Gümüşhane’de sanat adına bir ilk gerçekleşti

Gümüşhane’de sanat adına bir ilk gerçekleşti ve Süleymaniye Sanat Günleri büyük bir sanat gösterimi ile başladı.

Gümüşhane’de sanat adına bir ilk gerçekleşti

Gümüşhane’de sanat adına bir ilk gerçekleşti ve Süleymaniye Sanat Günleri büyük bir sanat gösterimi ile başladı.

Gümüşhane’de eksikliği yıllardır hissedilen sanatsal faaliyetler, Süleymaniye Sanat Günleri adı altında büyük bir şölenle başladı. 

Gümüşhane de kültürel etkinliklerinin merkezlerinden biri haline gelen Sis Kültür Cafe’de gerçekleşen sanat günlerinin ilk konukları fotoğraf sanatçısı ve radyo programcısı Dilek Bilge ile şair, öykü yazarı ve radyo programcısı Serkan Türk oldu. Programda ayrıca belgesel gösterimi de yapıldı.

Programın açılışı fotoğraf sanatçısı Dilek Bilge'nin ‘Güz Eskisi’ sunumuyla başladı. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden çektiği fotoğrafları çeşitli şairlerin şiirleriyle birleştirip izleyicilerine aktaran Dilek Bilge, her fotoğrafın içinde kendi öyküsünü barındırdığını ve bu nedenle hepsinin kendisi için çok özel olduğunu söyledi. Bilge, sunumun sonunda katılımcıların sorularını yanıtladı.

Programın ikinci konuğu şair ve öykü yazarı Serkan Türk oldu. Daha önce Gümüşhane Kitap Kulübü'nün konuğu olarak Gümüşhane’ye gelen Serkan Türk, son buluşmasında izleyicileriyle kitap yazma serüvenlerini paylaştı. ‘Uzun Ruhlu Cüce’ adlı şiir kitabından katılımcılara şiirler okuyan Türk, okuyucularıyla yaklaşık bir saat süren keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Türk, söyleşi sonunda okuyucularına kitaplarını imzalamayı da ihmal etmedi. 

Programın sonunda, son dönemin en popüler belgesel filmlerinden olan ve Suriye mültecilerini anlatan, yönetmenliğini Batuhan Kurt'un yaptığı Hudut belgeselinin de gösterimi yapıldı.

Süleymaniye Sanat Günleri etkinliğini her ay yapmayı planladıklarını belirten program organizatörü Zeynel Gündüz, beklediklerinin üstünde olumlu tepki aldıklarını, insanların ilgisinin çok fazla olmasının kendilerini memnun ettiğini söyledi. 

Gündüz, programa destek veren Gümüşhane Kitap Kulübü'ne, Sis Kültür Cafe'ye, Gümüşhane Sinema Kulübü'ne ve Herfene Kültür Sanat Kulübü'ne teşekkür etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER