Gümüşhaneli teknik meslek mensupları dernekleşiyor

Türkiye’nin birçok yerinde görev yapan Gümüşhaneli teknik meslek mensupları dernek kurma çalışmalarına başladı.

Gümüşhaneli teknik meslek mensupları dernekleşiyor

İstanbul’un birçok ilçesi başta olmak üzere Ankara, Gümüşhane ve Kocaeli gibi farklı şehirlerden de mühendis, mimar, şehir plancısı ve tekniker gibi değişik mesleki disipline sahip Gümüşhaneli teknik insanlar İstanbul’da bir araya gelerek teknik tabanlı hemşehri derneği kurma çalışmaları hakkında istişarelerde bulundu.

Mimar Ebru Ayvaz’ın moderatörlüğünü yaptığı programa kamu ve özel sektörün yanı sıra sivil toplum kuruluşlarından da yoğun bir katılım oldu.

Gümüşhaneli Mühendisler ve Mimarlar Platformunun (GÜMÜP) kurucular kurulu üyelerinin, eski başkan ve yöneticileri ile mevcut yöneticilerinin de aralarında bulunduğu, ayrıca bakanlık bürokratları ile belediye yöneticilerinin ve çok sayıda teknik insanın da katılım sağladığı program Sultanbeyli MSM Lounge Cafe’de gerçekleştirildi.

Memlekete ve memleketin insanlarına dair ortak proje üretme kültürünün yaygınlaştırılmasının benimsendiği anlayışla yürütülen çalışmaların bir ayağı olan kahvaltı programında kurumsal yapının oluşturulması için atılması gereken adımlar ele alındı.

İstanbul başta olmak üzere ülkemizin birçok yerinde teknik hemşehri meslektaşlarının olduğunu ifade ederek açılış konuşmasını yapan oluşumun temsilcilerinden Yüksek İnşaat Mühendisi Tuncay Akçay, katılımcılara teşekkür ederek Gümüşhane’nin kaliteli bir insan kaynağına sahip olduğunu, doğru bir yönetim anlayışıyla nitelikli projelerin üretilerek hem şehre hem de ülyeye katkı sağlanabileceğini söyledi.

Akçay, “Bu konuda hemşehrilerimizle uzun süredir istişareler halindeydik. Özelikle sürdürülebilir, katılımcı ve üretkenliğin ön plana çıkarıldığı bir yapı eksikliği olduğu ve bunun da ancak bir dernekleşme süreciyle tamamlanabileceği ifade edildi. Bizlerde teknik arkadaşlarımızla birlikte toplumda oluşan bu beklentiyi karşılamak için belli bir zamandır yürüttüğümüz çalışmalarımızla ilgili hem sizlerle istişare etmek, hem de bundan sonrası ile ilgili süreç yönetimini planlamak üzere bir araya geldik. Ortak akıl ekseninde yürütülecek çalışmalarda siz değerli katılımcıların fikirleri bizler için son derece önemlidir” dedi.

Gümüşhane ekseninde teknik tabanlı bir derneğin eksikliği üzerinde durulan programda katılımcılar söz alarak düşüncelerini paylaştı. 

Programa Ankara’dan katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Daire Başkan Yardımcılarından Elektrik-Elektronik Mühendisi Ekrem Yıldız, yaptığı konuşmada özellikle insanına değer katacak sivil, katılımcı ve sürdürülebilirliği benimseyen bir anlayışla kurulacak derneğin önemli bir boşluğu dolduracağını ifade ederek bu konuda hepimizin taşın altına elin konulması gerektiği üzerinde durdu. 

GÜMÜP Kurucular Kurulu Üyesi Gıda Mühendisi Zafer Uçan ise, “Bizler uzun süredir hemşehri meslektaşlarımızla birlik, beraberlik ve dayanışma içerisindeyiz. Hemşehrilerimizin destekleriyle birlikte oluşturulacak kurumsal bir yapı sayesinde yapılacak faaliyetler kalıcı hale gelecektir” diye konuştu.

Programa İstanbul Avrupa yakasından katılım sağlayan GÜMÜP Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Bem-Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkan Yardımcısı Orman Mühendisi Selahattin Uyar da “STK’ların vazgeçilmezi, tüzük ve kurumsal bir yapıyla oluşturulmuş olan derneklerdir. Bu bakımdan faaliyetlerin kalıcı olması için kurumsal bir yapı oluşturmak gerekli ve bu anlayışla atılacak adımlar kıymetli” dedi.

TÜZÜK KOMİSYONU KURULDU

Derneğin kurulması sürecinin ilk adımı olarak kapsayıcı bir tüzük hazırlanması konusu üzerinde duruldu ve bu çerçevede Dernek Tüzük Komisyonu oluşturularak çalışmaların kısa sürede tamamlanması ve resmi olarak derneğin kurulması hedeflendi. 

Geniş bir katılımla ve farklı mesleki disiplinlerden müteşekkil oluşturulan komisyonun başkanlığını yürütecek olan Mimar Alpay Yazıcı, konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Bizler bugün İstanbul başta olmak üzere Ankara ve Gümüşhane’den gelen Gümüşhane sevdalısı teknik insanlar olarak bir aradayız. Memleketimize ve memleketimizin insanlarına faydalı olabilmek adına üretken, proaktif çalışma anlayışını benimseyen ve katılımcı bir anlayışla kurumsallaşma sürecini tamamlayarak derneğimizi memleketimizin hizmetine sunmak istiyoruz. Ülkemizin farklı coğrafyalarında görev ifa eden hemşehrilerimizin de içinde bulunduğu bu oluşumun en önemli özelliği herhangi bir yapıya bağlı olmamasıdır. Bağımsız bir şekilde katılımcı ve coğulcul bir anlayışla sürdürülebilir bir yapıya sahip derneğimizi kurarak çalışmalarımızı yürüteceğiz. Demokrasimizin vazgeçilmez unsuru olan katılımcılık ilkesinden hareketle bütün hemşehri teknik meslektaşlarımızı derneğe katılmaya ve yapılacak çalışmalarda söz sahibi olarak memleketimiz ve ülkemiz için projeler üretmeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER