Gümüşhane Meslek Yüksekokulu’nda Mezuniyet Töreni

Gümüşhane Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu’nda 2016-2017 eğitim öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla mezuniyet töreni düzenlendi.

Gümüşhane Meslek Yüksekokulu’nda Mezuniyet Töreni

Gümüşhane Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu’nda 2016-2017 eğitim öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla mezuniyet töreni düzenlendi.

Üniversitenin yeni Kongre Merkezinde İstiklal Marşı ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan törende, Gümüşhane’nin tanıtım videosu izlettirildi.

MYO’da 12 bölüm ve 14 programdan mezun olan 740 öğrenci için düzenlenen törende konuşan bölüm birincisi Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Öğrencisi Rabia Yalçınkaya, Gümüşhane Üniversite’nden mezun olmanın gururunu yaşadığını söyledi.

Gümüşhane Üniversite’ne farkı hayaller ile geldiklerini dile getiren Yalçınkaya, “İşte mezun oluyoruz. Bir yanda zorlu sınavların, projelerin ve sabahlayıp yetiştirilmesi gereken ödevlerin bitmiş olmasının dayanılmaz hafifliği ve vermiş olduğu hüznü sizinle paylaşıyorum” diye konuştu.

Törende konuşan MYO Müdürü Prof. Dr. Günay Çakır ise mezun olan öğrencileri tebrik ederek, “Değerli velilerimiz emanet olarak aldığımız evlatlarınızı, bir ebeveyn olarak bütün idarecilerim, akademisyenlerim, personelim ile hizmet ederek onların daha kendinden emin, ne istediğini bilen, hedefleri için cesaretle hareket eden bilgili, görgülü yaşamı seven yaşatmayı görev bilen sevgi dolu bireyler olarak, sizlere büyük bir mutluluk ve heyecan içerisinde tekrar takdim ediyorum” dedi.

Çakır, mezun olan öğrencilerin bilgi ve erdemle donatıldığını belirterek, “Bugün bir mezuniyet yaşıyorsunuz. Biliniz ki her mezuniyet bir başka basamağın başlangıcıdır. Okul günleriniz, okul anılarına dönüşecektir. Sizleri gelecekte başarıyla okulunuzu, bizleri ve ailelerinizi en iyi şekilde temsil edeceğinize olan inancım tamdır” diye konuştu.

Konuşmasında öğrencilere tavsiyelerde bulunan Çakır, şunları söyledi: “Sevgili gençler sizden sahip olmanızı istediğim üç şey 1- sağlığınız 2- mutluluğunuz, 3 ahlaklı ve başarılı olmanızdır. Hızla değişen bu dünyada gelişim süreçlerini iyi kavrayınız. Kavrayınız ki muasır medeniyetler seviyesine bizleri taşıyınız. Sizlerden dürüst, adil iyi bir insan, maddi ve manevi değer ve tutumlara bağlı olmanızı arzuluyorum. Bütün toplumların ve ulusların umutları ve güvenceleri genç nesillerdir. Elbette bizim de geleceğimiz ve güvencemiz sizlersiniz. İnanıyorum ki; sizler de umutları ve güveni boşa çıkarmayacak ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracaksınız. Buna bütün kalbimle inanıyorum.”

Gümüşhane Üniversitesi MYO’nun 10 binin üzerinde mezun verdiğini dile getiren Çakır, Gümüşhane Üniversitesi’nin yarınların güçlü ve büyük Türkiye'sini gerçekleştirecek eğitim kurumlarından birisi olduğunu sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tören, mezun olan öğrencilerin yemin etmesi ve kep atmasıyla sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER