Gümüşhane’de de turizm çalıştayı yapılacak

Trabzon’da yapılan Karadeniz Kültür ve Turizm Bölge Çalıştayı’nın çıktıları, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından toplantıya katılan tüm illere gönderilecek, Gümüşhane’de de yakın bir tarihte ilgili tarafların katılımıyla toplantı yapılacak.

Gümüşhane’de de turizm çalıştayı yapılacak
Trabzon’da yapılan Karadeniz Kültür ve Turizm Bölge Çalıştayı’nın çıktıları, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından toplantıya katılan tüm illere gönderilecek, Gümüşhane’de de yakın bir tarihte ilgili tarafların katılımıyla toplantı yapılacak.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığının öncülüğünde geçtiğimiz hafta sonu Trabzon’da yapılan ve 3 gün süren toplantının detayları belirginleşmeye başladı. Cuma ve Cumartesi günleri ilk olarak 9 ilin İl Kültür ve Turizm Müdürleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü, Yatırım İşletmeler Genel Müdürü ve Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürleriyle toplantılar düzenlendi.
 
İllerin sunumlarını yapma, turizm potansiyelleri ve sorunlarını ortaya koyma fırsatı bulduğu 2 günlük hazırlık aşamasının ardından final toplantısı Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla gerçekleşti.
 
Akşama kadar devam eden ve katılımcıların katkılar sunduğu toplantının raporu hazırlandıktan sonra bir eylem planı hazırlanacak. Eylem planıyla ilgili oluşturulacak izleme-değerleme komisyonu 4 yıllık eylem planını deklare ederek illere gönderecek ve takibini yapacak.

Toplantıda vurgu yapılan başlıca konular şu şekilde:

-Bölge turizmini geleceğe taşımak ve sürdürülebilir bir şekilde gelişimini sağlamak amacıyla planlanan fonlar hayata geçirilecek.
 
-Türkiye turizm stratejisi 2023 planıyla, DOKAP master planı çalışmalarının entegrasyonunun 2016 yılında tamamlanmasını planlanıyor.

-Mera alanlarının turizme kazandırılması içerikli mevzuat düzenlemelerinin de 2016 yılında tamamlanması planlanıyor.

-Ürün çeşitliliği hazırlanıyor. Başta yürüyüş yolları olmak üzere her bir ürün ayrı bir pazara pazarlanacak. Dolayısıyla hem ürün çeşitliliği hem de pazar çeşitliliği sağlanacak.

-Turizmin geliştirilmesi ve sürdürülebilir olması; konaklama, dinlenme ve eğlence ihtiyaçlarının karşılanmasının yanında; çevrenin korunması, mahalli idarelerce yapılan hizmetlerin kesintisiz sunulması amacıyla Mahalli İdarelerin Turizm Amaçlı Altyapı Projelerine desteklerin artarak devam etmesi.

TOPLANTIDA GÜMÜŞHANE’DEN 16 FARKLI TURİZM PROJESİNİN SUNUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Toplantıya Kelkit’te bulunan tarihi Satala Antik Kenti kalıntılarının gün yüzüne çıkarılması ve turizme kazandırılması için gerekli altyapının sağlanması, tarihi Süleymaniye Mahallesi, Canca Kalesi ve Konak restorasyonları yapılması, Karaca Mağarası turizm ve hizmet altyapısının geliştirilmesi, yayla turizminin geliştirilmesine yönelik çalışmaların planlanması ve yürütülmesi gibi 16 farklı proje ile katılan Gümüşhane, bu projelerinin sunumunu gerçekleştirdi.

GÜMÜŞHANE’DE 405 TESCİLLİ KÜLTÜR VE TABİAT VARLIĞI VAR

Çalıştayın çıktılarının illere gönderilmesinin ardından en kısa zamanda sahip olduğu doğal ve kültürel değerler ile önemi giderek artan alternatif turizmin gelişmesine imkan sağlayacak her türlü potansiyele sahip olan ve tescilli 405 adet kültür ve tabiat varlığı bulunan Gümüşhane’de de aynı doğrultuda ilgili tarafların katılımıyla ayrıca bir toplantı yapılacak.

Toplantıya Gümüşhane'den Vali Yücel Yavuz, Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, İl Kültür ve Turizm Müdürü Engin Doğru ve 5 işadamı katılmıştı.
Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2016, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER