Gümüşhane Üniversitesi, Ankara Gümüşhane Günlerinde 

Gümüşhane Üniversitesi, Gümüşhane Valiliği ve Ankara Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) tarafından, bu yıl 6’ncısı düzenlenen ‘Gümüşhane Turizm ve Kültür Festivali’ etkinliklerinde kendisi için açılan stantta ziyaretçilerini ağırladı. Rektör Halil İbrahim Zeybek ise Vakıf çalışmaları kapsamında önemli ziyaretlerde bulundu.

Gümüşhane Üniversitesi, Ankara Gümüşhane Günlerinde 

Gümüşhane Üniversitesi, Gümüşhane Valiliği ve Ankara Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) tarafından, bu yıl 6’ncısı düzenlenen ‘Gümüşhane Turizm ve Kültür Festivali’ etkinliklerinde kendisi için açılan stantta ziyaretçilerini ağırladı.

GÜ standını beraberindeki heyetle birlikte ziyaret eden 26’ıncı dönem Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ile kısa süreli bir sohbet gerçekleştirerek, üniversite ile ilgili bilgiler aldı. 

Yurtdışında olması nedeniyle açılışa katılamayan Başbakan Yardımcısı Gümüşhaneli hemşerimiz Fikri Işık ise ikinci gün beraberinde Vali Okay Memiş, Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, ilçe belediye başkanları ve kaymakamları ile birlikte Üniversite’nin standını ve sergi alanını ziyaret etti. “Bir Solukta Gümüşhane” adlı fotoğraf sergisine ilişkin bilgiler alan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, sergide yer alan fotoğrafları çok beğendiğini dile getirerek, fotoğrafları bulunan tüm çalışma ekibine başarılar diledi.  

Üniversitenin şehrin gelişimi ve dönüşümü için lokomotif görevi gördüğünü belirten Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek, Gümüşhane Üniversitesi’nin de gerek sahip olduğu vizyon gerekse de bölümleri ve öğrencileriyle bu dönüşüme katkı sağladığını dile getirdi. 

Rektör Zeybek, “Yaklaşık 20 bin öğrenci potansiyeline sahip olan Üniversitemiz, şehrin gelişimi için de oldukça önemli bir katkı sağlamaktadır. Gümüşhane Üniversitesi olarak, üzerimize düşen görevi en üst düzeyde gerçekleştirme çabasındayız. Bu etkinliğe katılmamıza olanak tanıyan başta Gümüşhane Valiliğimiz ve Ankara GÜDEF olmak üzere tüm protokole de bu vesileyle teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Bu tür etkinlikler her kesimden insan için kaynaşma platformlarıdır. Biz de bu platformda kendimize yer bulduğumuz ve Ankara’da yaşayan Gümüşhaneliler ile buluşma ve kendimizi tanıtma fırsatı yakaladığımız için mutluyuz. Etkinliğe katkı sağlayan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Üniversitenin standını festival boyunca Kocaeli AK Parti Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Gümüşhaneli İş Adamları ve Girişimcileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Kurt, GÜDEF Yetkilileri, Ankara protokolünün birçok ismi ve Gümüşhaneli hemşerilerimiz ziyaret etti.

Üniversite heyetinden vakıf ziyaretleri

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Ankara ziyaretleri kapsamında Gümüşhaneli hemşerimiz Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Amiri olan Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu ile Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş’ı makamlarında ziyaret etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Nazır ve öğretim üyeleriyle birlikte gerçekleştirilen ziyarette Rektör Zeybek, kuruluş aşamasında olan Gümüşhane Üniversitesi Vakfı hakkında bilgi verdi. 

Gümüşhane Üniversitesi için büyük önem arz eden vakıf çalışmalarını hızlandırmaya çalıştıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Vakfımızın kuruluşunun temel amacı, dar gelirli öğrencilerimize burs imkânı tanımak ve öğretim üyelerimizin bilimsel araştırmalarına maddi desteği artırmaktır. Öğretim üyelerimizin şehrimizde yaptığı bilimsel çalışmalar sonucu ürettiği bilimsel bilgileri ilk elden şehrimizle paylaşarak, şehir-üniversite bütünleşmesine katkıda bulunacaklardır.  Vakfın önemi burada ortaya çıkmaktadır” dedi. 

İstişare çalışmalarını devam ettirdiklerini ve yapılan ziyaretlerin de bu amacı taşıdığını belirten Rektör Zeybek, vakfın kuruluşuna katkı sağlayacak herkesin deneyiminden ve birikiminden faydalanmak adına yapılacak her türlü katkıya kapılarının açık olduğunun altını çizdi. 

TBMM İdare Amiri Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu ile Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş, kurulacak olan Gümüşhane Üniversitesi Kalkınma Vakfı’nın üniversite ve Gümüşhane için hayırlara vesile olması temennilerinde bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER