Öğretmenler Günü mesajları

Gümüşhane'de 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Öğretmenler Günü mesajları

VALİ OKAY MEMİŞ

“Bugün, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği'ni kabul etmesinin 89. yıldönümünü ve 1981 yılında kabul edilen Öğretmenler Günü’nün 36. yıldönümünü hep birlikte kutlamaktayız.
 
Türkiye’nin aydınlık geleceğinin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi sevgiyle, bilgiyle donatarak geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için fedakârca çalışan öğretmenlerimiz, dünyanın en kutsal mesleklerinden birisini ifa etmektedirler. ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ ifadesinde tecessüm eden bir geleneğin temsilcileri olarak bizler, öğretmenlerimize olan şükran borcumuzu ancak, ahlaki ve kültürel yönden gelişmiş, okuyan, düşünen ve öğrendiklerini ülkesi, milleti ve kendisi yararına rahatça uygulayabilen bireyler olarak kendimizi yetiştirmek kaydıyla ödeyebiliriz.
 
Bu duygu ve düşüncelerle; başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, emekli ve halen görevde olan öğretmenlerimize huzurlu bir yaşam dilerken, milletimizin ilim, irfan ve bilgi membaı olan tüm öğretmenlerimizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.”

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

"Öğretmenlik; emek, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve saygın bir meslektir. Geçmişin bilgi birikimini günümüzün bilgisiyle harmanlayarak öğrencilerinin istifadesine sunan öğretmenlerimiz; inanmayı, başarmayı, ahlaklı olmayı ve insana dair bütün erdemleri azim ve fedakârlıkla öğretme çabası gösteren toplum rehberleridir.

“Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” ifadesiyle öğretmenliğin ne denli kutsal vazife olduğunu vurgulayan bir inancın temsilcileri olarak bizler, öğretmenlerimize olan şükran borcumuzu hiçbir zaman ödeyemeyeceğimizin şuurundayız.

Öğretmenlerimizin fedakârlıklarla ve büyük bir emekle yetiştirdiği gençlerimiz; ülkemizin fikri gücüne güç katacak, öncü ülke olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Türkiye’yi daha yukarılara taşıyacaklardır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu önemli günde bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor; başta hemşehrimiz, Şehit öğretmenimiz Necmettin Yılmaz olmak üzere terör saldırılarında ve vazife sırasında kaybettiğimiz öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz."

KÖSE KAYMAKAMI MUSTAFA DURUK: 
 

"Ülkemizin kalkınma ve ilerleme dinamiğinin yolu eğitim ve öğretim faaliyetlerinden geçmektedir. Bu bağlamda ülkemizin çağdaş medeniyetler düzeyine erişebilmesi, ancak eğitim ve öğretimin akılcı, bilimsel ve kaliteli yöntemler üzerine bina edilmesine bağlıdır. Eğitim sorunlarını çözememiş ve eğitime gereken önemi vermeyen toplumların kalkınmasından söz etmek mümkün değildir.

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal'in, "Bir millet, irfan ordusuna sahip olmadıkça savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin köklü sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla mümkündür" sözünde de açıkça görüldüğü gibi çağdaş medeniyetler seviyesine irfanlı nesiller ile ulaşılabilir.

Milletlerin devamlılığı, kalkınması, öncelikle iyi yetişmiş, nitelikli ve donanımlı insan gücüne bağlıdır. Nitelikli ve donanımlı insan yetiştirmek başta eğitim kurumlarımızın ve öğretmenlerimizin görevidir. Bu uğurda toplumu oluşturan, insanlık adına çok saygın bir mesleğin mensupları olan öğretmenlerimize, milletimizin geleceği olan ve onu çağdaş medeniyetler seviyesine çıkaracak olan çocuklarımız emanettirler.

Bu düşüncelerle gayret ve özveri ile geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımıza rehberlik eden kıymetli öğretmenlerimizin bu anlamı gününü kutluyor, ebediyete intikal etmiş bütün öğretmen ve eğitimcilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

KÖSE BELEDİYE BAŞKANI ŞERİF AYGÜN: 
 

"‘Eskiden öğretmene ‘Muallim’, öğretmen yetiştiren okula da ‘Muallim Mektebi’ denirdi. Ülkemizde öğretmen okulu ilk kez 16 Mart 1848’de açıldı. Bir milletin milli, ahlâki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerdir. Atatürk’ün 100 Doğum yıldönümü 1981 yılında, 24 Kasımın her yıl Öğretmenler Günü olarak kutlanması kararlaştırıldı. Öğretmenler Günü’nde öğretmenin toplum içindeki yeri, değeri belirtilir Öğretmen sorunları dile getirilir Öğretmenler Günü’nde; eğitime, öğretime hizmet etmiş, saygınlık kazanmış öğretmenler anılır Gençlerin yetişmesindeki katkıları anlatılır Mesleğe yeni giren öğretmenler 24 Kasımda öğretmen Andı içerek göreve başlarlar.

Öğretmen; yapıcı ve yaratıcıdır insan haklarına saygılıdır. Öğretmen özverili, çevreye güven ve inanç veren, içi insan sevgisiyle dolu bir kişidir. Atatürk, “Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” demekle öğretmene yüklediği sorumluluğu ve değeri anlatmıştır.

Öğretmenler sevgi dağıtır, İçimizi aydınlatır. Bizi doğruya yöneltir. Bilgili kişiler olmamız için çaba gösterir. Dünyayı tanıtır. Öğretmen her alanda yeniliği, yenileşmeyi savunur. Gerçekleri anlatır. Bize doğruyu, güzeli, iyiyi, mertliği, milli duyguları ve Atatürk ilkelerine bağlılığı öğreten öğretmenlerimizdir. Biz onların eseriyiz Sıhhatini, nefesini, enerjisini, gençlik yıllarının hepsini bizim İçin harcar. Beceri ve yeteneklerimizin gelişmesine yardımcı olur. Kısaca analar doğurur, öğretmenler yetiştirir. Bizleri ham bir madde olarak ele alan öğretmenler, üzerimizde titiz, dikkatli ve sabırlı çalışmalar yaparak bizi şekillendirirler. Duygularımıza, ruhumuza, fikirlerimize ve hayata bakışımıza en güzel desenleri verirler.

Bu duygu ve düşüncelerle vefat eden öğretmenlerimize rahmet, emekli olmuş öğretmenlerimize selamet diliyorum. Görevlerine halen devam eden değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü en içten dileklerimle kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum’

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

"Bugün emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın ve gücünü sevgiden alan dünyanın en güzel mesleklerinden biri adına ayrılan Öğretmenler Günü'nü kutlamanın onurlu gururunu yaşıyoruz.  Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum  ifadesinde de vurgulanan bir geleneğin temsilcileri olarak bizler, öğretmenlerimize olan şükran borcumuzu hiçbir zaman layıkıyla ödemeyeceğimizin farkındayız. Gençlerin vatanperver, idealist, düzgün huylu, terbiye sahibi iyi bir insan olmasını sağlayan kişiler, öğretmenlerdir. 

Cumhuriyetimizin geleceği sevgili çocuklarımızın hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek, bilgi ve donanıma sahip olmaları, dinamik ve açık fikirli olarak yetiştirilmesi öğretmenlerimizin elindedir. Çocuklarımızın aynı zamanda ahlaki ve kültürel yönden gelişmiş, okuyan, düşünen ve öğrendiklerini ülkesi, milleti ve kendisi yararına rahatça uygulayabilen fertler olarak yetiştirilmesi, ülkemizin ve milletimizin aydınlık geleceği için hayati derecede önemlidir. Bu nedenle gelecek nesillerin şekillendirilmesinde ülkemizin gelişebilmesi ve huzuru için öğretmenlerimize büyük görev düşmektedir. Bu vesileyle Millet Mektepleri'nin açıldığı ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde başta 16 Haziran günü Tunceli Pülümür karayolunda hain terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırılıp, şehit edilen sınıf öğretmeni Gümüşhaneli hemşerimiz Necmettin Yılmaz'a ve bu uğurda şehit olan tüm öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında eğitime hayatları pahasınca emek ve gönül vermiş bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum."


 

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SEYDİ DOĞAN

"Bilgi çağını yasadığımız bir dönemde teknoloji ne kadar etkili olursa olsun öğretmenin etkin olmadığı bir eğitim sisteminin başarılı olması düşünülemez. Bizler Türk Millî Eğitiminin temel amaç ve ilkeleri çerçevesinde, geçmişini ve özünü sağlam bir tarih şuuru içerisinde algılayan, yetenek ve kabiliyetlerini bilen, geleceğe umutla bakan, insan sevgisiyle dolu, bizi biz yapan değerlerimizle donatılmış bireyler yetiştirme azmi ve gayreti içerisinde olmalı; toplumun önünde ama hiçbir zaman topluma arkasını dönmeyen birer gönül eri olarak amaçlarımızdan vazgeçmeden çalışmalıyız. 

Öğretmenlere en yüce değeri veren Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal, öğretmen olarak anılmaktan her zaman gurur duymuş ve "Benim asıl anlatılacak yanım öğretmenliğimdir" demiştir. Ve yine Atatürk; “Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yasatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder” sözüyle bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü, medeniyet bakımından kalkınmış olmasının ancak öğretmenlerinin üstün gayret ve çalışmalarıyla mümkün olacağını ifade etmiştir.

Böylesine ulvi ve kutsal bir mesleği, milli birlik ve beraberliğimizin teminatı siz değerli öğretmenlerimizi elbette ki bir günde anmak yeterli olmamakla beraber kendi aramızda birlik ve beraberliği olduğu kadar öğretmenlik mesleği hakkında da toplumun bilinçli ve duyarlı hale gelmesini sağlamak açısından her 24 Kasım biz öğretmenler için önemli bir fırsattır. Yurdumuzun her köşesinde olduğu gibi Gümüşhane’mizde de bıkmadan, yılmadan bu kutsal görevi icra eden bütün öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Mesleğe yeni katılan öğretmenlerimize aramıza hoş geldiniz diyorum. Ömürlerini bu onurlu görevle geçirmiş olan emekli öğretmenlerimize hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. 

Doğruyu, güzeli, iyiyi, her alanda yeniliği ve yenileşmeyi savunan gerçekleri anlatan, analitik düşünmeyi ilke edinen, değerleriyle barışık, geçmişiyle köprü kurabilen, istikbalimizin ışık saçan aydınlık nesillerini büyük bir sabır ve özveri ile yetiştiren öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar, görevini ifa ederken şehit olan tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet dilerim."

AK PARTİ İL BAŞKANI AV.CELALETTİN KÖSE

“Öğretmenler geleceği inşa etme noktasında büyük paya sahip. Modern, çağdaş, kalkınmış, mutlu ve güvenli bir toplum olmanın yolu eğitimden geçer. Hz. Ali; ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ sözüyle öğretmenlik mesleğinin önemini vurgulamıştır. Bu yüzden öğretmenlik mesleği mesleklerin en kutsalıdır. Ülkelerin ve toplumların en önemli gücü ve en büyük zenginliği; nitelikli, iyi eğitimli, çalışkan, yeniliklere ve rekabete açık insan kaynağıdır. Öğretmenlerimiz, nitelikli insan kaynaklarının oluşmasında, gelişmesinde ve yetişmesinde; dolayısıyla geleceği inşa etmek noktasında en büyük paya sahiptirler. Öğretmenlerimiz; asli görevleri olan eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra vatan, millet, insan ve doğa sevgisi, dürüstlük, çalışkanlık, özgüven gibi insanî ve evrensel değerleri aşılayarak yavrularımızı hayata ve geleceğe hazırlamakta, toplumumuzun şekillenmesinde önemli bir rol üstlenmektedirler. Bugün okul sıralarında oturan yavrularımız, geleceğin siyasetçileri, bürokratları, bilim adamları, sanatçıları olacak; geleceğin modern Türkiye’sini inşa edecek ve yöneteceklerdir. 2023 ve 2071 hedeflerimizde bu sayede gerçekleşecektir. Dolaysıyla müreffeh ve her yönden gelişmiş bir Türkiye, ancak eğitime ve öğretmenlerimize verdiğimiz değer nispetinde tesis edilebilir. Öğretmenlerimizin ülkemizin dört bir yanında nasıl fedakârca görev yaptıklarını görüyoruz, biliyoruz. Öğretmenlerimizin,  geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın eğitimi uğruna verdikleri emekleri büyük bir takdir ve şükranla karşılıyoruz. Öğretmenlerimizin, çocuklarımızın ve gençlerimizin çağdaş, demokrat, milli ve manevi değerlerimize bağlı yetişmesinde dolayısıyla ülkemizin geleceğinin şekillenmesinde göstermiş oldukları özveri ve emeğe teşekkür ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, kutsal görevlerini aşkla, şevkle ifa eden değerli öğretmenlerimizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü yürekten kutluyorum. Bu vesileyle ebediyete irtihal etmiş başta şehit Necmettin Yılmaz öğretmenimiz olmak üzere bütün öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, tüm eğitim çalışanlarımıza ve emekli olmuş öğretmenlerimize ise bundan sonraki yaşamlarında sağlık ve esenlikler diliyorum.”
 

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

"Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında yer alan  öğretmenlik mesleği   özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli saygın bir meslektir. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı için koyduğumuz ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefimize ulaşmanın yolu, bu değerli mesleği kendine görev edinen siz değerli öğretmenlerimizin yetiştireceği   ülkemizin milli ve manevi değerlerine bağlı, cesaretli, bilgili, bilgiyi hayata geçirebilen, kendine güvenen, araştıran ve sorgulayan gençlerimizden geçmektedir.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimiz dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğimizin mimarı olmaya devam edeceklerdir. Öğretmenlerimiz  bu ülkenin milli birlik ve beraberliğimizin de en büyük  teminatıdır. 

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi minnet ve şükranla anarak, bu kutlu görevi sürdüren tüm öğretmenlerimizin de 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum." 
 

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ALİ ATEŞ

"Türk milletinin geleceğini hazırlayan ve şekillendiren muhterem öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nde; sevgiyle, hürmetle üzerimizdeki emeklerini ve haklarını bir kez daha anmanın kıvancını yaşamaktayız.

Dar ve köhne kalıpları aşarak, modern bir toplumun inşa edilmesinde çok büyük katkıları olan öğretmenlerimizin milletimiz için hayati ve vazgeçilmez bir önemi bulunmaktadır.

Aziz millet fertlerinin bilgide, inançta, sosyal yaşamın ilkelerini paylaşmada, takındıkları müşterek tavırda ve benimsedikleri hedeflerde belirleyici ve yönlendirici olan öğretmenlerimizin önemi ve kıymeti çok büyüktür.

Nitekim Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından yeni nesillerin, öğretmenlerin eseri olacağının ifadesi, bu kutlu görevi yürütenlerin aldıkları sorumluluğun ve kendilerine verilen değerin açık bir göstergesidir.

Ne var ki, en başta geçimlerini sağlamakta zorluk çeken öğretmenlerimizin birçok sorun ve sıkıntıları olduğu hepimizin malumudur.

Özverinin sınırına gelmiş olan bir dayanma gücüyle ayakta kalmaya çalışan öğretmenlerin meseleleri, sorumluluk ve ciddiyetle bir an önce ele alınmalıdır.

Bunalım geçirmekte olan milletlerin gelecek idealinin belirsizliklere saplanacağını, hayal kırıklığına uğramış toplumlarda çözülmenin başlayacağı ilk yerin ahlakta görüleceğini ve öğretmenler olmadan bu tehlikelerle başa çıkabilmenin çok zor olacağını anlamak gerekmektedir.

Eğitim yoluyla kendi varlılığının öznesi olmayı öğrenen insanımız, akıl yoluyla tutkuları denetim altına alan bir olgunluğa da sahip olacak ve sorunları çözen bir iradeyi her daim gösterebilecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle vatanımızın her yöresinde görev yapan ve uzun yıllar çalışarak emekli olmuş öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü’nü” en iyi dileklerimle kutluyor; hepsine en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Görevi başında hain saldırılar sonucunda şehit düşen ve ebediyete intikal etmiş bütün öğretmen ve eğitimcilerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, aziz hatıralarını şükranla yâd ediyorum."
 

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2017, 16:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER