Kültür Sanat Yarışmaları Şiir Okuma’yla başladı

Gümüşhane Gençlik Merkezi, Kültür Sanat Yarışmaları kapsamında ‘Yeni Bir Şiir Yeni Bir Nefes’ sloganıyla gençler arası şiir okuma yarışması düzenlendi.

Kültür Sanat Yarışmaları Şiir Okuma’yla başladı

Gümüşhane Gençlik Merkezi, Kültür Sanat Yarışmaları kapsamında ‘Yeni Bir Şiir Yeni Bir Nefes’ sloganıyla gençler arası şiir okuma yarışması düzenlendi.

14-17 Yaş Bay/Bayan ve 18-25 Bay/Bayan 4 farklı kategoride “Anne-Baba Sevgisi” konulu Gençler Arası ‘Şiir Okuma’ Yarışması Yeni Gençlik Merkezi Çok Amaçlı Salonunda öğrencilerin ve halkın katılımıyla gerçekleştirildi.

Anne-Baba sevgisi üzerine belirledikleri şair ve şiirlerle yarışmaya katılan yarışmacılardan ilk üçe girenlere altın hediye edilirken, İl Birinciliği için 4 kategoride yarışan öğrencilerden birinci olanlar Gümüşhane’yi grup birinciliği için 2 Mayıs 2018 Çarşamba günü Rize’de bölge yarışmasında temsil edecek. Türkiye Finali ise Ankara’da yapılacak, burada birinci olan öğrenciler ise Yurtdışı kültür ve sanat gezisine götürülecek.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Gençlik Merkezi Müdürü Beytullah Cebel, “Sevgi en başta bir dostluktur, el ele ve göz göze verilmiş bir sözdür. Kimseye gösterilmeden gönderilen gizli bir gülücüktür. Sevgi derinlerdedir, seven birinin taa yüreklerinin içindedir ve sevgi hissettiklerini ertelememektir. Dünyayı yaşanır kılan duygular üzerine; sevgi, merhamet, Anne, Baba, için yazılmış mısraların elinden tutup farklı bir yola ve yolculuğa çıkaran gençlerimizin sesine yüreğine sağlık” dedi.

14-17 Yaş arası Bay/Bayan kategorilerinde dereceye giren yarışmacılar şu şekilde:

14-17 Yaş Bayanlarda Tuğba Kader Baybaş birinci, Ceren Odabaş ikinci, 14-17 Yaş Bay Kategorisinde Güray Erkut Kayhan birinci, Taha Öktem ikinci, Zühtü Taha Şenal üçüncü, 18-25 Yaş Bayan Kategorisinde Yaprak Lötek birinci, Havva Tulgar ikinci, Havvanur Arslan üçüncü, 18-25 Yaş Bay Kategorisinde Mustafa Polat birinci, Ali Karagöz ikinci ve M.Emin Şaştım üçüncü oldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER