Salyazı Tarım Uygulama Alanı İlan Edildi

Salyazı'da artık tarım arazileri satılırken Tarım Müdürlüğünden görüş alınacak.

Salyazı Tarım Uygulama Alanı İlan Edildi
Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın, vatandaşların tarım arazilerinde yapacakları satış, ipotek, devir ve hisseli satış işlemleri için il müdürlüğünden uygun görüş alınmak şartıyla,5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunun ilgili maddeleri çerçevesinde gerçekleştirileceğini söyledi.

Irkın; tarımsal  faaliyetin ekonomik olarak yapılabildiği en küçük alana sahip ve daha fazla küçülmemesi gereken yeter büyüklükteki tarımsal arazi parsel büyüklükleri, bölge ve yörelerin toplumsal, ekonomik özellikleri de gözetilerek bakanlık tarafından belirleneceğini belirtti. Irkın, “Belirlenen küçüklüğe erişmiş tarımsal araziler miras hukuku bakımından bölünemez eşya niteliği kazandığını vurgulayan İl Müdürü, parsel büyüklükleri tarım arazilerinde ve özel ürün arazilerde 2 hektar, dikili tarım arazilerinde 0,5 hektar, örtü altı tarımı yapan arazilerde 0,3 hektardan küçük olamaz, bu büyüklüklerin altında ifraz edilemez, bölünemez veya küçük parsellere ayrılamaz. Ayrıca belirttiğimiz bölünmez büyüklüklerin altında olan tarım arazilerinde oluşmuş hisseler de bireysel olarak üçüncü şahıslara satılamaz ve tarım arazilerinde ifraz yapılırken, bölünmez büyüklüklerin altında parsel oluşturulamaz” dedi.

Köse İlçesi Salyazı Beldesinde bulunan tarım arazilerinin, Sulama Alanlarında Arazi Düzenlenmesine Dair Tarım Reformu Kanununa göre uygulama alanı ilan edildiğini kaydeden İl Müdürü Irkın, burada bulunan tarım arazilerinin satış, ipotek, devir ve icra yolu ile satış işlemleri için il müdürlüğünün görüşü alınması gerektiğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2012, 13:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER