‘Ataç Konağı ve Gümüşhane’yi görmek isterim’

Eskişehir'deki Gümüşhaneliler Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet ATAÇ'ı makamında ziyaret etti.

‘Ataç Konağı ve Gümüşhane’yi görmek isterim’

Eskişehir'deki Gümüşhaneliler Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet ATAÇ'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarete Dernek Başkanı Uğur Yücel, Başkan Yardımcıları Hüseyin Turhan, İrfan Ataman, Yadigar Düzgün, Genel Sekreter Osman Nebioğlu, Üyeler Yakup Yayla, Mustafa Ergin, Murat Kazancı, Tuncay Aydın ve Enis Zeytinler katıldı.

Belediye’nin çalışmaları ve projeleri hakkında dernek üyelerine bilgiler veren Belediye Başkanı Ataç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: “Her zaman söylerim, belediyemizin kapıları herkese açıktır. Vatandaşlar ve sivil toplum örgütlerinden gelen talep ve istekleri elimizden geldiği kadar çözmeye çalışıyoruz. Tepebaşı Belediyesi olarak her zaman vatandaş ve sivil toplum örgütlerinin yanındayız. Bu anlamda Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği olarak sosyal ve kültürel faaliyetlerinizi yakından takip ediyorum. Belediyemizin imkanları ölçüsünde bunlara destek vermekteyiz. Tanıdığım Gümüşhaneli dostlarım var. Hepsi işinde gücünde çalışkan ve vatansever insanlardır. Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın.”

Gümüşhane'den getirilen pestil ve kömeyi Başkan Ataç'a ikram eden Dernek Başkanı Uğur Yücel Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği olarak yürütülen faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Birlik ve beraberlik içerisinde, anlamlı, halk tarafından ilgi gören faaliyetler yürüttüklerini belirten Başkan Yücel,  her geçen gün üyelerden alınan destekle yollarına devam ettiklerini söyledi.

Ülke olarak çok zor günlerden geçtiklerinin altını çizen Başkan Yardımcısı Hüseyin Turhan ise şunları söyledi: “Bizleri bir arada tutan ortak paydalarımızı kültürümüzü, adetimizi geleneğimizi yaşayarak bizden sonraki nesillere aktarmak gibi tarihi bir misyonu var derneğimizin. Harşit ve Porsuk dostluğu iki kentin dostluğudur. İleriki zamanlarda birlikte Gümüşhane'ye gitmeyi planlıyoruz. Bizlerin doğduğu o topraklarda ki medeniyeti, kültürü ve mirası sizlere yerinde göstermek isteriz.”

"Ne zaman isterseniz ben hazırım" diyen Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, birçok ili gördüğünü ancak Gümüşhane’yi merak ettiğini, soyadını taşıyan Ataç konağını görmek istediğini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER