'YİBO Evim, Başarmak Hedefim' Projesi Başladı

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, SODES kapsamında hazırladığı “YİBO Evim, Başarmak Hedefim” projesi başladı.

'YİBO Evim, Başarmak Hedefim' Projesi Başladı
Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, SODES kapsamında hazırladığı “YİBO Evim, Başarmak Hedefim” projesi başladı.

Yatılı İlköğretim Bölge Okullarında eğitim gören 8. sınıf öğrencilerinin başarılarının artırılmasına katkı sağlamak için hazırlana proje ile il genelinde bulunan 7 YİBO’ya katkı sağlandı. Proje kapsamında Tekke Cumhuriyet YİBO’da düzenlenen materyal dağıtımına İl Milli Eğitim Müdürü Galip Gülmez, Müdür Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Mesut Olgun, Okul Müdürü Köksal Okur, Proje yürütme ekibinden Zülküf Devran, Gönül Eroğlu, Zahide Kayış, Mehmet Yücel Ergin, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Galip Gülmez, Gümüşhane’nin eğitimdeki başarısının kalıcı olması ve daha yukarılara yükseltilmesi amacıyla topyekün plan yaptıklarını ve yeni projeler ortaya koyduklarını söyledi. Bu proje sayesinde yatılı okullarda öğrenim gören ve seviye belirleme sınavına hazırlanan 580 öğrencinin desteklendiğini ifade eden Gülmez, “Öğrencilerimizin kendilerine hazırlanan bu imkanlarla daha da başarılı olacaklarına inanıyorum. Projenin hazırlanmasında emeği geçen Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Mesut Olgun ile tüm proje yürütme ekibi üyesi arkadaşlarımı kutluyorum.” dedi.

Daha sonra proje ile ilgili öğrencilere bilgi veren Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Mesut Olgun, “Projemiz sayesinde Yatılı İlköğretim Bölge Okullarımızdaki öğrencilerimizin akademik başarılarının artmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını ve proje sonunda YİBO öğrencilerin SBS puanları dikkate alınarak yapılacak sıralamada 50 öğrenciye Dizüstü bilgisayar, mini netbook,, dijital fotoğraf makinesi, cep telefonu ve  MP4 Player gibi ödüller verilecek.” dedi.

Öte yandan Tekke Cumhuriyet Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda eğitim gören 214 öğrenci arasından 8. sınıfta okuyan 43 öğrenciye materyal dağıtıldı.
Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2012, 19:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER