Gümüşhane Olay Gazetesi 1.Yaşını Kutladı

Gümüşhane’nin ilk renkli gazetesi olarak 20 Kasım 2014 tarihinde yayın hayatına başlayan Gümüşhane Olay Gazetesi, 1. Kuruluş yıl dönümünü düzenlediği programla kutladı.

Gümüşhane Olay Gazetesi 1.Yaşını Kutladı
Gümüşhane’nin ilk renkli gazetesi olarak 20 Kasım 2014 tarihinde yayın hayatına başlayan Gümüşhane Olay Gazetesi, 1. Kuruluş yıl dönümünü düzenlediği programla kutladı.

Tarihi Balyemez Konağında, Gümüşhane il merkezi ve ilçelerdeki basın camiasının neredeyse tamamını buluşturan programda konuşan Gazetenin İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Bekir Bulut, bir yıl önce kurulan Gümüşhane Olay Gazetesi olarak Gümüşhane'nin bölgedeki sesi olmayı, Gümüşhane'nin tanıtımına katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

OLAY YERİ GAZETECİLİĞİ

Bulut, Gümüşhane Olay Gazetesi’nin 20 Kasım 2014 kurulduğunu anımsatarak, “Aktif muhabirleri ile haberi oluşturan ve kaynağından edinilen bilgi ile haber yapan Olay Gazetesi, masa başı habercilik anlayışını bir kenara bırakarak, olay yeri gazeteciliği ile hareket etmeyi amaç edindi. Olay Gazetesi, haberi doğrudan ilk kaynağından kendi muhabiri vasıtasıyla okuyucu ile paylaşıyor ve "’itmediğimiz haber bizim değildir’ anlayışını ilke ediniyor” dedi.

OKUYUCUNUN BEKLENTİSİ

Olay Gazetesi’nin, tamamen okuyucunun istek ve beklentilerini karşılayacak şekilde hazırlandığını dile getiren Bulut, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gazete, şehrin yerel basından ve bir gazeteden beklentilerini tespit ederek, okuyucularını kendine rehber edinme anlayışı ile hareket ediyor. Okuyucuların beklentileri üzerine, gazetesinden bulmaca sayfası, sosyal sayfa, burç yorumları, iddia sayfası gibi sayfalara yer veren Olay Gazetesi, okuyucunun istek ve beklentilerini önemsiyor. Ayrıca Gümüşhane’nin gelişimi için en önemli yapıtaşlarından biri olan turizme ve bunun tanıtımına katkı sağlamak için, “Gümüşhanemizi Tanıyalım” sayfasıyla şehrin kültürünü, turizm değerlerini, doğal güzelliklerini okuyucularına sunuyor.”

GÜMÜŞHANE’YE HİZMET İÇİN BURADAYIZ

Bulut, her biri Türkiye’nin farklı şehirlerinden olan gazete çalışanları olarak Gümüşhane’ye hizmet için burada olduklarını dile getiren Bulut, “Fikirleriyle gazetemize renk katan yazarlarımıza, gazetenin baskısı için emek harcayan Pusula Gazetesi Matbaa Tesisi yönetici ve çalışanlarına, daha güzel bir gazete için bilgilerini bizlerle paylaşmaktan çekinmeyen Pusula Gazetesi yönetici ve ekibine, Gümüşhaneli duayen gazetecilerimize ve tüm basın emekçilerine, her zaman fikirleriyle, emeğiyle, desteğiyle bizlerle birlikte olan İşadamı Eyüphan Özyurt'a ise özellikle teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

İKİNCİ YAŞ MUTLULUĞU

Yayın hayatına başlamadan önce "Gümüşhane'de Olay Çıkacak" sloganıyla billboardlarda yer aldıkları günlerde "Gümüşhane'de olay çıkmaz" şeklinde gülümseten geri bildirimler aldıklarını ve unutmadıklarını kaydeden Bulut, “20 Kasım 2014 tarihinde ilk sayısı ile okuyucularına merhaba diyen Gümüşhane Olay Gazetesi Gazete, yine 20 Kasım 2015 tarihinde yayınlanan 309. sayısı ile 2. yaşına girdi. Koskoca bir yılı geride bırakmanın heyecanını ve haklı gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

BAŞARI DİLEDİ

Gümüşhane Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Engin Doğru ise demokratik hayatın en önemli unsurlarından olan gazeteciliğin insan hayatı ve toplumsal yaşamın özelliklerini ve önemli olayları vurguladığını ifade ederek, “Belirtilen tüm bu özellikleri topluma aktarırlar. İlimizde yayın hayatının 1 yılını dolduran Gümüşhane Olay Gazetesi de bu meslek çerçevesinde hayatına devam ediyor. Ben 1 yılın bittiği bu günde yayın hayatına devam edecek olan gazeteye başarılar diliyorum” dedi.

“OLAY RENK KATTI”

Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü ise Gümüşhane’de basın camiasının gitgide büyüdüğüne işaret ederek, “Böyle bir aile olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her gece büyüyoruz, çoğalıyoruz. 1952 yılında Gümüşhane Demokrat Gazetesi kuruldu. 1967 yılında 50. Yılına yayına giren Kuşakkaya Gazetesi çeşitlilik kattı. Ardından Gümüşkent, Gümüşkoza geldi. Son olarak Olay Geldi, Camiamıza rengi ile renk kattı. İnşallah yarında hepimizi renklendirir. Olay Gazetesi çalışanlarına, başlarında tecrübe abidesi İbrahim abi var, yanında işini seven özverili genç bir grup var. Arkadaşları ben gönülden tebrik ediyorum. Haberin, olayın özüne iniyorlar, usanmıyorlar. Yaz kış yağmur çamur demeden koşturup gidiyorlar. Tabi bu başarı olarak kendilerine dönüyor. Hızla büyüdüler 1 yaşına geldiler. Artık yılını doldurduğuna göre hedefleri de büyüyecektir. Bende Olay Gazetesi’ni kuruluşundan beri yakından takip ediyorum, gerçekten Gümüşhane basınına ayrı bir hava kattılar” ifadelerini kullandı.

“ETKİLİ VE GÜÇLÜ BİR BASINIMIZ VAR”

Gümüşhane’de televizyon ve radyo olmamasına karşın az gözükse de çok etkili ve güçlü bir basın camiası olduğunun altını çizen Köprülü, şöyle konuştu: “Her gazetenin kendine has bir çizgisi var ve bu çizgiyi bozmadan devam etmesi en büyük dileğimdir. Basın yayın ilkeleri içerisinde kamuoyunda gücünü hissettirmesi mutlaka gerekmektedir. Gümüşhane’de böyle bir basına sahip olmaktan mutlu olduğumu söylemek istiyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda camiamız biraz daha büyüyecek, biraz daha çoğalacağız, çok geniş bir aile olacağız. Gümüşhane’mizin gelişimine katkı koymak için herkesin elini taşın altına koyacağından ben eminim. Olay Gazetesi’nin birinci yıl dönümünü kutluyorum. Bundan sonra ki yayın hayatında gönülden başarılar diliyorum.”

“HABERE KAYNAĞINDAN ULAŞAN GAZETE”

Kuşakkaya Gazetesi Köşe Yazarı ve Gümüşhane’nin duayen gazetecilerinden Turan Tuğlu da yaptığı konuşmada, Olay Gazetesi ile ilgili düşüncelerini bir süre önce kendi köşesinde yazdığını anımsatarak, “Bugün de o düşünceleri aynen tekrar edebilirim. Gerçekten Olay Gazetesi oturduğu yerden haber bekleyen bir gazetecilik anlayışından haklı olarak habere ulaşan bir gazeteciliği huzurumuza getirdi. Çok güzel röportajlar yaptı, araştırmalar yaptı, Gümüşhane’nin çeşitli yönlerini bizlere sunmaya çalıştı. Sanıyorum ki bu bir yıl içerisinde dahi epeyce bir tecrübe sahibi oldular. Bundan sonra da çok daha iyi bir gazete ile önümüze çıkacaklarını inanıyorum” diye konuştu.

“GÜÇLÜ BASIN GELİŞMİŞ BİR KENT DEMEKTİR”

Erzurum Pusula Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sevda İncesu, bir kentin gelişmişliğinin o kentin sosyal ve kültürel gelişmişlik düzeyinden anlaşılmayacağını ifade ederek, şunları kaydetti: “Eğer gittiğiniz kentte güçlü bir basın varsa, bu kent gelişmiş bir kent diyebilirsiniz. Gümüşhane basın sektöründe bizim aklımızda buradaki basın devi Aydın Doğan ile anılan bir kentti. Türkiye’nin medya devi Gümüşhaneli ise Gümüşhane’de ciddi bir basın vardır. Ben 24 yıllık bir gazeteciyim. Uzun yıllar ulusal basında da çalıştım. Gümüşhane bizim için hep haber kaynağı olan bir yerdi ama biz hep dışarıdan gelip haber yapıp giderdik. Oysa burada çok önemli gazeteciler de vardı. Ancak ürünleri olmadığı için ancak ellerindeki imkanlarla gazetecilik yapıp bu şehrin atmosferini okuyuculara ilettiler. Ancak görüyoruz ki Olay Gazetesi bana göre çok şey başardı. Çünkü doğuda Anadolu basını taşra basını hep geride kalıyordu. Bugün Erzurum’da bir Pusula Gazetesi var, Doğu Anadolu’nun tamamında 14 ilde çıkıyor ve 45 çalışanı var. Onun hemen ardından Olay Gazetesi’nin 1 yılın ardından böyle bir gazete çıkarılacağı söylenince ben çok heyecanlandım. Orada da bir güneş doğuyor. Orada da bir şey olacak, genç meslektaşlarımız Gümüşhane’de en azından bir üniversite var, İletişim Fakültesindeki arkadaşlarımız da iş bulacak ve Gümüşhane’nin de sesi olacak. Ben her sabah haber toplantısına girmeden önce Olay Gazetesini okuyorum. Bu gazete olmadan önce ben bir kayak merkezi olduğunu bilmiyordum. Gümüşhane’de neler olduğunu Olay’dan sonra öğrendim. Basın sektörü hiçbir zaman para kazandıran bir sektör değildir. Tamamen kamuya çalışırsınız, maddi olarak da bu böyledir. Bu nedenle bu yatırımı yapan genç arkadaşımın elinden öpüyorum. Başarılarının devamını diliyorum.”

“OLAY GAZETESİ ŞEHRE RENK VERDİ”

Demokrat Gümüşhane Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Sadık da Olay Gazetesi’nin ilk dağıtıldığı gün, kendisinin Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olduğunu belirterek, “Olay Gazetesi gerçekten şehre renk verdi. Renkli çıkması ayrı bir güzellikti. Diğer gazeteler de güzel uzun yıllar hizmet veren Kuşakkaya, Gümüşkent, Demokrat Gümüşhane, Harşitin Sesi ve buna bağlı siyah beyaz, kırmızı beyaz çıkan seçim dönemi gazeteleri de var. Olay Gazetesi ile ilgili bir takım gelişmelerde oldu. Ben bunları açık yüreklilikle söylüyorum, yanında yöresinde kim var, önünü kim çekiyor gibi birtakım suçlamalar oldu bunlar yanlış şeyler. Olay Gazetesi, Gümüşhane’de basın olarak görev yapıyor mu? Halkın taleplerine karşı bir yaptırım uyguluyor mu? Haberlerine bakıyorum bir yorum yok. Ama bir yol haritası var ve bu yol haritasını henüz erken buluyorum” şeklinde konuştu.

KÖŞE YAZARLARI UNUTULMADI

Programda konuşmaların ardından Olay Gazetesi’ne yazarları ile katkı sağlayan ve fikirlerini okuyucu ile buluşturan köşe yazarlarına plaket takdim edildi. Köşe yazarlarından, Selami Öktem, Aydın Yalçın, İsmail Hayal ve Yusuf Oral, Olay Gazetesi ile ilgili görüşlerini misafirlerle paylaştı.

Program, yapılan konuşmaların ardından Olay Gazetesi’nin 1. Yıl pastasının kesilmesiyle sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2015, 16:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER