Gençlik Merkezi, miniklerin karne sevinçlerine ortak oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gümüşhane Gençlik Merkezi üyeleri ‘Merkezim Her Yerde Projesi’ kapsamında Torul ilçesine bağlı Altınpınar ilk ve ortaokulu öğrencileri ile bir araya gelerek karne heyecanlarına ortak oldu.

Gençlik Merkezi, miniklerin karne sevinçlerine ortak oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gümüşhane Gençlik Merkezi üyeleri ‘Merkezim Her Yerde Projesi’ kapsamında Torul ilçesine bağlı Altınpınar ilk ve ortaokulu öğrencileri ile bir araya gelerek karne heyecanlarına ortak oldu.

Geleneksel sahne sanatlarından Hacivat ve Karagöz’ün yanı sıra Kavuklu ile Pişekar’ın eğlenceli tiplemeleri, Aşuk ile Maşuk gösterileri yapan Gençlik Merkezi üyeleri, köy okulundaki öğrencilerde unutamayacağı anı ve etki bıraktı.

Gümüşhane Gençlik Merkezi Müdürü Beytullah Cebel, “Bakanlığımızın projelerinden ‘Merkezim Her Yerde’ kapsamında Gümüşhane Torul ilçesine bağlı Altınpınar İlk ve Ortaokuluna gelerek öğrencilerimiz ile buluştuk. Okulumuzun sınıfında 1, 2, 3, 4. sınıf öğrencilerimiz için Gençlik Merkezi Tiyatro Kulübü üyesi arkadaşlarımız ile ilk olarak Aşuk ile Maşuk gösterisinin ardından geleneksel gölge oyunumuz Hacivat ile Karagöz sahne aldı. Daha sonra da Kavuklu ile Pişekar’ın eğlenceli gösterisi ile çocuklarımızın yüreklerinde ve yüzlerinde tebessüm oluşturduk” dedi.

Yaptıkları etkinliklerde hedeflerinin yaşlı olsun, genç olsun, çocuk olsun herkesin yüzlerinde gülümsemeye yol açmak olduğunu dile getiren Cebel, “Bugün de küçük kardeşlerimizin karne heyecanlarına ve yarı yılın yorgunluğunu almaya onların gülücüklerine ve alkışlarına vesile olmak en büyük mutluluğumuz oldu. Onların temiz bakışları yüreklerindeki güzelliği bize bu tür eylemlerin daha fazla olması gerekliliğini hissettiriyor. Tiyatro kulübümüzdeki gençlerle köklü bir kültürel geçmişe sahip olan ülkemizin, yüzyıllardır biriktirdiği derin bir kültürel birikimi çocuklarımıza aktararak onlarla eğlenceli vakit geçirdik. Asırlardır devam eden ve birbirinden eğlenceli yönleri olan geleneksel sahne sanatlarımız aracılığı ile değerlerimizden örnekler (Emanete Sahip Çıkmak) işledik” diye konuştu.

Etkinliklerini sadece il merkezindeki gençlerle sınırlı tutmadıklarını tüm köy okullarına da taşıdıklarını belirten Cebel, “Zaman zaman Gümüşhane’nin tüm okullarına yönelik etkinlikler yapıyoruz. Bugün de Torul ilçemizin güzel köylerinden Altınpınar İlk ve Ortaokulundaydık. Öğrencilerimize yolları aşarak ulaşıyor ve onların hayatında ufak dokunuşları heyecanla yapmaya çalışıyoruz. Bu anlamda Merkezim Her Yerde projesi kapsamında sürdürdüğümüz etkinlikler ile kültür, sanatsal ve sosyal alanlarda gençlerimize en kaliteli hizmeti ulaştırmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Gençlik Merkezi üyeleri öğrencilere etkinliğin sonunda çeşitli kırtasiye ve spor malzemelerinden oluşan hediyeler takdim etti. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER