Üretici Saman İthalatına Karşı

Çiftçi Habip Batmaz: -“Samanı Bile Dışarıdan Karşılayan Bir Türkiye’yi Düşünmek Bile İstemiyoruz”

Üretici Saman İthalatına Karşı
Bayburt’tan Gümüşhane’ye saman satmaya gelen 43 yıllık çiftçi Habib Batmaz, Türkiye’de çiftçiliğin bittiğini ve devletin artık çiftçiyi desteklemediğini öne sürdü.

İnönü Caddesi Transit Yol kenarında kamyonlara yüklediği samanları ile halk pazarının kurulduğu gün Gümüşhane’ye saman satmaya gelen Batmaz, kamyonlarını getirdiği gibi geri götürmek zorunda kaldı.

Tonunu 600 TL’den satışa sunduğu samanın ithal edilecek olmasını da değerlendiren Batmaz, buğdayın tonuna verdikleri parayla, mahsulden elde ettikleri gelir arasında ki farkın çok büyük olduğunu söyledi. Batmaz, “ Her yıl ekin zamanı geldiğinde tohum fiyatlarına verilen zamlarla karşılaşıyoruz. Ekinlere yaptığımız masrafı bir kenara attık, emeğimizin karşılığını bile alamaz olduk. Bir ton buğdaya bin 200 TL para verirken, elde ettiğimiz mahsulümüzden aldığımız para 600 TL, yüzde 50 zarar ediyoruz.“ dedi.

“SAMANI BİLE DIŞARIDAN KARŞILAYAN BİR TÜRKİYE’Yİ DÜŞÜNMEK BİLE İSTEMİYORUZ”

Kredi Kooperatiflerinin çiftçiye sattığı tohumun fiyatını düşürmesi gerektiğini altını çizen Batmaz, şunları söyledi: “Ülkemizde üretilen buğdayın eşi benzeri dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Devletimiz bu konuda bizlere destek vermelidir. Devletimiz bize sahip çıkarsa, saman ithalatına da gerek kalmayacaktır. Samanı bile dışarıdan karşılayan bir Türkiye’yi düşünmek bile istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberin Kaynağı: Ahmet Öksüz

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2012, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER