Gümüşhane’de kitap okuma halkaları projesi devam ediyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ildeki Gençlik Merkezlerinde başlatılan ‘Kitap Okuma Halkaları’ projesi Gümüşhane’de tüm hızıyla devam ediyor.

Gümüşhane’de kitap okuma halkaları projesi devam ediyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ildeki Gençlik Merkezlerinde başlatılan ‘Kitap Okuma Halkaları’ projesi Gümüşhane’de tüm hızıyla devam ediyor.

Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Merkezi’nin ‘Kitap Okuma Halkaları’ adlı kitap kritiği Gümüşhane Vali Yardımcısı Aytaç Akgül’ün makamında düzenlendi.

Gümüşhane Gençlik Merkezi Müdürü Beytullah Cebel, Gençlik Liderleri, Merkez Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin katıldığı etkinlikte yazar Samed Behrengi’nin kaleme aldığı “Küçük Kara Balık” adlı eserin kritiği Vali Yardımcısı Aytaç Akgül, Merkez Atatürk ortaokulu Müdürü ve Türkçe öğretmeni Ayşe Şafak tarafından gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Vali Yardımcısı Aytaç Akgül, “Kitap okumak öğrencilerin kişisel gelişimine katkı sunarken, fikir yapılarını, hayal dünyalarını geliştiriyor, sözcük dağarcıklarını arttırıyor, birikim kazandırıyor. İnsan için en kolay ve en etkili öğrenme yolu kitap okumaktır. Öğrenciler bu proje kapsamında hem kitap okuyarak öğrenirken hem de aynı kitabı okuyan diğer öğrencilerin farklı izlenimlerde bulunduklarını gördüklerinde bakış açılarını daha kolay bir şekilde geliştirmiş oluyorlar” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını yürüten Gümüşhane Gençlik Merkezi Müdürü Beytullah Cebel ise 10 kişiyle başlattıkları kitap okuma halkalarını kısa zamanda yaklaşık 350 kişiye ulaştırmayı başardıklarını söyledi.

Hedeflerinin tüm gençlerin kitap okuması olduğunu belirten Cebel, 15-20 kişilik okuma gruplarının oluşturduğu ‘Kitap Okuma Halkaları’nın hızla büyümeye devam ettiğini belirterek, “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın büyük destek vermesiyle, Gençlik hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi olarak, gençlere kitap okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla bu yıl hayata geçirilen Kitap okuma Halkaları projesi, her geçen gün büyümeye devam ediyor. Son olarak Merkez Atatürk ortaokulunda bulunan 2 okuma halkası ve 40 okurumuzla birlikte kitap okundu.  Ana gayemiz ilk, orta ve tüm liselerde kitap okuma halkalarını yaygınlaştırıp, düzenli bir alışkanlık haline gelmesini sağlamaktır.  Ayrıca bu anlamlı etkinliğe verdikleri desteklerinden ötürü Vali Yardımcımız Aytaç Akgül’e, Okul Müdürü Serdal Şeker ve Türkçe Öğretmeni Ayşe Şafak’a teşekkür ederiz” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER