Gümüşhane Protokolü ‘Gönül Sohbeti’ programında bir araya geldi

Gümüşhane Belediye Başkanlığı, dün akşam Belediye binasının 5. katındaki lokalde ‘Gönül Sohbeti’ programı düzenledi.

Gümüşhane Protokolü ‘Gönül Sohbeti’ programında bir araya geldi
Gümüşhane Belediye Başkanlığı, dün akşam Belediye binasının 5. katındaki lokalde ‘Gönül Sohbeti’ programı düzenledi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ve daha sonra samimi bir ortamda sohbetle devam eden programa, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Giresun eski Milletvekili Mehmet Geldi, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, CHP İl Başkanı Bedri Ağaç, MHP İl Başkanı Nadim Aydın, kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.

Programda yaptığı konuşmada, eskiden iletişimin sosyal medya, internet, telefon ve televizyonun olmadığı dönemlerde insanların bu şekilde yüz yüze iletişim halinde olduklarını dile getiren Vali Memiş, “İnsanlarımız terbiyeyi, ahlakı ve güzel kültürü bu ortamlarda alırlardı. Ben Gümüşhane’yi kendim de Giresunlu olmam hasebiyle zaten tanıyordum. Buraya geldikten sonra da Gümüşhane’nin çok terbiyeli bir yer olduğunu gördüm. İl Emniyet Müdürümüzden, Gümüşhane esnafının kapısını dahi kilitlemeden namaza gidebildiğini, bununla birlikte hiçbir hırsızlık olayının da gerçekleşmediğini öğrendim. Allah huzurumuzu ve birlik beraberliğimizi bozmasın, daim etsin” dedi.

Anadolu coğrafyasının aynı zamanda bir hoşgörü coğrafyası olduğunu kaydeden Vali Memiş, “Kimse kusura bakmasın ama biz bu hoşgörü kültürü ve değerlerini başkalarından alacak bir millet değiliz. Hoşgörünün en güzeli, bu coğrafyada Osmanlı Devleti ve onun devamı olan Türkiye Cumhuriyeti’nde fazlasıyla var. 40 yıldır PKK terörüyle mücadele etmemize rağmen milletimiz Kürt vatandaşlarımızla kavga etmeden birlikte yaşamayı başarmıştır. En son yaşanan FETÖ hain darbe girişiminden sonra ortaya çıkan Yenikapı Ruhu’yla, aynen Gümüşhane’de şuanda tüm siyasi partileriyle yaşanan birlik ve beraberlik gibi bütün ülkede birlik ve beraberlikle darbe girişimini püskürttük. Bu birlik ve beraberlik ruhuyla bundan sonra gelecek olan saldırıları da hep birlikte geri püskürteceğiz inşallah” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2016, 16:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER