Kemalettin Aydın, Haberleşme Genel Müdürü Atilla Çelik, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, ilçe kaymakamları, çevre ilçelerin belediye başkanları ile davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Törende Çambaşı Köyü Muhtarı Mevlüt Zorlu’nun teşekkür konuşmasının ardından sırayla, Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Bülent Elönü, Haberleşme Genel Müdürü Atilla Çelik, Gümüşhane Milletvekilleri Feramuz Üstün, Kemalettin Aydın ile Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda birer konuşma yaptılar.

TÜRKİYE’DE İLK KEZ UYGULANIYOR

Törende son konuşmayı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım yaparak, Türkiye genelinde ilk defa yeni bir uygulamanın Çambaşı Köyü’nde başladığını belirterek, "Şimdi ne kadar telefon şirketi varsa o kadar direk var. Her telefon şirketi ayrı ayrı direklerini dikiyor. Görürsünüz dağın başında yan yana 3 direk. Hepsine ayrı cereyan gidiyor, hepsine ayrı masraf. Yazık, günah. Baştan yanlış başlamış. Artık bu yanlışa bir son verelim dedik. Bir tane direk dikelim, bundan herkes yararlansın. İlk defa bunu burada, Gümüşhane Kelkit'te Çambaşı, Gültepe köylerinde başlatıyoruz. Bu çok önemli, Türkiye'de bir ilk" diye konuştu.

"Burada ilk olan bir şey daha var, dünyanın hiçbir yerinde 500 yerleşim yerinin altına böyle bir iş yapılmıyor" diyen Bakan Yıldırım, "Avrupa'da, Amerika'da, başka ülkelerde böyle bir yatırım yok. Onlar her şeye parayla bakıyor. 'Burada yatırım yaparsak para kazanır mı kazanmaz mı' diye bakıyorlar. 'Para kazanmıyorsa boşver' diyorlar ama biz 'nerede insan varsa biz oradayız' diyoruz. Paranın olduğu yerde değiliz. Onun için buralara da bu direkleri dikeceğiz. Buralardan çıkan ses Türkiye'nin, dünyanın her tarafına ulaşacak" diye konuştu.

Konuşmasında sık sık espriler de yapan Bakan Yıldırım, 2007 seçimleri sırasında başından geçen bir anısını da anlatarak, törendekileri güldürdü.

Bakan Yıldırım; "Ben de Erzincan'dan milletvekili adayıyım. Dolaşıyoruz, bir köye gittik. Yaşlı bir teyze çeşmenin başına oturmuş, yanındakiler dedi ki 'teyze, bakan geldi, ne istiyorsan söyle'. Teyze tülbentini kaldırdı, 'evladım hoş gelmişsin' dedi. Teyze dedim 'bir isteğin var mı, geldik buraya, ne istiyorsan söyle'. 'Yavrum elektriğimiz var, yolumuz var, suyumuz var. Buzdolabımız bile var. Bazı evlerde çamaşır makinesi bile var. Televizyon desen antenden 150 kanal çekiyor' dedi. Ben ne diyecek diye merak ettim. Sonra 'evladım bizim köyde ADSL çekmiyor' dedi. Şaştım kaldım. Dedim ki 'teyze o nedir'. 'Toprak başıma, bakan olmuşsun ama yavrum cahil kalmışsın. Allah bilir sen messenger'ı de bilmezsin' dedi. Sonra mevzuyu anladık. Teyzenin İsviçre'de torunu varmış, onunla görüntülü telefon konuşması yapmak için ile gidiyormuş. O da masraflı oluyormuş. Onun için köye ADSL istiyor. Demek ki hizmette sınır yok. İstemenin sınırı yok. Her şey insan için dedik ve yola çıktık. Önceliklerimizi belirledik. Yol dedik, su dedik, okul dedik. Her şey olur, yeter ki birliğimize, beraberliğimize bir zarar gelmesin. Bir olalım, diri olalım, 76 milyon birlikte olalım, Türkiye'yi uçuralım. Uçurduk zaten. 10 senede 65 milyon vatandaşımızı uçurduk. 16 milyon kişi ilk defa uçakla tanıştı. Şimdi artık sadece zengin gitmiyor uçakla, her kesimden, her gelir grubundan vatandaşımız rahatlıkla uçakla seyahat edebiliyor. Eskiden uçakla seyahat edenler birbirini tanıyordu. Şimdi artık kimse kimseyi tanımıyor. Doğudan gelen var, batıdan gelen var, güneyden, kuzeyden gelen var. Şalvarlısı var, başı kapalısı var, başı açığı var. Aslında bu sadece ulaşım değil, kardeşliği de sağlıyor. Kaynaşmayı da sağlıyor. Doğuyla batıyı birleştiriyor” dedi.

“VATANDAŞLA ARAMIZ ÇOK İYİ”

Bakan Yıldırım konuşmasın da ayrıca yolda kalan, telefonu çekmeyen, ve trafik nedeniyle uçağa yetişemeyenlerin kendisine selam gönderdiğinden haberdar olduğunu esprili bir dille anlatarak; “Türkiye'de eskiden telefonla konuşmak için günlerce sıra beklendiğini kaydeden Yıldırım, "Şimdi gençler telefonla doğuyor. Emzik gibi kulağında telefon. Her yere telefonla gidiyorlar. Evin önüne geliyor, elinde telefon, 'anne geldim kapıyı aç' diyor, zile bile basmıyor. Telefonla söylüyor. İletişim çok gelişti, daha da gelişecek. Çünkü birbirimizle iletişim kurarsak, konuşursak sorunlarımızı çözeriz. Konuşmazsak orada tehlike var" dedi.

Mazeret üretmediklerini dile getiren Yıldırım, "Telefonlar çekmediği zaman millet bize selam gönderiyor. Yolda bir sorun olursa bana bir selam gönderiyorlar. Telefonu çekmezse beni hatırlıyor. Trafikten dolayı uçağı kaçırırsa yine Ulaştırma Bakanına bir selam gönderiyor. Yani vatandaşla aramız çok iyi. Vatandaşımızın duasını da selamını da aldık, başımızın gözümüzün üstüne. Vatandaşımıza hizmet etmek bizim için en büyük şeref, en büyük mutluluk" diye konuştu.

FATMA TEYZE İLE HORON TEPTİ

Konuşmaların ardından Bakan Yıldırım, Çambaşı Köyü’nde yaşayan 75 yaşındaki Fatma Şimşek adlı vatandaşı yanına çağırarak torunu Şengül Şimşek ile telefon görüşmesi yaptırdı. Yaşlı kadının telefon konuşması, Bakan Yıldırım ve törene katılanlarda gülümsemelere neden oldu. Bakan telefonun karşısındaki genç kızın bayramını kutladıktan sonra, Fatma Şimşek’in İstanbul’dan bir isteği olup olmadığını sormasını istedi, bunun üzerine yaşlı kadın telefondaki torunundan bayramın yaklaştığını ve bayramlık kıyafetler isteyince törendekileri kahkahalara boğdu.  Bakan Yıldırım, Uçar’dan bir türkü söylemesini istedi. Türkü söyleyen yaşlı kadın ve Bakan Yıldırım ile birlikte horon oynadı.

Bakan Yıldırım tören sonunda yaşlı kadına bir cep telefonu da hediye etti.

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesine bağlı Çambaşı köyünde, mobil kapsama altyapısının kurulmasıyla yöre halkı bu hizmetten yararlanacak. Çambaşı köyüne kurulacak 2G altyapısı hizmetinden Gültepe köyü de yararlanacak. 50 metre yüksekliğindeki kuleden, 3 GSM operatörü de hizmet alabilecek. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yürütülen ve Türkcell tarafından uygulanan proje kapsamında Adıyaman, Ankara, Artvin, Batman, Bayburt, Bolu, Çankırı, Çorum, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kayseri, Malatya, Sakarya, Siirt, Sivas ve Trabzon illerine bağlı 140 yerleşim yerine 2G altyapısı kuruldu.
Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2013, 18:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER