Gümüşhanespor-Mardin maçında kural hatası

TFF 3.Lig, 1.Grupta Pazar günü oynanan Gümüşhanepsor-Mardinspor karşılaşmasında kural hatası yapıldığını gerekçe gösteren Gümüşhanespor, TFF’ye maçın  tekrar oynanması için başvuruda bulunacak.

Gümüşhanespor-Mardin maçında kural hatası

Karşılaşmanın İstanbul bölgesi hakemi Hatem Yarar orta sahada hakem atışı ile oyunu başlattığı sırada Gümüşhanesporlu oyuncu topu Mardinspor kalesine gönderdi. Top ağlarla buluştu. Maçın hakemi oyunu kale atışı ile başlatması gerekirken hava atışı ile başlattı. Karşılaşma Mardinspor’un 3-2 lik galibiyeti ile sona erdi.

Karşılaşma sonrası hakem Hatem Yarar’a büyük tepki gösteren  Gümüşhanesporlu yöneticiler ve taraftarlar,  “Açıkça kural hatası yapılmıştır. Ligde kalma yolunda çok önemli bir maçta bu kural hatası maçın tekrarını gerektirir” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Gümüşhanespor, 1994-1995 sezonunun 2. haftasında, 21 Ağustos 1994 tarihinde Gaziantep Kamil Ocak Stadı'nda Gaziantepspor ile Denizlispor arasında yapılan karşılaşmadaki kural hatasını örnek göstererek 1-0 ev sahibi ekibin lehine sonuçlanan maçta, Gaziantepspor kazandığı bir ofsayt atışını rakip sahadan kullanmış, maçın hakemi Sebahattin Şahin atışın kullanıldığı yere dikkat etmeyince, oyun devam etmişti. Televizyonlarda kural ihlalinin gösterilmesinin ardından, yapılan başvuru sonucunda maçın iptal edilerek, kural hatası nedeniyle yeniden oynandı.

Gümüşhanespor Başkanı Ertürk Yakut, ilgili videoyu sosyal medya hesaplarından “Kural Hatası!!!” başlığıyla paylaşarak, “İhlaller ve Cezalar Eğer hakem atışında top, en az iki oyuncuya temas etmeden kaleye girerse, oyun aşağıdaki şekilde tekrar başlar: Eğer top rakip takımın kalesine girerse, kale vuruşu ile başlar. Bu pozisyondan sonra hakem oyuna kale vuruşu ile değil tekrar hava atışı başlatmıştır ve direk KURAL HATASI durumu oluşmuştur. Bu durumda TFF ne karar almalıdır?” dedi.

Maçın seyrini değiştirecek bir unsur ve telafisi mümkün olmayan haksızlığın ardından kulüp yönetimi de açıklama yaparak gerekirse konuyu UEFA, FIFA’ya kadar götürüleceğini söyledi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Federasyon kurullarının açık ve net olan ve gözlemci raporunda da sabit olan bu kural hatasını göz önüne alarak KURAL HATASI durumunu HAKEM HATASINA çevirmeyerek kuralın gerekliliği olan karar ne ise yapacağına şüphemiz yoktur. Gümüşhanespor olarak, sporun temel ilkelerine ve adalet anlayışına olan inancımızı yitirmeden, yaşanan bu haksızlığa karşı sesimizi duyurmak ve gerekli mercilere başvurmakta kararlıyız. Çözüm mercii Türkiye Futbol Federasyonu başvurumuzu değerlendirmez ise UEFA ve FIFA nezdinde de hakkımızı arayacağımızı, adaletin yerini bulması için elimizden gelen her şeyi yapacağımızı ve bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz. Tüm sporseverlerin ve kamuoyunun desteğini arkamızda hissederek, sporun doğru yolda ilerlemesi için mücadelemizi sürdüreceğimizi belirtmek isteriz. Gümüşhanespor olarak, her zaman sporun ve adaletin yanında yer alacağımızı bir kez daha vurgulamak isteriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
 

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2024, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER