Rektör Günaydın, Gazeteci Ve Yazarlarla Bir Araya Geldi

Rektör'den önemli açıklamalar...

Rektör Günaydın, Gazeteci Ve Yazarlarla Bir Araya Geldi
-“GÜMÜŞHANE ÖĞRENCİ KAPASİTESİNDE SINIR NOKTASINA YAKLAŞTI”

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İhsan Günaydın, şehrin üniversite öğrenci kapasitesini kaldırmada sınır noktasına yaklaştığını söyledi.

Her yıl geleneksel hale getirdiği basın toplantısı için ildeki ulusal ve yerel gazete temsilcileri ve köşe yazarları ile kampüs alanında yeni yapılan sosyal tesislerde bir araya gelen Rektör Günaydın, 3,5 yıllık dönemde yapılan çalışmaları anlattıktan sonra gazeteci ve yazarlardan gelen soruları cevaplandırdı.

Rektör Yardımcısı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Haydar Akyazı, İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Celalettin Vatandaş ve İletişim Fakültesinin akademisyenlerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Rektör Günaydın, akademik ve idari kadro ile fiziki yapılaşma ve öğrenci sayılarıyla ilgili bilgileri paylaştı.

-“GİTTİKÇE PROFESYONEL BİR KADROYA KAVUŞUYORUZ VE DAHA İYİ BİR HİZMET SUNMANIN ÇABASI İÇİNDEYİZ”

Gümüşhane Üniversitesinin kendi ayakları üzerine durabilen bir yükseköğretim kurumu olduğunu ifade eden Rektör Günaydın, gittikçe profesyonel bir kadroya kavuştuklarını ve daha iyi bir hizmet sunmanın çabası içinde olduklarını söyledi. Önceliklerinin kurumsal menfaat olduğunu dile getiren Günaydın, yönetim olarak devletin bütün imkanlarını çekmeye çalıştıklarını ve hep iş kovaladıklarını söyledi. “Daha iyiyi nasıl yaparız” ve “yaptığımız işi en iyi şekilde yapma” mantığı ile çalıştıklarını dile getiren Günaydın, her yönüyle şeffaf olmaya çalıştıklarını ifade etti. Rektör Günaydın toplantıda ayrıca yeni hazırladıkları “Gümüşhane Üniversitesi Tanıtım Kataloğu” ve “Gümüşhane’nin Turizm Potansiyeli” kitaplarını da gazetecilerle paylaştı.

-KARAYOLLARI VE FEVZİPAŞA İLKÖĞRETİM OKULUNUN DURUMU

Daha sonra katılımcıların sorularını cevaplandıran Rektör Günaydın, kampüs alanı içerisinde yer alan Fevzipaşa İlköğretim Okulu ve ödeneği 2009 yılının son aylarında 6,5 milyon TL olarak aktarılan Karayolları 101.Şube Şefliğinin son durumları hakkında bilgi verdi.

Günaydın, Karayollarının devri ile ilgili 2009 yılının son aylarında gönderilen 6,5 milyon TL’lik ödeneğin Bölge Müdürlüğüne aktarıldığını ve kurumun yeni bir yer bulmak için çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Günaydın, Karayolları ile yapılan protokol gereği 2013 yılında sürecin başlayacağını ifade etti.

Fevzipaşa İlköğretim okulunun durumunu da değerlendiren Günaydın, kamu menfaati adına hareket ettiklerini, burayla ilgili bazı önyargı ve kalıplaşmış düşüncelerin var olduğunu belirterek, “Buraya çok kolay çözüm bulunabilecekken süreç çok uzadı. Fevzipaşa konusunda pasif bir direniş var. Israrcı değiliz. Kurumlarla karşı karşıya gelmeyiz. Kurum refleksi ile değil de kamu yararı ile hareket edilmesini istiyoruz.” dedi.

-“ŞEHRİN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİ SAYISINI KALDIRMA KAPASİTESİNDE SORUN VAR”

Üniversitenin öğrenci sayısı ile ilgili beklentilerin de aktarıldığı toplantıda, 30-40 bin öğrenci beklentisinin var olduğunu belirten Rektör Günaydın, bunun için kent nüfusunun 100 bin olması gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti: “Şuan itibarı ile bile şehrin kaldırma kapasitesinde sorun var. Akademik ve idari personeli burada tutmakta sıkıntı yaşıyoruz. 1400 lira verdiğimiz bir personelimiz 700 lira kira vermekte zorlanıyor. Konut ve barınma anlamında şehir ihtiyaçları karşılamıyor. Öğrencinin artması da şehrin gelişmesine bağlı. Bu şekliyle artık sınıra eriştik.”

TEDAŞ binası ve lojmanlarının neden üniversiteye değil de Yurt-Kur’a devredildiği hakkındaki soruyu da cevaplandıran Günaydın, buranın Yurt-Kur’a geçici olarak devredildiğini, Yurt-Kur’un ardından Üniversite kampüsü sınırında yer alan bu bölgeyi devralmak için girişimlerde bulunacaklarını da dile getirdi.

-“HER İLE BİR ÜNİVERSİTE VE YÜKSEK ÖDENEKLER BEYİN GÖÇÜNÜ TERSİNE ÇEVİRECEK”

Üniversitelerin bulundukları şehirlerdeki ekonomiye katkısının kaçınılmaz olduğunu da ifade eden Günaydın, “Her ile bir üniversite kurulması çok iyi bir proje oldu. Avrupa ve Amerika’da üniversitelerin bütçeleri kısılırken, bizde tam tersi durum söz konusu oldu. Bu da beyin göçünün tersine dönmeye başlamasına sebep olacak. Üniversitenin şehre her türlü katkısı olur. Üniversite bir şehrin dışarıya açılan penceresidir.” dedi.

-DEMİRYOLU KONUSU

Rektör Günaydın, son günlerde kamuoyunu meşgul eden demiryolu güzergah çalışmalarına da değindi. Kendisine yöneltilen KTÜ ve Giresun Üniversitesinin bu konuda yaptığı çalışmalara karşın Gümüşhane Üniversitesinde ne tür bir çalışma yapıldığı sorusunu cevaplandıran Rektör Günaydın, şöyle konuştu: “Giresun’da yapılan toplantıya davet edilmemize rağmen bizden herhangi bir akademisyen gitmedi. Biz üniversite olarak görüş verdiğimiz zaman bilimsel olarak onu ortaya koymamız lazım. Daha önce bu konuda bir çalıştay yapmıştık, gerekirse yine yaparız. Bu konuya katkı da sağlamak isteriz. Giresun’da yapılan toplantı çok tutmadı. Bilimsel yönü olmayan, kamuoyu oluşturmaya yönelik bir çalışma gibi kaldı.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2012, 14:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER